Doğruyu hatalar yapa yapa ve sevdiğim fikrine hayat görüşüne saygı duyduğum kişilerin uyarıları ve tavsiyeleri doğrultusunda buluyorum bulmaya çalışıyorum. Kimseyi dinlemiyorum desem yalan olur sevdiğim fikrine saygı duyduğum kişilerin uyarılarını tavsiyelerini göz önünde bulundururum ama kendi mantığımı da elbette çözüme kavuşmak adına devreye sokarım durumları tartar ona göre hareket ederim. Herkesi her dediğine uymamakla birlikte önemli uyarıları da atlamamamız gerektiğine inanıyorum. Sonuçta iyiliğimizi isteyen kişiler de bu hayatta oldukça mevcut.
İnsanların beni yönlendirmesine hiç bir zaman ihtiyaç duymadım, izin de vermem. Herkes kendi aklını kendine saklasın, önce kendi hayatına yön versin. Hatalarımdan ders çıkarırım, bazısını da sürekli tekrarlarım, çünkü bazı hatalar aşırı güzel ve tatlı :D. Doğru her zaman saklandığı yerden çıkar. Bazı şeylerin doğrusu da asla işime gelmiyor ya, görmezden geliyorum. Sonuç itibari ile hayat benim, hatalar benim, doğrular benim, yanlışlar benim.. kimseyi ilgilendirmiyor ve asla ilgilendirmeyecek.
Doğruları hatalarla bulma hayatın dayattığı şartlardan birisidir. Her hata bir tecrübe, her tecrübe doğrulara bir ışık oluyor. Hata, öğrenmenin pratiğe dökülmüş hâli; tecrübenin de bağışıklık sistemidir. Yürümeye başlamadan evvel düşe kalka yuvarlanılan emekleme evresidir. Deliksiz süzgeçlerden geçirse de, öğrenmenin başka türlüsü çok mümkün değildir.
Doğruya ulaşmak her zaman aynı şekilde olmaz.. Gördüklerinden, araştırdıklarından, hislerinden yola çıkarak bir kanıya varılabilir.. İlla bir musibet gelmesi gerekmiyor başımıza..
Bazen de ateşin yaktığını öğrenmek için dokunmak gerekir.. Kötü tecrübelerden de kazanımlar elde edilebilir..
İkisini de yaşadım ben aslında.. Arafta olduğum durumlarda mutlaka deneyerek öğrenmeyi tercih ederim.. Aklımda soru işareti kalmamalı..
Bonjour! Birinin tecrübe ettiği şeyleri tekrarlayıp hata yapmak mantıksız geldiği için, doğrusunu öğrenip başlamak daha rahatlatıcı geliyor. Hata yapmayı engelleyebiliyorsam neden olmasın. Direkt doğruya ulaşmak için girişeceğime temkinli yürümek daha iyi benim için. <3
Olur olmadık insanların yönlendirmeleriyle doğruyu bulacağıma, hatalar yaparak doğruyu bulurum daha iyi. Hiç bulamama ihtimali bile beni insanların yönlendirmelerine kulak vermeye itmez.
Cok kötü bir şey bak daha iki gün önce bana dil döken arkadaş vardı bak mağdur ayağına yatıp seni kandiriyorlar falan diyordu bende hadi ordan iyi insanlar diyordum. Sen git gerçek yüzünü göster bana o arkadaşın gidip alnından opucegm
Kimi zaman hata yaparak, kimi zaman düşünerek. ( şu yaşıma kadar ağzıma sigara değmedi.) Tabii ki insanların tecrübelerinden de yararlandigim oluyordur. İşin özü bu konuya göre cevabın değiştiği bir soru. ^^
Hatasız ilerlemek mümkün mu büyüklü küçüklü herkes hata yapar ve bu hatalardan sonuçlar çıkararak bı şeyler öğrenilir yoksa öteki türlüsü mümkün değil hata yapmıyorum diyen de egoludur