Yani soran kişinin kim olduğuna göre değişir.. Samimi olduğum biriyse ne yapıyorsam onu söylerim ama samimiyetim olmayan biriyse ya da o anda gerçekten meşgulsem iyiyim sen napıyosun derim kısaca.. Keyifli günler..
Benim bildiğim "Ne yapıyorsun?" sorusuna o an ne yapıyorsak o söylenerek cevap verilir.
- Ne yapıyorsun? + Hiçç.. oturuyorum.
"Naber?" sorusuna da benzer şekilde genel ruh hali de eklenerek cevap verilir.
- Naber? + Nolsun iyidir, senden naber? gibi gibi.
Ama bazı kişiler "naber" sorusunu "nasılsın" sorusuyla karıştırıp "iyiyim, sen nasılsın?" diye cevaplıyor. İşte onlara acayip bozuluyorum. 😄Bazen sorduğum sorunun amacını hatırlatıyorum, bazen de hic uğraşmadan bozuntuya vermiyorum. Ben, "ne yapıyorsun?", "naber?" sorularına o an gerçekten ne yapıyorsam onu söyleyerek cevap veririm. Sadece "nasılsın?" diye soran olursa iyi mi kötü mü olduğumu söylerim. #Cassie
Lisedeki arkadaşım geldi aklıma soruyu görünce. "Bana ne yapıyorsun?" dedi okul koridorunda karşılaştığımızda. "İyiyim, sen?"dedim bende. Oda "Nasılsın?''diye sormadım dedi. Bende o ikisi arasındaki farkı kavradım. Ne yapıyorsun sorusuna o günden beri iyiyim diye cevap vermiyorum 🙃
Fiili durumumu yazar sen neler yapıyorsun derim aksi karşımdakini umursamamak ve saygısızlık olur diye düşünürüm Hoş bir kankam needin kardeş der esprili needim iş güç sen nediin yazarım Yazışma çizişme pek sevdiğim konu değil
Çalışıyorum - oturuyorum - yemek yiyorum - uyuyorum. - ders çalışıyorum - Internete takılıyorum - TV izliyorum - geziyorum - hastanedeyim - düğündeyim - o an ne yapıyorsan onu yazabilirsin.
Biraz üzgün biraz huzurlu biraz kırgın ama yinede hayatı bırakmadan devam. Umut biterse yaşam bitiyor bunu biliyorum bu yüzden zombi olmaya gerek yok 🙃