Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Eğer birisi size durup dururken (siz kendisine danışmadan, alacağınız aksiyondan haber olduğunda) bilin ki kendisini sizden üstün görüyordur. Böyle insanlarla selamı sabahı kesin.
İnsanların iyi ya da kötü deneyimlerini bir başkasına aktarması kabul edilebilir, iyi niyetli bir davranış olarak karşılanabilir. Sonuçta akıl veren kişi benzer bir süreç yaşamış ve sonucunu bildiği için bunu bir başkasına aktarmasında bir problem yoktur. Ancak bazı insanlar kafasına göre bir başkasının hayatına yön vermeye çalışıyor ve sayesinde alınan aksiyonun olumsuz sonuçlarının faturası akıl verdiği kişiye kesiliyor. Maddi ve manevi kayıplar akıl alana yansıyor.
Altıncı hissinize güvenin. Bir konuda çıkmaza girdiyseniz üç beş kişiden akıl alıp çoğunluğun önerisine güvenmeyin. Biraz cesaretli olun ve içinizden geleni yapın. Risk alın, kendi kararınızın sonucuna katlanın, olumsuz olursa benim kararım diyerek kendinizi avutun. Bunları yapamaz ve sürekli birilerinden akıl alarak hareket ederseniz hep zarara uğrarsınız. Keşke kendi bildiğimi okusaydım diyip canınızı sıkarsınız.
Evet, maalesef çağımızın en büyük derdi bu galiba. Kimse sorsan felsefeci, psikolog ya da bilim insanı gibi konuşuyor. Fakat gel gör ki durum davranışa gelince içinden taş devri insanı çıkıyor. Ne fikri belli oluyor nede zikri. Bana göre en tehlikeli insan sınıflarından biriside budur. Çünkü tutarsız insandan her türlü zararı bekleyebiliriz. Benimde çevremde var böyle insanlar. Onlarla bir araya geldiğim zaman gerçekten canım sıkılıyor ve keyfim kaçıyor. En iyisi uzak durmak.
En bariz sebebi kuş bakışı faktörü. Başka insanlara dışarıdan ayrıntıları görmeden bakarız. Dünyaya uzaydan bakıp trafiğini görmeden yeşil ve mavisine göre yorumlamak gibi. Ama kendi hayatımızın tüm teafiğinde öylesine yoruluruz ki kaçışları zor buluruz. Benim şansım o kaçışları çok iyi bularak hayatıma yön vermek. En büyük şanssızlığım aşık olunca boka sarması. Kendini traş eden berbebrden farksız oluyorum
Doğrudur. Çünkü başkasının başına gelince duygular olmadan mantigimizla , kendi başımıza gelince mantığı devre dışı bırakıp duygularımızla düşünürüz. Ne kolaydir başkasına akıl vermek. Hatta klasiktir dünyada başka kadın/erkek mi yok demek. Biz de biliyoruz dünyada 3.5 milyar daha karşı cins olduğunu. Ama duygular bu matematiksel hesabı yapamıyor maalesef. Sanki dünyada başkasi yokmuş gibi davranıyor ve sen o an ona laf anlatamıyorsun. 😂
Bu tuzak bir aforizma... İnsanlara nasihatin kötü oldugunu bilinç altına bildirmeye calısan bir söz... Sakat... İnsan olarak bilgimi tecrübe mi görgümü paylaşırım ve bilgisini tecrübesini paylaşanı dinlerim...
Kimse psikolog gibi davranmıyor öyle birsey yok netice psikologluk bşr meslek ve bilgi gerektirir bilmeden mış gibi davranamayız...
Mesela kimse doktor gibi davranmıyor ama başından geçirdiği hastalık hakkında bilgi sahibi oluyor.
Ben bunu yapıyorum kendime 🙂 Gerçekten kişisel gelişimin çok faydası oldu. Dışa dönüktüm şimdi kendinle ilgiliyim. Tabi belki binden fazla video izledim yüzün üzerinde kitap okudum. Öyle bir anda olmadı.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Evet genelde ben insanlara akıl veriyorum işe yarıyor herkes güzel yerlere geliyor ama benim aklım ben de işe yaramıyor gerçi ben kendi aklımı kendim için kullanamıyorum ilginç
Benim bu , sonradan çözümü buldum ayna karşısısında kendime öğüt veriyorum. Alışkanlık olunca dışarda da konuşmaya başladım. Artık teşhisi koyabiliyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Genelde öyle. Ama ben hep yardım etmeyi diğerlerini kendimden önce tutmayı severim.