"Fazla umut insanı öldürür, fazla beklenti hayatı zorlaştırır" sizce de öyle mi?

Umut; bir şeyin arzusu, bunun bir beklenti ile birlikte olması, kısacası arzulanan bir şeyin beklentisidir. Bir şey umut etmek, bir şeyin bizim için önemi hakkında bir iddiada bulunmak ve böylece kendimiz hakkında bir iddiada bulunmaktır.
Umutlarımız, hayatımız boyunca mücadelelerimizi, başarılarımızı ve gerilemelerimizi, güçlü ve eksik yönlerimizi belirleyebilir. Umut, bir arzunun beklentisi hoş olduğu sürece hoştur. Ancak umut da acı verebilir. Çünkü arzulanan durum henüz ulaşılmış değildir. Gerçekçi ya da makul umutların bizi motive etmesi ve isteğimizi arttırmasına karşın, yanlış ve hayalci ümitler bizim motivasyonumuzu kırarak kaçınılmaz hayal kırıklığı, mutsuzluk ve kızgınlık yaratır. Bu durum, çoğu insanın umutlarında ılımlı olma eğiliminde olduklarını destekler niteliktedir.
Kesin bir umutsuzluk halindeyken bile mutlu olunabilir. Çünkü tam bir umutsuzluk halinde bile durumun umutsuzluğu kabul edilirken aynı zamanda aşılır.
Her şey gönlünce olsun ✌
#Ayhan67
Umut ve beklenti.. İnsan için hem olmazsa olmaz hem de üzüntü ve mutsuzluğun en temel kaynağı..
Ulaşılabilir hayallerimiz olmalı.. Karşilanabilir beklentilerimiz.. Umut etmeliyiz en makul olanı..
Yoksa sonrası hep kırıkları kalıyor elimizde hayalllerimizin..
Ve ne acıdır ki hayatımızın geri kalanını da etkiliyor..
Üç kuruşumuz varken beş köfte beklersek, henüz yolun başında kaybetmiş oluruz..
Ayaklarımızı yorganımıza göre uzatmalıyız..
Eldeki imkanların farkına varıp, ona göre hedef seçmeliyiz..
Bile bile lades dememek ve kendi düştüğümüzde de ağlamamak lazım..
Umut etmek güzeldir. Umudu sevmek ayrı bir güzeldir. Umudum hep olsun diye oğlumun adını "Umut" koyduk. Benim en büyük umudum oğlum ♥️♥️
Bir insan umut ederken beklentilerini kesinleşmiş gibi en uç noktada tutarsa olmadığı taktirde yaşayacağı hayal kırıklığı bir o kadar çok olur.
Mesala güven ne kadar güvenirsek o kadar çok güvenimiz sarsılır.
O yüzden umudumuz çok olsun ama beklentilerimiz düşük olsun.
Rica ederim ablamsu.❤️😘
Merhaba 💫🐈
"Dünyadaki önemli şeylerin çoğu, durum umutsuz göründüğü zamanlarda denemeye devam eden insanlar tarafından gerçekleştirildi." diyordu okuduğum bi yazıda..
Hayal kırıklığının, olmayacak duaya amin diyen insanlar için hazırolda beklediğini düşünüyorum.
Umut vardır ve bakidir çünkü.
Cevap
28Cevap
İnsan her şeyi tatmalı. Olsun hayal kırıklığı öğretiricidir.
Her şeyin fazlası zarar denge şart
Evet sürekli herneyi düşünürsek olmasını istersek olsunda olsun dersek zaman geçmiyormuş gibi gelir neden olmuyo diye sürekli kendimizi yeriz herşeye hak ettiği önem verilmeli fazlası zarar Kendimizi çok kaptırırsak olmayıncada aynı şiddettede üzülürüz her şey ayarında güzeldir
Fazla umut, büyük beklentiler doğurur.
Gerçekleşmeyince de hayal kırıklığı çöküyor hemen.
Hayatta her şey zehirdir. Önemli olan dozudur.
Maalesef öyle. Bir şeye sevindiyse, umutlandıysan onu kendine saklamalısın. Çünkü bunu dile getirdiğin an (karşında kim olursa olsun) gerçekleşmiyor. Sihir bozuluyor adeta ve sadece hayal olarak kalıyor, tabi sende hayal kurduğunla kalıyorsun ๑
Ne kadar umut edersen o kadar hayal kırıklığı.
Fazla beklentiye girmemek lazım.
Gelecek planları da mantık çerçevesinde olabilecek şeylere göre yapmak lazım.
Kimseye fazla umut bağlamamak lazım. Ben insanlara yarı yarıya güvenmekten yanayım. Her ihtimali düşünürüm
Umut ettiğin şeye de bağlı, genelde imkansızlar da yüzdüğümüzden hayal kırıklıkları da bir o kadar büyük oluyor
Fazla beklenti evet, ancak Umut olmadan yaşanmaz 🙄
Evet hayal kırıklığıdır. O nedenle dilimizde "fazla umutlanma, üzülürsün" diye bir söz vardır.
Doğru, her şeyin mükemmel olmasını beklememek laızm
Umut değil ama beklenti hayal kırıklığı yaratır. İkisi farklı şeyler
Başkalarından birşeyleri umut edersek evet, hayal kırıklığı olması olası
Fazla umud değilde olabileceğimiz olayları umud edipte olmaması daha çok üzüyor
Bazen fazlaca hayal kırıklığından öteye gidiyor. Cana bile mâl olabiliyor
Benimde çok umduğum bir şey var olmasa eğer canima koyicam muhtemelen
*kiyicam
@simgee_yuuna bu pek iyi bir şey değil. Sen yinede hayırlısı olsun de. Güzel şeyler olsun de. Sonrada o dediğin şey olmasa bile daha iyisi olabilir de.
Ondan iyisi baska ne olabilir ki umudum yok hiç bitti yaşama amacim kalmaz
@simgee_yuuna ondan iyisi neler neler olabilir ben kestirrmem ama daha iyisi olabilir. Dünya tek bir olay ya da tek bir kişi etrafında dönmüyor. Bunu yaşayarak tecrübe et.
En basitinden iş bile bulamiyorum
@simgee_yuuna daha genceciksin. İşte bulursun aşta bulursun eşte bulursun. Sen umutsuzluğa kapılma. Allah büyüktür. Hayatım bitti. Artık hiç bir şey beni mutlu etmez dersin bir süre sonra hayat birşeyler çıkarır önüne o zaman çok şükür dersin.
Bunun böyle olduğunu söyleyen oldu evet ama ben öyle düşünüyorum diyemem.
Kesinlikle olaylara veya insanlara fazla ümit bağlamayacaksın sonrasında üzülen hep sen oluyorsun
Kesinlikle öyledir. Hayal kırıklığı beklersen hayal kırıklığına uğramazsın
Bazen gereğinden fazla değer hüsrana uğrattığı gibi umudun fazlasıda daha fazla hayal kırıklığı ile gelir döner
Fazla hüsrana uğramamak için çok umutlu olmamak en iyisi çünkü hiçbirsey tamamen bizim elimizde değil
Umudun fazlası işkenceyi uzatmaktır. Kendini kandırmaktır. Her ne kadar zor olsa da; gerçekçi olmak, kabullenebilmek lazım.
Çalışıp arkana yaslan olursa ne güzel olmazsa yapacak bi şey yok.
Umut olmadan yaşamak zor olur du herhalde
beklentinin sonucu hayalkırıklığıdır, umudun değil
Olabilir efendim.. Benim umudum pek yok zaten
evet
tamamen bıraktım
O biraz da umudun boş olup olmadığıyla alakalı
Azdan az, çoktan çok gider.
Öyledir. Umuttan nefret ediyorum.
Beklentiler üzer maalesef aksine rastlamadım
Fazla ümitlenmemek gerek
Maalesef ki öyle
maalesef öyle