Dış görünüş bizim etkimizin dışında sahip olduğumuz bir özellik olduğu için kimseyi yargılamak benim haddim değil güzel çirkin yakışıklı ya da değil. İnsanları değerlendirirken karakterleri ve vasıflarını baz alarak iletişim sağlarım ve yalnızca kılık kıyafet temizliğine ve hijyen kurallarına uyup uymadığına bakarım. Özel hayatımda ise yalnızca benden daha ağır bir kadınla birlikte olamam ama onun dışında o kadar da önemli değil. İnsanların ki yalnızca kadınlar olarakta değil erkekleri de sınıflandırıp buna göre muamalesi yapmasını anlamsız buluyorum nasrettin hocanın ye kürküm ye fıkrası gibi bir yerde tüm bu olay.
Hayır asla insanları dış görünüşüne göre değerlendirmem, yargılamam. Bi insanın dış görünüşüyle ilgilenmemeyi daha çok karakteriyle meşgul olmayı seviyorum. Çocuklarımızı o yönde yetiştirmeliyiz, şımarıklık, kibir ve egoyla değil, anlayışlı, kimseye önyargıyla yaklaşmayan bireyler yetiştirmeliyiz. İşte bu tür sorulara hepimiz denk geliyoruz ya burada “doğumdan sonra eşim beni aldattı/terk etti”, “sevgilim şöyle böyle artık çekici gelmiyor”, “hastalandım eşim beni terk etti” gibi. Bu hep dış görünüşe tav olanların hazin sonu :D senin o insanda sevdiğin tek şey dış görünüşü ise, o gidince bi şekilde, hiç bir çekiciliği kalmıyor ama bi insanın karakterini biliyorsan her zaman sevmek için ve sana çekici gelecek bi yanı vardır.
Hayır, yargılamam. Yargıladığım tek konu kendinin farkında olmayıp kendini rezil eden insanlar. Yakışmayan hakaretler yapmak, yersiz yapılan özgüven. Diğer türlü insanları dış görünüşü ile yargılamak benim haddime değil, kimsenin değil. Önemli olan benim için sergilediği davranışlardır. Herkes kendine yakışan hal ve hareketler yapmalı. Hal ve hareketlerine dikkat etmeyen her kim olursa olsun, ister çok güzel ister çok çirkin farketmez, benim gözümde bir değeri yoktur. Basit insandır benim için. İnsanları tek yargıladığım konu budur, gerisi beni zaten ilgilendirmez.
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Dış görünüş çok farklı bir kavram davranışlar çok farklı. Davranışlar ile belli bir yargı edirim ancak bu önyargı olur ancak. Zamanla tamamen tanıdığım zaman ise yargıya varırım elbette. Giyiniş ya da yakışıklılık, güzellik olarak kimseye karşı yargı oluşturmam öyle bir yapım yok. Toplumun oluşturduğu kısa etek giyen kadın algısı ya da dövmeli erkek algısı beni uzaktan ve yakından alakadar etmiyor. Topluma uymak ve toplum ne söyler diye yaşamak çok saçma ve acizce.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bunu hiç yapmadım desem yalan söylemiş olurum. Tanımadan insanları yargılandığım zamanlarım benimde oldu. Ama o kadar çok yanıldım ki bu yüzden kendi düşüncelerimden utandığım da oldu. Ve yargılandığım bazı durumları bizzat yaptıktan sonra insanları anlamadan, tanımadan, zaman vermeden yargılamayı bıraktım. "Dışı seni yakar içi beni yakar" misali bende tanımadan yargılanıyorum artık.
Hayır asla. Hepimizi Allah yarattı.. Hepimiz etten kemikten insanız. Kimse kimseden üstün değildir. Her daim bunu bilerek yaşamalı insan oğlu.. Çünkü hepimiz topraktan geldik ve toprağa gideceğiz.. Ne eksik ne fazla. İyi akşamlar dilerim dostum.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
İnsanları dış görünüşleri ile yargılamam sadece bir fikir edinirim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yorumlara baktımda yine bir çok kişi meleği oynamış. Herkes te biliyor ki dış görünüşe göre bal gibi yargılıyorlar. Beyaz tenli kaslı erkeklerle birlikte olup bir dünya şeye maruz kalıyorlar. Benim gibileri görünce yollarını değiştirip bir merhabayı bile esirgiyorlar. Kavruk tenli birisini görünce keko ithamlarına maruz bırakıyorlar. O şekilde dışlanan insan da ya kendine ya kaderine kızıyor küsüyor. Karanlıklara bürünüyor. Belki daha kötü şeylere bulaşık kendini kabul eden kötü arkadaş bile olsa onların yanına gidiyor. Bir nevi yalnızlığını bastırmak için kendine zarar geleceğini bilse bile. Onların kötü olduğunu bilse bile.Çünkü onları kötü yapanlarda onları dışlayalar. Dıştan bakılınca melek gibi gözüken güya kendince eğlendiğini zanneden, kendini bir şey zanneden ve sağda solda meleği oynayanlar. Samimiyetszsiniz
Yargılamam demeyelim. Yıllar yılı bizimde kendimize göre edindiğimiz tecrübe sonucu aşağa yukarı insanın görüntüsünün bize bir şey anlattığını bilirim. Ama bu ona kötü davranacağım anlamına gelmez. Atıyorum aşırı makyaj yapan insanların, veya aşırı derece de normal den uzak giyinen insanların gerçekten de sana vermeye uğraştığı bir mesaj vardır. Onunla ilgilenirim sadece.
"Hayır, Asla kesinlikle yapmadım!" Şeklinde yorumlar yapmayı bırakın. Çünkü hepiniz Hayatınızın bir döneminde veya halen de yapıyor olabilirsiniz ki İnsanları Görünüşlerine göre yargıladınız. Bunu da ben de yaptım. Kötü bir şey lakin Psikolojik olarak olan bir şey. Ve bunun önüne geçemezsiniz. Siz düşünmeseniz de bilinç altınız otomatik olarak bunları Zaten hesaplayacaktır.
Bu dediğin lafları belki ortaokul talebesi eder ama hiç konuşmayaba inek asosyal derler Güzel olmasından dolayı da seksi derler birincilik ile alakalı değil Inek dedikleri kişiye de zeki diyebilirler Şişko ama utangaçlagindan tatlı olan da gördüm Hiç konuşmayanada ne olursan ol garib derler
Çocuklar ve gençler genelde daha acımasız oluyor bu konuda 🤷🏻♀️ Çocuklar aklında ve kalbinde olan şeyi dile döktüğü için. gençler ise kendi egosunu yükseltmek için artı kendi kusurlarını örtmek için 🙂 yetişkinler yapmıyor mu? Yapıyor ama ne yazıkki onların mazereti yok, yani onlarınki direk insanlık düşmanlığı oluyor ama halk dilinde karaktersizde deniliyor
Yargılamam neden yargılayım üstü başı iyi değil, yüzü güzel değil diye mi? Bu dünyada bir tek şeye önem veririm oda karakter ve kalp onlar güzelse dış görünüşün önemi yok.Çok sevdiğim bir sanatçı var hem sanatçı hem yazar onun sözlerini çok seviyorum diyor ki "Bir insanın anasına, babasına, milletine, bayrağına, devletine verdiği saygıya değere bakın üç aşağı beş yukarı nasıl biri olduğunu anlarsınız "
4. yargı tam bana yapılması gerekir😆😆 Hayır asla yapmam yapanlardan da hiç hoşlanmam yapılan ortamda bile durmam. Hem bana ne nasıl biriyse kendine öyledir herkes kusursuz olacak diye bir kavram yok.
Bunu yapmamak için kendimi çok zorluyorum. Bazen ister istemez yapıyorum içten içe sinirleniyorum kendime. Yapılmamalı. Kesinlikle çok iğrenç bir şey başkasının görünüşünü eleştirmek. Beni seven de göbüşümle sevsin arkadaş.
Görsel çok tuhaf yalnız, sağdaki soldakinin yağ oranı düşük hali diyebileceğim kadar benziyor ama birini çirkin birini güzel olarak nitelendirmişler hsjdjsnd
Hayır istediğini yapar konuşmak isterse konuşur yoksa zorla mı konusturayim belki o kişiyi sevmiyor belki zorbalık görmüş veya dışlanmış dış görünüş sadece bir tabakadir evet hepimiz dışına bakıyoruz ama yargılamak veya dış görünüş hakkında yorum yapmak bize düşmez kalbi kırılır üzülür felan bunları düşünmek lazım empati yapmak lazım
Dış görünüşübile yargılamam belli hir süre hareketleri konuşması vs sinra vicdanı uzun bir süre kontrol etmede bir şey diyemem burde smşu var insan sürekli aynı olmuyor
Bazıları cidden serseri oluyo kendini belli ediyo onlara rahatça serseri diyebilirim ama onun dışında kimseyi dış görünüşüyle yargıladığımı düşünmüyorum
Hiç duyar kasamicam evet yargılarım imaj insanın karakterini ele verir, tamam genetik yapısına göre bir çıkarımda bulunamayız ama imaj konusunda yanıldığım hiç olmadı nerdeyse...