Aslında insanlar değiştiklerini pek kabul etmeseler de zaman tıpkı dalgaların kayaları aşındırıp değiştirdiği gibi insanları da değiştirir. Bu değişim uzun bir zamana yayıldığı için değişmediğimizi zannederiz. Değiştiğimizi ne vakit anlarız dersen, uzun yıllardır görüşmediğin ama eskiden yediğin içtiğin ayrı gitmeyen bir dostunla bir araya gelirsin. Muhabbet ilerledikçe görürsün ki aslında ne kadar çok değişmişsin. Hatta rahmetli Can Yücel'in şu şiirini çok defa örnek gösteririm:
20 yaşında ben, 35 yaşımda ben, 40 yaşımda ben ve Bugünkü ben dördümüz. Birden 20 yaşımı, 35 yaşımın karşısına oturttum. 40 yaşımın karşısına da, ben geçtim. yirmi yaşım, otuz beş yaşımı tutucu buldu. Kırk yaşım ikisinin de canım olduğunu söyledi. Yatıştırayım dedim. -Sen karışma moruk- dediler. Büyük hır çıktı. Komşular alttan üstten duvarlara vurdular. Yirmi yaşım kırk yaşıma bardak attı. Evin de içine ettiler. Bende kabahat. Ne çağırıyorsun tanımadığın adamları evine? İşte olay tam da böyledir. :)
Karakter, insan olarak ve ruhen aynı kalmayı tercih ediyorum. Kendimi böyle çok fazla seviyorum. Dünyaya bir daha gelecek olsam yine aynı ruha sahip olmak isterdim. Fakat yetenek olarak ve kendimi geliştirme konusunda çok daha ileriye taşımak isterim. Bu konuda kabuğuma sığmıyorum. Hep daha iyisini istiyorum. Daha çok gelişmek ve üstüne katmayı deniyorum. Olduğum yer ile yetinmek bana göre değil. Başarılı olmak, hedeflerim doğrultusunda ilerlemek benim için çok daha uygun olacaktır
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
İkiside önemli benim için. Değiştirmek, iki anlamı var aslında iyi ve kötü. Nefes aldığımız sürece sürekli değişkenlik gösteririz. Hayat bizi bambaşka bir insan yapıyor. Kendimi geliştirmek adına ise bu "değişmek" bu iyi bir şeydir benim için.
Değişmem gereken şeyler olur, aynı kalmam gereken şeyler olur. Değişim de güzeldir sabit fikirde davranışta kalmayı sevmem ancak denge kurmalıyım. Her konuda değişemem bazen herkes için doğru olan şeyler benim için yanlıştır. Ben değişmem inadım inattır. Birgün öyle diğer gün böyle olmayı zaten sevmem tecrübe edindiğimiz konularda zaten mecburen değişiyoruz. Geçen sene yaptıklarım ile bu sene yaptıklarım aynı değil. Fakat aynı kalmak istediğim ve kaldığım şeylerde olur.
İnsan yerinde sabit kalamaz. Kendini aynı kalmaya zorlasada değişir. Benim için iyi yönde oluşan bütün değişimler güzeldir ve olması gerekir. İnsanların çoğu değişmeyi kötü olarak yorumlar. Klasik bir laf vardır; "sen değiştin böyle değildin" diye ki bu lafı duyan insan sadece kendi fikirlerini daha rahat söylediği için veya hayır dediği için bile gelebilir. Bana göre başkaları için değil kendin için değişime ihtiyaç vardır.
Değişmek daha zor ve cesaret istiyor. Hangisinin daha önemli olduğu ihtiyaç duyulan konuya göre değişiklik gösteriyor. Bazen aynı kaldığımız için zararlı çıkarız bazen de değişmediğimiz için zorlanırız.
Değişim bir tercih olmaktan çıktı bu zaman için.. Dinamik bir yapı içinde açtık gözlerimizi.. Aynı kalmak mümkün değil.. Yüzeysel birkaç farklılıklar, görünüş, yaşam tarzı, giyinme gibi kısmen daha basit durumlar olmazsa olmaz.. Ayak uydurmak zorundayız. Bize bunu dikte ediliyor çünkü..
Zihniyet ve kafa yapısı olarak çok fazla devrim yaptımtığımı sanmıyorum.. Kendi prensipleri olan biriyim.. Doğru bildiklerimi değiştiremem.. Bu konuda aynı kalmak beni mutlu ediyor..
ikisi de önemli değişirken aynı kalmak daha önemli insanlar statüleri kazançları yaşları ilerledikçe değişim geçiriyorlar ikisi bir arada denge de olmalı bence
7'imde neysem 70'imde de oyum. Yaşa ve çevreye bağlı olarak elbet değişirim ancak karakterim her zaman aynıdır ve kimse için değiştirmem. Mesela çocukken oyuncaklarıma çok yönlü bakardım, bu tutumum ilerleyen dönemlerde de değişmedi ve gerek iş hayatımda gerekse evlilik hayatımda değişmeyecektir. Ölüm döşeğin de bile ölüme çok yönlü bakarım. :D
Yaş ilerledikçe aynı kalamıyorsun... örnek genç ilken arabayla son gaz kızların önünden geçip hava attığımızı sandırdık... yaş ilerledikçe hızlı arabada kızın seni görme ihtimalinin çok az olduğunu anlaya biliyorsun...:)
Değişmediğim bir günü verimli kabul etmiyorum. Çünkü değişmek, öğrenmekten geçer benim için. Değişmediğim her günde, bir şey öğrenememişim demektir. Aynı kalmak da yerinde sayıklamak gibi geliyor bana. Bu yüzden benim oyum değişimden yana ๑
İstediğim ve hayal ettiğim kişi için değişmek mükemmel.. Aynı kalmak istemem. Ama beni ben yapan değerlerden uzaklaşarak değişmek benim için en kötüsü.
Hayata ayak uydurmak zorundayız yaşam neyi gerektiriyorsa bilgilerle, araştırarak kendimizi geliştirerek tecrübelerle harmanlanarak değişiyoruz olgunlaşıyoruz..
Kimse aynı kalmaz. Dünümle bugünüm arasında bile fark var. Yaşadıklarımız, çevremizin değişmesi, yaşımız... Tüm bunlar bizi değiştirir. Olması gereken de budur.
zaman geçiyorsa eğer ve gün be gün fiziksel olarak da değişiyorsak , manevi olarak da değişiriz ve bunu durdurmaya çalışmak değil tam tersi bazen değişmekten korkmamak ve serbest bırakmak gerek. ölçülü bir şekilde