Kim güdemem ben, ne olursa olsun zamanla insanları affediyorum kendi içimde. Öfkem ya da nefretim uzun süreli olamıyor. Hayatımdan çıkarırım, komple bitiririm ama yine de sanırım bir şeylerin sürekli beynimde dönmemesi için veya tamamen bitirebilmem için affetmem şart...
Affetmek.. bir insanın zorlandığı bir şey aslında kabul etmek ya da etmemek arasın da asıl mesele affettikten sonra olanlar.. affetmesen ondan sonraki olanlar da mühim..
insan neden affeder ya da neden affedemez bunun bir çok sebebi vardır.. Affetmek ister artık bunu geride bırakmak ister aşmak ister.. Affetmemek ister kin tutmak ister çünkü hala içinde bir yerlerde ona karşı bir öfkesi vardır o öfkeyi diri tutmak ister
Ancak unutmak ve affetmek iyi bir intikamdır bunu anladığında kabullenir ve affeder bence kendisi için kin tutmak yorucu ve hayat kısa
Ne yazık ki kinci bir yanım var, ama bir süre sonra bunu içimden yok etmeye çalışıyorum. Kin yorucu ve yıpratıcı bir duygu. Ne olursa olsun kimseye karşı beslemek istemiyorum ben de. Şimdilerde affedici olmayı öğreniyorum. Bu yapılan yanlışları görmezden gelip, hayatıma bu kişilerle ya da olaylarla devam ettiğim anlamına gelmiyor. Daha çok, affederek içimdeki tüm olumlu ve olumsuz duyguları serbest bırakıyorum.
Kin güdmüyorum amanbu demek değildir ki affettim her şey güllük gülistanlık, yok öyle bir dünya benim kitabımda.. Benim canımı sıkanı hayatımdan gönderirim olur biter ve dönüşü olmaz. Bu dünya için yeterli bir ceza gerisini Allaha havale ediyorum ve bana kim be yaşattıysan iyi ya da kötü bu dünya da mükafatını veya cezasını yaşasın ama benden değil tabii ki😊😊
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kin gütmem. Ama affedip yolumada devam edemiyorum. Ufak kırgınlıkları unutan biriydim. Şimdi öyle değilim. Biri beni kızdıracak ya da kıracak bir şey yaptığı zaman geri dönüş yapıp özür dilendiğinde "sorun değil" diyorum ama eskisi gibi de olamıyorum. Soğuyorum, bitiyor benim için.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Kin güdemem ben. Kendime yük edemem. Minnoş kalbim buna asla izin verebilemez. Ruhum sıkılır, canım sıkılır. Affedilecek bir şey ise affederim değilse yol veririm.
Kin insanın içini karartır. Olan olur, biten biter hayat devam eder. Ben yoluma bakarım her zaman. Yarının garantisi olmayan evrende sakin kalmak en mantıklısı.
Unutanım. İki dakika önce yediğimi bile hatırlamakta zorluk çeken biriyim. O yüzden bana kim ne yaparsa yapsın unutup affederim. Her ne kadar hafızamda iz bıraksa da kalbimde izi kalıyor. Ama öyle işte, arkasında bıraktığı sadece bir izden ibaret oluyor. Kinle nefretle de uğraşacak yaşta değilim. Affetmek bana zaman ve rahatlık da katıyor, affedince kafandan çıkıp gidiyor çünkü hepsi ๑
Affetmeye kimse bana gelemez. Gitsin namaz kılsın Allah'tan af dilesin. Kimseyi de kin tutacak kadar uzun süre önemsememem. O an sinirliysem yapacağımı yaparım ve sonrasında umursamam.
Öyle bir kin güderim ki yapan yaptığını unutur, 10 yıl sonra bir anda karşısına çıkar intikamımı alırım. Bir hakaret etti diye adamı yıllar sonra bulur geçmişte yaptığına pişman ederim. Onu insanların içinde öyle bir rezil ederim ki bu yaşadığını yıllarca unutmasın ona bakan insanların yüzü geceleri hep gözünde canlansın. Beni aldatanın, bana yalan söyleyenin kaç yıl geçerse geçsin düğününü basar onu eşinin önünde utancından ağlayacak terk edilecek hale düşürürüm.
Yerine göre devede yok benim kinim.. Affedici bir yapıda olduğum da vardır.. Fakat bu tamamen karşı tarafın bana ne yaşattığı ile alakalı.. Keyifli geceler..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kindarlığın kökeni Kabil'e dayanır, o da kin güdüp insanlığın ilk cinayetini işlemisti...
Kin, öfke, nefret kalpleri karartır. Affetmek demeyelim de, insanları Allah'ın affediciliği mahsususunda O'nun rızası için mazur görüyoruz diyebiliriz. Hakkımızı helal etmeyeceklerimiz ise müstesna.
Kin gitmem. Her şeyi cok çabuk unutuyorum. Kin ile kalbimi yormam. Sadece affederim ya da silerim. Bazı insanlar çok tehlikeli ve sinsi oluyor. Bu tipleri farkedince anında silerim
Affetmek bize mutluluk getirir ama unutmamak lazım. Affet ama unutma demişler. Bir aralar çok kin güderdim ama karşındaki kişiye karşı sevgin azalınca kin min de kalmıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
Hayat gerçekten. Kin beslemek gereksiz, affet eğer mümkün olabilecek bir şey ise evet. elbet bir gün her insan doğruyu bulacak. Tabi bulduklarında umdukları ona merhaba diye bilecek mi?
Bazılarını affedersin ama tekrar hayatına geri almazsın çünkü onlar olmaları gerektiği yerde geçmişte kalmalıdırlar. Kin gütmem belki içten içe affederim ama bir yanlışlık yapıldıysa hayatıma da almam.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kötü kavramının netliği şaibeliyken, kin gibi bir nefreti onu gerektirecek çok daha büyük bir sebebe saklarım..
Benden nefret edenlerden... babaların günahını çocuklar üzerinde... üçüncü kuşak üzerinde... ve dördüncü kuşak üzerinde arayan... ve beni seven ve emirlerimi tutanların binlercesine inayet eden kıskanç bir adamım...
Kin güzel birsey değildir qma affetmek kadar guzel ve mutluluk veren birsey yok bizi yaratan herhaljmizle affediyor herseye rahmen sans veriyor bizler kımizki merhametli olmak güzeldir. Benim fikrim sadece
Kendimi sevdiğim için affediyorum. hayat nefret etmek için çok kısa birgun hayat bitecek Beni üzen her insan sırtıma bir yük niye onlara o degeri vereyim sirtimda tasiyim değmez.