Görüşlerinizi bekliyorum.
#tutku

Selamlar,
Toplumlarda mutsuzluk bir hastalık gibi kabul ediliyor maalesef. Sanki ayıp bir şey ve gizlenmesi gerekiyormuş gibi bir algı var. İnsanlar utanıyorlar mutsuzluklarından. Sorana bile iyiyim diyor. Sanki herkes iyi olmak zorundaymış gibi. Düşününce çok az insan nasılsın sorusuna mutsuzum cevabı veriyor. Mutluluk bize dayatılıyor. Herkes gülme, eğlenmek ve mutlu olmak zorundaymış gibi. O yüzden de maske takma zorunluluğu doğuyor. İçin kan ağlasa bile mutluymuş gibi görünüyorsunuz. Katılıyorum soruya. Birçok insan mutsuz ama çok mutlu görünür.
Çok doğru dedin 😇
Bunu bende çoğu kez yaparım. Kendi içerimde sürekli hale gelen mutsuzlukla yüzleştiğim için değil. Bir şeye canım sıkılmıştır gülerim dışarıya yansıtmamak için gülerim. İçeride bir yerlerde fırtınalar koparken yüzünüzün ekran koruyucu görevi görmesi durumudur tamda. Aslında bu biraz da savunma mekanizmasıdır diyebiliriz..
Selam gadası 🙃
Bu hayatta gamsız dertsiz insan yoktur. Hemen her insanın büyük olsun küçük olsun bir derdi vardır. Ama biz insanlar yıkılsak bile etrafımızda ki insanlara karşı her daim dik durmayı biliriz. Yüzümüzün düşmesine asla izin vermeyiz. O yüzden her daim gülmeyi tebessüm etmeyi eksik etmeyiz.

Olay budur aslında
Evet bende bunu demek istemiştim 😇
Yorumdan durum analizi yapmışsın. Tebrikler.
Tanıdık durum olunca..
Teşekkür ederim :)
Cevap
20Cevap
Herkes için geçerli olmasa da çoğunlukla durum öyle olur. Çok gülen insanın acılara karşı savunmasıdır. Joker filminde de bu anlatılıyor.
İçinde büyük bir yara saklıyor olabilir

Daha ne diyeyim?
Gerçekten o an acı çeken kimse gülümseyemez. Ancak alışmaya başladığı acıyı gizlemek için yapabilir. İnsanlar sırlarla doludur, yinede çok güleni mutlu, ciddi olanı mutsuz diye sorgulamamalıyız. Örnek olarak, saklı hanım olarak sorduğun cinsel içerikli sorular seni tamamen bu konuya meraklı birisi yapmaz. Veya şiir yazan birisi her zaman şair değildir. Konuyu anlatacağım diye saçmalamaya başladım ben gidiyorum 😅
Yok güzel açıkladın sağol 😂
Teselli için sende sağol 😅😂
Rica ederim😂
İyi ki yorumu gizli yapmışım 😅😂😂
Neden😂 merak uyandırma ben meraklı bir insanım.
Daha çok merak et diye ses kaydı 😂😂
Allah alaaah benle uğraşmaya mi geldin 😂
Teşekkür ederim güzel dileklerin için seninde sevgililer mübarek olsun😂
Yok ya çoğu soruna cevap bile yazmıyorum. Buna yazıp rezil olunca birde sıvayım dedim.😂
Estağfurullah da baya merka ettirdiin kendini 😂
Aman aman etme kayda değer birisi değilim. Sessiz sakin falan filan 😅 tutkuları senden daha saklı o kadar sakladım ki sonra kendim bile bulamadım. Sonra kendimde saklandım.😂
Nerede çıkardıysan ordadır ya iyi bak. Tutkuları kaybetmemek lazım hayat bu ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Onun için iyi bak sağa sola kaybetme.
Valla yıllardır lazım olmadı. açık sözlü olup daha da rezil olmayayım.😅 Artık arada bir yoklarım sorularını. Sohbetin hoş, gülümseten birisin. Sevildin
Hı merakınla kal diyorsun yani🤪
Yaniiiii... Merak ilgi doğurur. Merakın giderse bu büyü de kaybolabilir 😂
Peki öyle olsun. Teşekkür ederim gülümsettin😇
Herşeye gülen insan ya çok kıskançtır ya da hastadır. Mesela mutluluğunu paylaşırken gülüyorsa seni yermeden hatalarını sürekli söylemeden ya da ne bileyim normal bir şekilde gülüyorsa neysede arsızca her b. ka gülenler hiçte umrumda değiller acılarıyla kavrulması dileğiyle..
Mutsuzluktan ölen, acı içinde kıvranan biri mutlu rolü yapamaz. "Çok gülen, en çok acı çekendir" sözüne bu yüzden katılmıyorum.
Ben mutlu değilsem karşımdakini üzmemek için. tamamen saygıdan. Yoksa bende bilirim herkezi kırıp dökmeyi.
Bazı insanlar kendi sorunlari ve üzüntüleri ile başka insanlara yük olmak istemediğinden kaynaklanabilir. tabi bu sadace ufak bir varsayim..
Ne olursa olsun hayatın tutunacak dalları çok o yüzden mutsuzluğu kabulleniş olarak görmeden yasamak lazım
Genelde evet. Gülmek onların kaçış mekanizması. " ben de bunların içine dahil "
yooo gayet de çok mutludur. boş edebiyat yapmayı birakin artik
Ben gülemiyorum bile. 😕Hesabını sen kat. Bir dahada gülemem sanırım
Kocaman bir evet bıraktım buraya bir de mesaj kutuma bildirim gönderilsin sisteme mesajım fenomene değil 😅 teşekkürler
Her insan için geçerli bir durum değil
olabilirde olmayabılırde.
Hicbir zaman sahte davranmadım
Evet yaralıdır biri ben
illaki bir yerde bir kırgınlıkları olmuştur..
Her zaman değil. Kimisi gerçekten çok mutludur.
genelde öyledir.. kendimden bilirim
Evet ((
Duruma göre değişir
Yoo alakasi yok
Genelde öyle oluyor
Yoo.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?