📍Sabrınızı zorlayan olaylarda ne kadar dayanabiliyorsunuz?
Sabrınızı zorlayan olaylarda ne kadar dayanabiliyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hiç. Yaş aldıkça tahammül seviyem sıfıra düştü. Fakat şöyle; tahammül edip durmak yerine olay yerini terk edip kafamı rahat ettiriyorum. Gönlümdeki en üstün insan bile 1, sonra 2, sonra 3… Sonra belki 4 ve 5,6 kez daha ufak tahammüllerimden sonra tahammül edilmez hareketlere büründüklerinde iletişime geçmek yerine o yeri terk etmemle ve susarak sktrolup gitmemle karşılaşıyorlar. Kimsenin şımarıklığına, egosuna, narsist hareketlerine köle değilim ben. Terbiyesizliklerine de. Ben saygı gösteriyorsam o da saygı göstermeyi bilecek. İnsan kaybetmekten korkan değilim artık ben. Ben, kendimi kaybetmekten korkuyorum. Bana kıymet vermeyenlere neden tahammül etmişim ki bunca zaman. Bazen kendi s. laklıklarımı düşünüyorum da evde çalışan yardımcı kadına bile tahammül gösterdiğim anlarım bile boş ve boşluk ve boşuna. İnsanlar nankör arkadaşlar. Ve tahammül ettiğiniz insanlar size onların esiriymişsiniz gibi davranır hale geliyor bir zaman sonra. Sizin belki sorun çıkmasın diye ettiğiniz tahammüller, onların bitlerinin kanlanma sebebi. Hiç kimseye tahammül etmeyin. Kesin ve net çizin çizgilerinizi. Olmayacaksa olmasın; olacaksa olsun.
Dayanırım onda sıkıntı yokta bunun acısı ve yorgunluğu sonrasında çıkıyor. Sabrettikçe bir şeyleri içine atıyorsun ya da düzelecek diye sabrederken her şey daha beter bir halde alabiliyor, genelde buna değmiyor...
Son raddeye kadar dayanırım. Öfke sorunumun olduğunu söyleyenler var aslında sabır taşım çatlıyor benim. Sinir etmek kolay değildir hatta her zmaan gülerim ben. Ama bir insan bana hakaret ediyorsa, küfür ediyorsa, ben tamam diyip susamam o benim sabır taşımı çatlatır Allah ne verdiyse yardırırım. Sonra da öfke sorunu olan ben olurum. Ne yapayım ne istiyorlar anlamıyorum her şeye sus, her şeyde dur, eee sonra ne olacak. tavrımı koyunca paşa paşa sustu herkes demek ki bu gerekiyor yani sabır taşını çatlat sonra haksız duruma düş. Tamam ben doğru bir şey yaptığımı düşünmüyorum da ben de etten kemiktenim son raddede gerekeni yapıyorum işte. Aman neyse her halimle güzelim
Olay sırasında güçlü durmaya çalışırım çok zorlarsa beni o ortamdan çıkmak için elimden geleni yaparım her bahaneyi sunarim daha sonrası malum Eve git duşa gir ağla sonra yatağına gir yine ağla Sakinleşince bir daha o yaşadığım anı düşünmemeye calisirim
@ysm44 her iki tarafın da metanetini koruması gerekir. Ben şahsen haklıysam (keşke olmasam) 10 dakikada mevsimi değiştirir, kıyameti kopartır ortalığın anasını ağlatırım. 10 dakika sonra da pişman olur, utanır, keşke yapmasaydım der ve o gaflet çukurundan çıkmaya çalışırım. Ama ettiğimiz sözleri geri alamıyoruz ne yazık ki. Fikrimi soruyorsan ve benim gibiysen, İki tarafında sakinleştiği an konuları tartışmak en mantıklısı. Bir olay mı var? 1 saat sonra bunu konuşalım de içindeki o patlamanın büyüğünü at. Konuşurken en azından daha yapıcı olacağının garantisini veririm. Benim için en kötü şey kalp kırmak. En istemediğim şeyi sinirimden bir anda yapıveriyorum. Onlar belki görmeyecek ama kimin kalbini kırdıysam da binlerce kez özür diliyorum.
Bizimkinde herkes kendince haklı ama o beni anlamadı anlamıyor bende çılgına dönüyorum aslında o çok rahat ama rahatlıktan dolayı kaybediyor suçluluk psikolojisi mi bende ki hırs mı bilmiyorum ama çok uç noktadayız ona ihtiyacım varken de hep kaçtı bana beni sevmediğini söyledi sakinleşmeyi bekledikçe ben sinirleniyorum bilmiyorum ama sanırım ki eminim sevgisi bittiği İçin gitti
@ysm44 ya sevgisi bitmiştir ya da ilgi odağı kaymıştır. Kanser olmuş toksik bir ilişkiyi uzatmanın bir anlamı var mı? Sana en içten tavsiyem aynı onun tavrında ol. Eğer sevgisi bitmemişse şok etkisi yaratır kendine gelir. Yok iş işten geçmişse en azından gereksiz acılar doğacağına kesip atarsın 1 kere yaşarsın. Ama 3 ay 5 ay sonra sana döndüğünde emin olmadan kabul edersen yok yere bir daha kendini yakarsın. Kim olursa olsun seni dinlemek istemiyorsa laf anlatma. Sözüne değer vermiyorsa kendini yorma. Anlamak istemiyorsa boşa çabalama. Kendi çapsızlığı, kendi değer bilmezliğidir. Yaşadığın duyguyu çok iyi anlıyor ve iyi olmanı ümit ediyorum. Asla unutma “Hayatın boyunca hiçbir şey senden daha değerli değil” dünya kişinin kendi etrafında döner. Ay sana söndü diye Güneşin kudretini asla unutma