Hepimizin hayatında cevapsız sorular vardır aslında. Kimi cevapsız sorular için kendi kendimize cevabını bilmekten korktuğun soruyu sorma deyip üzerine gitmeye korkarız, kimini düşünmeyi bile sakıncalı bulup kenara atarız. Kiminin de cevabını bulmak için uğraşırız ama bulduğumuz cevap bize psikolojik olarak depremler yaşatır. Sizin cevapsız sorularınız var mı varsa cevabını arıyor musunuz?
Cevapsız sorularınız var mı varsa cevabını arıyor musunuz?
İnsan kendisiyle yüzleştiği zamanlar da daha çok maruz kalıyor sorularıyla. Benim öyle cevapsız sorularım yok. Kafamın içini cevapsız sorularla doldurmak istemem. Cevap bulamadıysam bile kafamdan atar, yoluma bakarım. Muhtemelen cevapsız sorulardan bir dağ yapıp altında gölgesine sığınmak isteseydim şunlar olurdu...
🍀Uçaklardaki kara kutuların rengi algıda seçicilik yaratmak için turuncuymuş, hayır o zaman ismi neden kara kutu? 🍀Tanrı ve cennetin yukarıda şeytan ve cehennemin aşağıda olduğunu bize kim öğretti? 🍀philadelphia deneyinde o gemi ve mürettabı gerçekten kilometrelerce uzağa ışınlanıp geldi mi? Bunun doğru olmasını ya da yalan bir haber olması hangi kaynağa göre söyleniyor? Gibi gibi sorular..
Bizim aradığımız, aslında cevaplar değil.. Sormaya çekindiğimiz, cevabını bildiğimiz, bizi üzecek de olsa üzerine üzerine gittiğimiz ısrarlı sorularımız var.. Bunların yanıtlarını çok net bilmemize rağmen, bazen bir umut "acaba yanlış mı yorumladım, yanlış mı düşündüm, bir de ondan duyayım" gibi kendimizi avuran cevaplar duymayı umarız.. Mantıklı bir şeyler söylesin de ikna olayım da diyoruz bazen.. Yoksa olay 2x4=4 kadar nettir..
Başkasıyla ilgili kafamızdaki soruları kendimiz ancak yorumlayabiliriz.. Neye inanmak istiyorsak ona inanırız.. Soru işaretlerinin de yoğun olduğu bir durumda zaten hiçbir konuda başarı sağlanamaz..
Çok vardı yıllarca havada kalmış cevapsız sorularım cevaplarını aradım ama sonuç alamadım sonra bir gün tesadüf eseri bir şey öğrendim ve bütün sorularımın cevabını buldum o zamandan sonrada cevap aramayı bıraktım çünkü cevapları almamız gerektiğinde cevaplar bize kendiliğinden geliyor
Her insanın vardır cevapsız soruları.. Kimi sorular aramakla cevabı buluna bilen sorudur. Kimisinin de cevabı ne kadar aransada bulunmayan türden işte o noktada insan çaresiz kalıp kendi kendinde buluyor cevapları.