Neden hep alttan alan anlamak zorunda arkadaş! Birazda siz anlaşılır olun. Neden cahile laf anlatamayacakmışım! Her seviyeye ağız payı mevcut. Neden helal edecekmişim, gelsin kırsın döksün öyle mi? Yok iyiye bir şey olmazmış, enayi olduk ama! Daha iyisi diye mi bu sınav? İyi de sınava girmek isteyen kim? Enerjini temiz tut, falan filan. Yavrum zaten enerjim temizken kirletiler! Vardır herşeyin bir sebebi diyorlar. Arkadaş sırtını dönmesi ayrı bir dert birde sebebi ne diye mi bekleyeyim! Yok canım ben almayayım. Başımın üstü, kalbimin içi birde kapının önü müsait. Yerlerini seçsinler onu da ben mi göstereyim?
Ara ara ruh halimiz🤷
Sabrınızı zorlayan insanlara karşı tahammül eşiğiniz nedir?
Sabrımın kaslarını geliştiren insanlar hâli hazırda varlar. Suretler değişse karakter çok benzer. İnsanlar anladığıma göre had cahili. Bizim kendimizi ve ideallerimizi sakince ve kararlılıkla savunmamız gerekiyor. Muhataplarımız nedense kendilerini bize karşı bir doğal hak sahibi sanarak bizim adımıza düşünebileceklerini zannederek belki iyi bazen sinsi niyetlerle hareket ediyorlar ve özgürlük alanımıza girmeye çalışıyorlar. Fazla zorluyorlar. Doğru. Yüzlerine söylemek de kâr etmiyor sevgili Lotus... Bunlar yavuz hırsızlar. Hem çalarlar, sen şikayetçi olunca da bana saldırıyorlar diye infial yaratırlar. Çünkü hadleri olmadığı gibi vicdanları da yok. Sakin kalmak çözüm olsa bile, bir püf noktası şu ki; kesinlikle mahzunluğumuzu, öfkemizi içimizde tutmayacağız. Hayatta güzel ilgi alanları mevcut, pek çok hobi var aslında bence hobiler bizi büyük hesaplaşma gününe dek hem sabrımızı güçlü tutmak için hem de zehirli enerjiye odaklanmaktan korumak için tam bir şifa... Kâlbimizi Allah'a emanet edelim. Fakat mental olarak kendimizi geliştirmek mümkün. Tahammül etmek de zehirli bir enerji esasen. Yok saymak benim önerim. Her daim inandığım ve uyguladığım üzere, yok say ve güzelliklere konsantre ol diyorum...🦄🍀🍏⭐❤️
Rica ediyorum müthiş yorumunuzu ayrı bir görüş olarak yazın. Burada israf etmeyin kendinizi. En azından EİG olursunuz. Çok önemlisiniz, kendinize ayıp etmeyin.🖤🖤🖤🖤
Sorun değil.. kimse sahipsiz değil bu dünyada. Ama bunu idrak etmek şart. Şöyle ki ; "Vaktiyle bir derviş berbere gidip: - Vur usturayı berber efendi, der. Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar. Tam bir tarafı bitirip usturayı diğer yana vuracakken, mahallenin kabadayısı içeri girer. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış tarafına sert bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye bağırır.
'Dövene elsiz, sövene dilsiz' olan, halktan gelen her şeyin Hak'tan geldiğine inanan derviş, sabreder. Fakat kabadayının tıraş esnasında da dili durmaz, sürekli alay eder dervişle. Kabak aşağı, kabak yukarı!
Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkandan çıkar. Henüz bir kaç metre gitmiştir ki, kontrolden çıkan bir at arabası yokuştan aşağı hızla gelerek kabadayıyı altına alıp sürükler. Kabadayı, başı taşlara vura vura can verir. Berber dervişe bakar, sorar:
- Bu ceza biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş düşünceli bir şekilde cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki, bu kabağın da bir sahibi var. Eğer o gücendiyse, bilemem."
Elimden geldiği kadar tahammül etmeye gayret gösteriyorum. Susuyorum gerekirse gidiyorum sakin oluncaya dek. Kolay kolay taşmam. Ama taştığım zaman çok sıkıntı oluyor. Kırıcı oluyorum en acıtan yerlerden vuruyorum.
İçimden T-Rex çıkar parçalarım valla. Çok sabırlıyım ben. Çevremde çok iyi bilir bunu kolay kolay kavga etmem, kimse ile tartışmaya girmem. Ancak elbette sınırımı aşanlara karşı eyvallah demem. Konuşarak her şey çözülür ama konuşmaya yanaşmayana ya susarsın ya da patlarsın. Ben önce susarım, izlerim baktım sabrım taşıyor patlarım.
Sabrım var ama sabrımın eşiğini geçene bağırıp çağırmam ama sesimi yüksek tondan olacak şekilde tepkimi koyarım. Zaten başa ne geldiyse alttan almakla, susmakla, içe atmakla geldi.
O yüzdem içime atıp orada duracağına, dışarı çıksın ki adresine ulaşsın.
O seviyeyi zorlayan birisini hayatımdan çıkartırım, nasıl ve ne zaman ne sebeple çıktığını kendisi bile anlayamaz 😄 bir bakmış vardı bir bakmış artık yok. bana iyi gelmeyen hiç bir kişi kurum ve olayla alakam yoktur 😂
Cabuk sinirlenen bir yapim vardir. Sadece bir kac kisiye tahammulum var geri kalanlar sabrimi zorlamaya bile kalkamaz. Surekli ters davranirim veya konusmam hic.
Tahammül eşiğimin hiçbir ucu bucağı var mı bilmiyorum açıkçası. Daha enayiliğimin sindiremediği bir şey görmedim. Benim en büyük tepkim sessiz sedasız gitmek oluyor.
Hakedene bir noktaya kadar tahammül ederim baktım olmuyor onu kışkırtmayacak şekilde yanlışını izah eder onu orta yola sokmaya çalışırım buda olmuyorsa ağzının ortasına kürekle vururum
Bu isyanı anlıyorum. Çünkü bende arada aynı duruma düşüyorum ancak en güzeli gerçekten öyle kabul edip kendi seçtikleri yere yerleştirip ona göre davranmak.
ben alttan almıyorum hakedene hakettigin haketti anda veriyorum büyük küçük arkadaş akraba diye de ayrım yapmıyorum onlar yaparken naisl bile isteye yaptiysa bende yapıyorum kısasa kısas mottom
Umursamıyorum gerçekten insanlar kendi karakterlerini yansitıyorlar sevmiyorum asla başkasıyla konuşayım tartısayım ama bazı insanlara lafını vermek gerekir