Her şeyi mahvettim?

zamanında yeterince zorbalık gördüm, bütün özgüvenim kırıldı, kendimden çok başkalarını düşünüyordum, diğerleri ne derse onu yapıyordum. Her şeyin farkına vardığımda kendimi değiştirmeye karar verdim. Sınavlarıma önem verdim, kimseyle iletişim kurmadım, her şeyi içimde yaşadım, öz farkındalığımı zirveye taşıdım, kimseye değer vermemeye başladım çünkü farkına varmıştım. Herhangi bir şeye değer verirseniz sonu hep acıyla biter. baya bir zaman geçti, istediğim okulu kazandım, yakın bir arkadaşım oldu. Ama ailemle aram çok kötüydü çünkü bana ilk ergenlik zamanlarımda yani onlara en çok ihtiyacım olduğu zamanda hiç yanımda olmamışlardı. Son birkaç aydır hatta belki de bir yıldır onlara sarılıp öpmedim. Ezik bir insanken kendimi narsist biri yaptım. Kimseye değer vermedim. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi. Birine değer verirseniz sonu hep kötü biter. Başlarda kendime değer vermem gayet sağlıklı bir şekildeydi ama son zamanlarda narsistlik seviyesine çıktığını fark ettim. En yakın arkadaşımla aram bozuldu. Ve muhtemelen bir daha düzelmeyecek. En kötüsü de en yakın arkadaşım 4 yıllık arkadaşımdı ama ona bile zar zor güvenebiliyordum. Sanırım artık kimseye güvenemeyeceğim. Anneme son zamanlarda sarılmaya başladım ve annemin aslında ne kadar değerli olduğunu ve ona ne kadar haksızlık yaptığımı gördüm. Ben benim için her şeyi yapabilecek olan birine nasıl bunları yaptım aklım almıyor. Bugün annemin stresten aylardır regl olmadığını öğrendim ve sanırım sebebi benim. Kendimi suçluyorum çünkü ben anneme bunu yaptım. Ben ne yaptım. Düzelebilir miyim? Tekrar eski halimle yeni halim arasındaki sağlıklı noktaya dönebilir miyim sizce. Karışık anlattığımı biliyorum ama yanıtlarsanız çok sevinirim
Her şeyi mahvettim?