Kimse onu övmediği için bu yolu tercih etmiş birisi olabilir. Belki başarılıdır, karakterlidir, olgundur, ama desteğe ihtiyacı vardır ve bunu kimseden göremiyordur. Kimse demiyordur belki. Bu yüzden insanlara kendini anlatmayı istiyordur, belki onlar da o kişinin yaptıklarını duyup onu över ve destekler diye.
Takdir görmemek de en az kendini çok övmek kadar kötü bir şey. Günümüzde birçok insan aşırı egoistliğinden, kibrinden böbürleniyor olabilir ama böyle olanlar da vardır mutlaka. Hele ki en yakınları tarafından övülmeyip üzerine bir de küçümseniyorsa.
İnsan hayatında neye ihtiyaç duyarsa onu yapar. Karnı acıkınca yemek yer. Susayınca su içer. Kendini öven insanların da ihtiyacı övülme, takdir edilme, onaylanma ve insanların ilgisini alma ihtiyacıdır. Dolayısıyla kendini abartılı şekilde öven bir insanla karşılaştığınızda ona kızmak yerine içindeki boşluğu kapatma gayretindeki bir insan gözüyle bakabilirsiniz. Böylece sinirleriniz de bozulmaz.
Güzel bir noktaya parmak basmışsın. Çek o parmağı :D Sigmund Freud der ki birisi neyi sürekli söylüyor ya da partizan bir şekilde karşıysa, kendinde olan bu özelliği saklamaya çalışıyordur. Örneğin çok cesur olduğunu olur olmadık yerde söyleyen birisi mutlaka korkaklığını saklamaya çalışıyordur. Aşırı derece homofobik olan birisinin aslında homoseksüel olma ihtimali yüksektir. Bu özelliğini kapatmak için homofobik gibi gözükür ama bunda da fark etmeden aşırıya kaçar. Kendini öven kişinin ne ile övündüğüne bakmak lazım. O zaman eksik olan yönünü anlayabiliriz. Sürekli beğenildiğini söyleyen birisi aslında beğenilmeme korkusu içerisinde olabilir mesela. Övme meselesi genelde tüm konuları içeriyorsa gizlenmek isteyen muhtemelen özgüven eksikliğidir.
Bir insanın kendini övmesi ve övulmesi kadar cahilce ve beyinsizce bir şey yok bence kişi ufacık bi damladan yaratılmışken kendini kibirli büyük görmesi ne kadar doğru herkes ölüp geberecek bir gün kişi kendini överek aslında ne kadar gereksiz saçma bir insan olduğunu gösteriyor kendini bisey zannediyor kibirlenip böburleniyo halbu ki bi nokta bile değilsin şu kainatta böyle insanların yanından uzaklaşmali Allah bile sevmiyor kendini övenleri ayet var yani bu şeyleri atlattım ben karşımda hep ovuyorlardı birbirini ne kadar aciz olduklarını goruyorum
Çevremizde oldukca fazla bu tip insanlar.. Öz güven eksikliğinden, daha önce kimse tarafından övülmemiş olmasından ya da kendini övdüğü konudan oldukça uzak olmasından kaynaklanıyor.. Bana göre biri kendini bir konuda övüyorsa, büyük ihtimalle o konuda eksiktir, gerçek tam tersidir.. Ben böyle iyi bir insanım, şöyle güzel düşünürüm, bunu en iyi ben yaparım gibi başkalarının degil de sadece kendinin kendisini övmesi bana hep negfatif gelmiştir.. Kim kendi için kötü şeyle söyler ki zaten.. Bırakalım da bizi yaşamış olanlar karar versin buna..
Öz güven eksikliğini, yaralarını kapatmak için haddinden fazla konuşması gerektiğini düşünüyor olabilir. Ya da kendini süsleyip püsleyince yaralarını kapatıcıyla kapattığını sanıyordur. Ama yüksek ihtimal öz güven problemi var ve onu saklamak için tüm bu övgüleri ๑
Beyinsiz insanlar işte, dünya kendilerinin etrafında dönüyor sanki. Benim gözümde bunlar aciz insanlar ya. Sürekli ben diye hitap etmeleri de saçmalık. Bırakın da sizi biz övelim, siz değil. Küçücük beyinleri ile duyar kasmaya çalışıyorlar işte.
Kimse benim gibi olamaz tripleri yüzünden efendim.. Çünkü insanoğlu kendini dünyadaki en kusursuz insan zanneder... Bu yüzden övmeyi de, övülmeyi de çok severler...