Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Genellikle planlı olmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Spontane olan her şey beni zora sokar. Ben boğa Burcu olduğum için olabilir hep garantisi olan şeylerde iyiyim. Cesaret içinde doğaçlama hareket etmek bana komple terstir. Planlar ve harekete geçerim. Hayatım boyunca düzenli gittim. Hangi işim hangi güne aitse genelde sadık kaldım. Çok ekstra bir durum olmadıkça elbette. Ani gelişen zoraki bir zorluk ani hastalık gibi şeyler olursa o zaman ertelenir bazı işlerim. Yoksa ben yine devam ederim aynı şekilde.
Hayat her zaman planlandığı gibi gitmiyor maalesef.. Çünkü bizim dışımızda birçok etken var.. Sadece bize bağlı olmuyor.. Buna rağmen bir düzeni, alışkanlığı olmalı insanin.. Her konuda ince hesaplar yapıp, büyük planlar yapınca hayal kırıkları da o derece büyük oluyor.. Dinlenmeye, eğlenmeye zaman ayırmalı mutlaka.. Gelişı güzel, hoyratça yaşamak nerde akşam orada sabah bir yaşam tarzı da olmamalı..
Yerine ve şartlara göre, kararında olmalı her şey.. Dediğin gibi.. Bazı şeyler doğaçlama, o anın getirdikleriye akışa müdahil olmadan yaşamaya bırakılmalı diye düşünüyorum..
Genelde planlı yaşamaya çalışsam da bazen hayatın yoluma çıkardığı kendi planları oluyor, ben de neticesinde bu plana doğaçlama bir şekilde adapte olmaya ve uyum sağlamaya çalışıyorum. Ne kadar başarılı ya da ne kadar uyum sağlıyorum orası muamma ama bir şekilde bu yaşamı yaşamaya çalışıyorum herkes gibi. Benim istediğim gibi ilerlemiyor diye hayıflanıp şikayet etmem genelde ama bazen o ani plan dışı şeyler dilime vurur. Yine de şükür der yoluma devam ederim yani sonuç olarak; ya planlı ya da doğaçlama bir şekilde yaşarım bu hayatı.
Merhaba Planlı yaşamak? :) Hayatın gerçekten böyle bi güzellik yapması mümkün olsaydı keşke... Ah diyorum. O kadar çok şeyi rayına koyarak sürerdim bu treni anlatamam sana... Bazı acılar aceleci, bazı vedalar çok hızlı, bazı insanlar çok hoşçakal meraklısı ve valizi hazır bekleyenler var kapıda. Ben alışmaya çalışıyorum bu düzenin matematiğine ama sanırım sözel oluşumun bir eksikliği şu an yaşadığım sıkıntı :) umarım çok daha güzel şeyler yaşamak kısmet olur ona, buna, herkese ve hepimize...
Öncelikle bu durumu akıl ve mantık çerçevesinde hareket ederek giriyorum yani o anki durum eğer planlı yaşamayı ve plan yaparak hareket etmeyi gerektiriyor söyle Ama çoğunlukla aktif olarak plansız yaşıyorum doğaçlama gelişiyor.
her şey planlı olmalı her şey düzenli olmalı her şey saatinde gerçekleşmesi Tam saatinde uyu uyan İş güç vs Geç kalmak yok Planlanan işler planlandığı günde olmalı Plansizlari zaten hiç anlayamadim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yarı yarı, hayat bu. Bizde bir planın içindeyiz başkalarına göre çünkü. O yüzden nabza göre şerbet vermeyi bilmek lazım bana kalırsa. Çünkü zaten plan işlerse sorun olmaz ve iş hallolur, önemli olan beklenmedik şeylere çözüm bulmaktır.