Bu hayatta imrendiğim tek insan tipidir. Plansız yaşamak, aklına eseni yapmak. Ben kırk düşünüp bir yapanlar grubundayım. Ben asla Plansız adım atmaz aklıma estiği gibi hareket edemem
Düşünmeden aklınıza estiği gibi hareket eder misiniz?
Genelde düşünmeden harekete geçtiğim çok olmuştur. Pek plan yapıp ince ince düşünerek hareket etmem. Bunlar benim için yorucu şeyler. Bunların planını yapacağıma yapmam gerekeni yaparım biter. Uzun uzun üstünde düşünemem yani. Ancak yaptığım bir şey başkasıyla alakalı ise o zaman düşünür, planlı hareket ederim. Onun dışında pek öyle planla projeyle uğraşan birisi değilim. Bu hayatı daha çok spontane yaşıyorum. Ama böyle olmak bazen pek iyi sonuçlar doğurmuyor, özenilecek bir tarafı yok yani.
Sonunu düşünen kahraman olamaz diye bir repligimiz var ama sonunu düşünmeden kahraman olanı da görmedim. Genelde de surunduklerini görüyorum. 😂
Bense bunun ortasını buldum kendim için. Hedefim bellidir ama hedefe nasıl ulaşacağına spontane karar veririm. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz. Hedefim Antalya'dan İstanbul'a gitmektir. Ama hava, yol, araç ve zaman durumuna göre sahilden İzmir mi yapar giderim, kestirme Kütahya'dan mi giderim yoksa canım Ankara 'dan mi dolaşmak ister o an karar veririm. Hangisi işime gelirse ve elimdeki imkanlar neye el veriyorsa. Ama her yolun sonu İstanbul.
Hedefim olmadan spontane karar verirsem kendimi İstanbul yerine Hakkari'de de bulma olasılığim yüksek.
Ve böylece spontane yaşamanın keyfini sürerken , hedefimden de sasmamis oluyorum. Her iki durumu da yaşayıp hayatın tadını çıkarıyorum 😂
Evet tam olarak öyleyim. Aklıma gelen neyse onu yaparım. Öyle sonum ne olacak, başıma neler gelecek, neleri kaybecem diye düşünmem. Mesela bir defasında aklımda hiç yokken şehir dışına çıkmıştım. O an canım o yörenin yiyeceğini çekti. Hislerim gitmem gerektiğini söyledi atladım arabaya gittim. Mizacım böyle, yaptığım hataları seviyorum bazen. Bir şeyleri olmadan eleştirmek yerine, yaparak eleştirmeyi seviyorum.
Plansizlik, çok hoyrat ve gelisiguzel bir hayat tarzi bana göre değil asla.. Çalıştığımız masanin, kaldigimiz evin, bulundugumuz odanin, yatagimin, telefondaki fotoğraflarin bile bir düzeni ve planı vardir.. Öyle her şeyi bir plan dahilinde yapmam belki. Yapilacaklar listem de yoktur ama öyle nerde akşam orada sabah gibi bir yaklaşım içinde de olmadim olmamda asla.. Mesela bu hafta sonu ne yapacam diye plan yapmam.. Bayramda nereye gideyim diye plan yapmam. Zamani gelince bir karar verip birkac saat icinde yaparim o plani.. Ama işlerimin hepsi planli ve sıralıdır..
Is hayatimda bunu asla yapmam cunku intihardan farksizdir. Ama tabiki sonucu belli acik firsatlarda dusunmeden atlarim. Bunun disinda. Genc ve bakar bir birey olarak Mutlulugum keyfim adina hayati anlik yasayan biriyim. En buyuk planim plansiz yasamak. Unutma anlik gelisen olayin mutlulugu tarif edilemez bir zevk
Bazen yapıyorum sonra neden yaptım ya pişmanlığı yaşıyorum sonra düşünce bile yapmamaya başlıyorum sonra her şeyi salıp yine yapıyorum ve yine aynı şeylwr oluyor
Düşünmek ve planlı olmak lider ruhlu, belli bir kapasitesiye sahip kişilerin özellikleridir. Plansız olmayı, düşüncesizliği, yarınlar yokmuş gibi yaşamayı şahsen ben doğru bulmuyorum. 🙏🏻