Yüzlerce insanla göz göze konuşmuşluğumdan anlarım.
Bir de gözlerimi gözlerinin içine dikince gözlerinin içinden kalbine odaklanırım dinlerken. Bir insanı dikkatle hem izler hem dinlerseniz ve yüreğiniz de size doğru bilgiler veren bir bilgeyse tüm yalancılar sizinledir…Yalancıyı konuşturur ve devam eden yalanlarını merakla inanmış gibi dinlersiniz.
Profesyonel bir biçimdir iyi yalan söylemek. Ona inanmış gibi yapmaksa iyi oyunculuk gerektirir ki aslında bu da bir tür yalancılık gerektirir. İçinde sahne sanatını barındırdığı için oyunculuğa yalancılık demiyorum. Yalancıları dinleyin ve inanmışı oynayın.
Narsist kişiliği olan birinin yalan söylediğini, sesini yükselterek ve beni suçlama bahaneleri sürerse. Tanıdığım yakınımdan yalan gelirse kendini çok kasar ve kendini ispatlamak İçin fazla hikaye farklı bir şey anlatır, Buda huzursuzluk gibi kaygı gibi garip davranışlar, huzursuz durumlar ortaya çıkarır. oysa olayı kısa anlatsa daha inandırıcı olur. Tanımadığım birinin yalan attığını düşünürsem, farklı sorular sorarım; ne zamandı kim vardı gibi, alakasız ayrıntı içeren bir şey sorduğum zaman, o kişinin özgüven eksikliği oluşursa bingoo
Birçok insan tanıdım, birçok ortama girdim çıktım. Artık bunun için bilirkişi olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü bir insanın oturup kalkması ve yaptığı mimikler bile yalan söyleyip söylemediğini fark ettiriyor bana. Bu konuda iyice geliştirdiğimi düşünüyorum kendimi. Birazda akıl yürüttüğünüz zaman insanın gözünden bile anlayabiliyorsunuz doğru mu yalan mı söylediğini.
Yalan söylemek her ne kadar kötü bir davranış olsa da insanları aldatsa da aşağılık bir duygu olsa da bence bunu hissettirmeden yapmak büyük yetenek.. Herkesin basarabileceği iş değil asla..
Çünkü artık o kadar yerleşmişki hayatına yalan; yaşam tarzı gibi olmuş.. Resmen bütünleşmişler.. İmkanları olduğu müddetçe doğruyu konuşmazlar.. Bunları anlamanın yolu yoktur.. Ancak suç üstü yapmak gerekir.. Sana söylediğini, biraz sonra yaptıklarıyla inkar etmiş olurlar mesela.. İyi bir gözlemci olmak lazık..
Bur de klasik; yüz kızarmaları, gözlerini kacirmalari, sesinin titremesi gibi bu işin acemisi olanların belli başlı ifşa biçimi..
Yüz yüzeysek çoğu insanda şunu tecrübe ettim çok fazla göz kaçırmaya başlıyor, bazılarının kulakları kızarıyor ve elini kolunu nereye koyacağını bilemiyor, kulak memesiyle oynuyor ya da eliyle burun ucunu kalıyor, bazıları çok fazla düşünerek konuşmaya başlıyor.. Mesaj yoluyla olanda da çok fazla detay verildiğinde işkilleniyorum açıkçası sevgilimin yalanını o şekilde yakaladım mesela.
Ben önüme gelenin lafıyla sözüyle hareket etmemeyi öğreneli çok oluyor mantık ve zamani kullanıyorum pusuya yatıyorum çorap söküğü gibi çıkıyor ortaya inan çok ta keyifli oluyor
Eylemlerine ve söylemlerine bakarım ben, ikisi tutarlıysa o kişi dürüsttür. Gözlerini kaçırmasından, söylediği yalanı unutmasından da kendini ele verir