Hepimizin manevi korkuları vardır elbette bunları da yazabilirsiniz lakin Benim ki fobi statüsünde😎Bu cevaba hepiniz güleceksiniz kesin ama ben balonlardan evet balonlardan acayip korkuyorum 🤭 aşırı ürkütücü ya içinde hava olan ne zaman patlayacağı belli olmayan bişey ayrıca denizde ayağımın yere değmesinden korkuyorum rüyamda balonlarla dolu bir odada yalnızdım ve korkudan şu an minnak bir uçuğum var 😔Globofobi😒
Manevi bir korkum yok genel olarak.. Herkesin çekindiği ve korktuğu genel durumlar vardır mutlaka.. Ölüm gibi, yakınlarını yitirme endişesi gibi.. Geçen yıllarda kardeşimle Ankara 'dan uçakla memlekete dönecektik. İlk defa binecektim ben de uçağa.. Yine de bileti gece alalım da ne olur ne olmaz dedim. Gündüz her yer daha belli olduğu için korkmam daha yüksek ihtimalliydi çünkü. Gerçi korkacağımı bile bilmiyorum.. Neyse gece bindik uçağa. Uçak havalnmaya başladıktan sonra korkum dilime vurdu resmen.. Normalde konuşmayan ben, inene kadar tam 1 saat susmadım.. O zaman anladım yükseklik ve uçak korkum olduğunu..
Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. Bende öyleyim. Bazen yeğenim falan gelir. Ağzında balon şişirdikçe şişirir. O şişirdikçe ben gerilim. Geçenlerde kızdım artık. Yavrum git şunu başka yerde şişir. Patlatacaksın şimdi beni germe diye :D Bu korktuğum en saçma olgu diyebilirim. Bunu dışında ise yüksekten oldukça fazla korkuyorum. Yani dünyada korktuğum tek şey diyebilirim. Hemen başım döner ve kaçacak bir yer ararım. Bu olayda beni fazlasıyla germeye yetiyor cidden.
Deniz, okyanus gibi geniş su kütlelerinden ve var olan derinliklerden korkarım. Derinliklerde her zaman saklı sırlar vardır. Onlarla karşılaşmak istemem.
Bazı temel düşüncelerim var. Kendi düşüncelerimden ve saklı sırlarımdan her daim korkarım.
Dar alanlardan korkarım.
Topluma girmekten, kalabalığa karışmaktan korkmuyorum fakat rahatsız ve gergin oluyorum.
Hayattaki tek korkum elden ayaktan düşüp başkalarına muhtaç olarak ölmek. Onun dışında bir korkum yok. Tek dileğim de kalp krizi gibi bir etkenle sapasaglamken direk gitmek. Umarım bu dileğim gerceklesir.
Balondan korkman normal bence aniden patlayınca insanın ödü kopuyor ve bunun olacağını düşünüp korkman da normal bende ayrılıktan korkuyorum sevdiğim insanların hep hayatımda kalmalarını istiyorum bir gün gerçekleşecek ve bu bana çok acı verecek bende bunu bildiğim için en çok ayrılıktan korkuyorum