+1 yılsevgili gizli kullanıcı öncelikle kendini sevmelisin. kendini sevmeyen kimseyi sevemez. aşık olmadım olmayacağım demişssin. işte zaten sorun burada başlıyor. neden böyle düşündüğünü bilmen gerekiyor. eğer bilmiyorsan öncelikle bunu düşün ve tespit etmeye çalış. nedenini bulduğunda ise artık senin bir amacın olacak demektir. amaçsız insan yaşayamaz. bu sorunu çözmeye çalışarak işe başlayabilirsin. hayat hiç de anlamsız değil. Allah a inanıyorsan böyle düşünmen çok yanlış hayat anlamlıdır ancak senin bakış açına göre değiştirebilirsin. Allah a dua ederken öncelikle hayırlısını iste. dua ediyorum dediğine göre o yazdığın duayı unut ve şöyle dua et. "Allahım daha önce yanlış sözler söylediğim için günahlarımı affet, sen affedicisin, işlediğim günahların ve kullandığım yanlış her sözün şerrinden sana sığınırım, beni affet, beni bağışla" daha sonra tövbe ile ilgili duaları oku tövbe et sonra da şöyle dua et. "Allahım bana herzaman en hayırlısını nasip et, dünyada ve ahirette sağlık, esenlik, mutluluk, bereket ver, bana hayır işlemeyi nasip edecek kadar güç ver" sonra da sıkıntı dualarını oku, fatiha, ayet-el kürsi, ihlas, felak ve nas surelerini hergün abdest alarak oku. kenzül arş duasını oku Allah a sığın, o seni koruyacaktır. Ayrıca sana büyü yapılmış olabilir eğer böyle bir şey varsa yukarıdaki saydığım dua ve sureler Allah'ın izni ile feraha kavuşturacaktır. idealkilox. com olarak size acil şifalar dileriz. saygılar
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet bu bende var dı daha yeni yeni geçiyor bende anneme falan çok bagiriyordum herşeye çok sinirleniyordum yani sanki dediğin gibi yasamak gibi bisey çok anlamsiz geliyordu ama bunun sorunu şurada hiçbirşey yapmamakta ben lise ogrencisiyim 4 yıl önce kayseriye tasindik ve ben önceden dışarı cikardim arkadaslimla gecelere kadar gezerdim dolasirdim konusurduk eylenirdik ama simdi tek arkadaslarim okuldakiler ve 4 yıldır evde bos bos oturuyorum enerjimi harcayacagim biyer yok mesela bir gün muay thai kursuna gittim arkadasım cagirdigi için çok eğlenceli bisey boksun biraz değişik hali dirsek tekme falan var yani enerjini bir yere harcayinca o içindeki kotu enerjide gidiyor mutluluk kaliyo sadece bence yüzme olur bir dövüş sporu olur boyle şeylere başlayabilirsin ya da spor salonuna git biraz rahatlamak için hatta son derece rahatlarsin çünkü yat yat nereye kadar yani dediğim gibi olay bu bence denemede fayda var ornegin tekvandoya gidebilirsin kareteye ya da hem eğlenceli okur sen faydalı yaninada bir arkadaşını al ya da orda bir arkadaş bulursun zaten :) bence dene istersen mesajda atabilirsin yine yardimci olmaya calisirim :)
30 Yorumla
Bu gelip geçici bir durumdur. Kendini bu duruma kendin hapsedersin zaten. Benimde böyle bir dönemim oldu. Bunun aşk, aile, arkadaş, iş , okul vs gibi bir bahanesi yok tamamen kendi içinde yaratmış olduğun bir durum olabilir. Bunu aşmak için ölmeyi istemek yerine yaşamak istemelisin. Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşanılası bir yer. Bunu ben bile söylüyorsam sende aşarsın ama önce İSTE. Zamanı geldiğinde zaten öleceksin acele etme sana sunulan bu lutfu geri çeviremezsin. Kalk çık evden çık tepe bir yere avazın çıktığı kadar bağır Yaşamak istiyorum diye. Sabak Kalk ve ben bugün mutlu olacağım de. ve mutlu ol yaşadığın her anın her dakikanın tadını çıkar. Ve şunu asla unutma. Hiç birşey senden daha değerli değil. Milyonlar versen şu dakikaya tekrar dönemezsin bu yüzden bu anları bu şekilde bunalım kafasında geçirme. Konuşmak istersen yaz burdan burada kocaman bir aileyiz. Sen sor biz söyleyelim. Gerekirse kişisel mailler at. Çağır otur konuşalım ama tek kalma. Yalnızlık her zaman güzel değildir.
50 Yorumla
arkadaşım senin başına herkesin başına gelen bir sorun gelmiş-- depresyon. bu vidyoyu KESİNLİKLE izlemeni öneriyorum. şimdiden bir an önce geçmesi dileklerimle:)
https://www.youtube.com/watch?v=_2TmKUOjN4860 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
317Cevap
- İşin acı tarafı gizli kullanıcının altında yaş yazıyor,18-24 . Ben 20 yaşındayım, seni görünce üzüldüm. Sıkıldım diyorsun ama bana kalırsa sen hiçbir şey yapmamaktan sıkılmışsın. Her gün aynı yemeği yemeği yemek filmi izlemek aynı şeylere bakmak hatta ve hatta okuluna aynı yoldan gitmek bile insanı sıkar. Sen ne yaptın sıkılmamak için? Ben okula farklı yoldan bile gitsem içime çocuksu bir heyecan doluyor :D bu kötümserliği huy edinmeye çalışmana gerek yok, melankoli mi derler ne zıggımsa, o hallere girmene gerek yok. bu kadar hırpalacak ne var Allah aşkına :)
Neyse son bir örnek vereyim, şu an Litvanya'dayım erasmus yapıyorum. Buraya Pakistan'dan bir çocuk geldi. Kısaca başından geçenler şöyle, kendi ülkesinde Litvanya konsolosluğu olmadığı için Anakara'dan vize almak zorundaymış. Ailesi fakir, Ankarada 25 konaklamak zorunda kalıyor o sırada ayakkabılarını telefonunu bavulunu geleneksel kıyafetini kaybediyor, havaalanında evraklarını kaybediyor onları ararken de uçağını kaçırıyor cebinde para yok, thyden rica ediyor buna yeni bilet verip buraya gönderiyorlar. tesadüf arkadaşlarımdan birinin odasına düşüyor, geçen gün açlıktan rengi solmuş kötü olmuş odada. marketten birazcık alışveriş yapmış onu da çalmış birileri. günlerdir altı delik kundura ve aynı kıyafetlerle okula gidip geliyor, (o da Allah'ın bir kulu) üstelik biraz da çirkin bir genç. "GENÇ" düşün bizim yaşımızda. geçen yanına gittim ve hala gülebiliyor inşallah her şey düzelecek her şey yoluna girecek diyor. karamsarlık yok, ben halimden utandım onu görünce...40 Yorumlabir yerlerde tıkanıp kaldığında hayat, soluk almak güçleştiğinde, yüreğin susup mantığın sürüklemeye başladığında ayaklarını, dağlara dönmeli yüzünü insan..
yeni patikalar, yeni yollar seçmeli, yüreğini ferahlatacak; yeni insanlarla tanışmalı, yeni keşifler yapacak...
hep isteyip de, bir gün yaparım diye ertelediği ne varsa, gerçekleştirmeyi denemeli! her gegen gece, ölüme bir gün daha yaklaştığını; zamanın bir nehir, kendisinin bir sal olup da, o dursa da yolculuğun devam ettiğini anlamalı. baş döndürücü bir hızla geçiyorsa birbirinin aynı günler, her akşam aynı can sıkıntısıyla eve giriliyorsa, değiştirmeye çalışmalı bir şeyleri; küçük şeylerle başlamalı belki; örneğin, bir kaç durak önce inip servisten, otobüsten; yürümeli eve kadar, yüreğine takmalı güneş gözlüklerini; gördüğünü hissedebilmeli! sağlığını kaybedip, ölümle yüz yüze gelmeden önce, değerli olabilmeli hayat!
illa büyük acılar çekmemeli, küçük mutlulukları fark etmek için! başkasının yerine koyabilmeli kendini; ağlayan birine "gül", inleyen birine "sus" dememeli! ağlayana omuz, inleyene çare olabilmeli! şu adaletsiz, merhametsiz dünyaya ayak uydurmamalı; sevgisiz, soysuz kalarak! dikeni yüzünden hesap sormak yerine gülden, derin bir soluk alıp hapsetmeli kokusunu içine... güneşin doğuşunu seyretmeli arada bir, seher yeli okşamalı saçlarını...
karda, yağmurda; sevincine, coşkusuna; fırtınada boranda; öfkesine, isyanına ortak olabilmeli doğanın! bir çocuğun ilk adımlarında umudu; bir gencin düşlerinde geleceği; bir yaşlının hatıralarında geçmişi görebilmeli! çalışmadan başarmayı, sevmeden sevilmeyi, mutlu etmeden mutlu olmayı beklememeli! ... ama küçük, ama büyük; her hayal kırıklığı, her acı; bir fırsat yaşamdan yeni bir şeyler öğrenebilmek için; kaçırmamalı!
çünkü; hiç düşmemişsen, el vermezsin kimseye kalkması için, hiç çaresiz kalmamışsan, dermanı olamazsın dertlerin; ağlamayı bilmiyorsan, neşesizdir kahkahaların; merhaba dememişsen, anlamsızdır elvedaların...30 YorumlaBütün cevapları okudum da benim sana söyleyecek çok bişeyim kalmamış.
İçinde bir yerlerde aynanın karşısanı geçip kendine bile itiraf edemediğin sırların var. Belkide bedenin aşmış bu sorunları ama ruhun direniyor. Kendine birini seç ve herşeyi ona apaçık anlat dilersen tanıdığın biri olsun dilersen hiç tanımadığın biri ama herşeyi anlatman gerek saklamamalısın tartışmalısın onunla ben böyle yaptım hiç tanımadığım birine anlattım ve haala onunla netten görüşüyorum çok faydası oldu haala daha oluyor.. Bu karşı cinsten biri olsun her kimi istersen..
Psikiyatri senin durumunu çözer ama o bunun işi, duygusallık katamaz o yüzden birine ne var ne yok dök içini kurtul. Daha sonra hayat sana gerçekten gülümsiyecek.. ;)10 Yorumlaya böyle durumda inançlı bir insansan gidip namaz kıl abdest al rahatlatıyo otur dua et sonra kendine uğraşıcak bişeyler bul bu düşünceden kurtul bu düşünce isyana girer. Hayatta cidden yasamaya değicek seyler var kimseyi sevmicem diye şartlama kendini şu hayatta birini sevmek kadar guzel bişey yok. sadece sevgiliyi değil arkadaşı dostu anneyi kardeşi evladı kuşu çiçeği vs.. sevmek gerçekten çok guzel bir duygu Allah'ın yarattığı bişeye güzel gözlerle güzel kalple bakmak cok hos:)) her insanın karamsar olduğu dönemler olabilir ama kendini aşıcam diye şartlarsan üstesinden gelirsin. Tek başına yapamıyorsan psikolojik destek al ömür cidden odalara kapanmaya vaktin olmayacak kadar kısa ve güzel. kötü olan şeylerin bile tadını çıkar
41 YorumlaBebeğim muhtemelen yedigin önunde yemedigin arkanda ve sapasaglam bir kizsin ondan bunlar gercek bir derdin yok hayali dertler uretmisin acaba bugun neye sıkılsam gibisinden yaşiyosun yanii dunyada şu durumda olanlarda var https://i.hizliresim.com/PE6rL8.jpg
21 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
+1 yılSeni kimse tanımıyor burada ama sorunun cevabını almışsındır umarım onca insan bir sürü nasihatler vermiş sana. Yaşama hevesim yok demek cesaretsizim ben korkağım demek aslında. Sen kendine güvensen biraz birde kimsenin desteğiyle değil de sadece ailenin annenin desteğiyle ayağa bile kalkabilirsin. Kendi sorunlarını kendin çözmeye çalış. Herkes bu yollardan geçiyor emin olabilirsin pes etmekde etmemekte senin elinde unutma sen kendin ayağa kalkıcam dersen önünde hiç bir engel kalmaz Allaha sığın sabret sil gözyaşlarını korkak olma asla bu dedğimide unutma ;))
20 Yorumlabenim her zaman ki halim bir şey olmaz zamanla alışırsın namaz kıl kuran oku dine yönel Allaha yönel senin sıkıldığın hayatı yaşayamayanlar da var kimisi yürüyemiyor kimisi görmüyor konuşamıyor sokakta daha bir sürü kötü şeyler var sen dine yönel peygamberlerin hayatlarını oku evliyaların hayatlarına bak görürsün senin yaşadıkların hiç bir şey çünkü kendimden biliyorum bende hayattan çok sıkıldım hatta sık sık intiharı düşünüyorum ama dini bilgim var ailemden gelen dini program ve sohbette dinledim onun için boşver git annenden de özür dile öyle anneye bağırmak olmaz 9 ay karnında taşımış seni bu zamanlara getirmek için neler yapmış annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödüyemeyiz onun için git gönlünü al annenin öp sarıl kimi arkadaşlarım var annesi babası yok yetim öksüz kimsesizler...
20 Yorumla
+1 yılDünya hayatına çok bağlanmamak gerek lakin bağı da koparmamalı insan. Diyelim ki duaların kabul oldu ve öldün. Peki ölünce bitecek mi? Dünya dertleri evet belki asıl zorluk öldükten başlıyor bunu unutma sana bu dünyada ne yaptın diye sorulacak günahların sevapların tartılacak. Toprak altında olmayı kurtuluş mu sanıyorsun ya da şöyle sorayım ölünce rahata ereceğine emin olduğun bir inancın mı var yüreğinde gerçekten yaşıyor musun dinini? Bu işin dini boyutu bir de dünyevi boyutu var. Geride bıraktıkların... Ailen , arkadaşların... Hayatta hiçbir şey kolay değil. Zorlukları kendini eve kapatarak aşamazsın. Yapmaktan zevk aldığın bir uğraş muhakkak vardır yap onları erteleme sorunlu, mutsuz insanlardan uzak dur çünkü onlar seni daha pesimistik yapacaktır. Senin yaşadığın bu dönemden bu şekilde kurtuldum bunları düşündüm hala bu dünya boş geliyor ama ben doldurmak için çabalıyorum şu anın bir daha geri gelmeyecek ve bu yaşlarını kötü ruh halinle öldürmemeye bak
20 Yorumla
+1 yılergenlik sendromuda olabilir bunla birlikte bazı aile içindede sorunlar da bu tavırları tetikleyebilir.. işin okumak olsun.. en başta kendini sevmelisin.. kendini seven, başta insanlar olmak üzere tüm canlıları sever.. sahip olduğun imkanlara şükredip, kendine küçük hedefler koy.. o hedeflere ulaşınca tekrar hedefini artır.. samimi 1-2 arkadaşın olsun.. derdini anlatacağın, paylaşacağın birileri olmalı.. el becerilerini geliştir, mesela örgü, nakış veya çeşitli obje yapımı, boncuk ve taşlarla takı, kolye yapımı gibi... birde sarı kantoron çayı veya melisa çayı içersen bunlarında sana çok faydası olur.. unutma hayat güzel, yaşamak güzel... Bir çok insan mutluluğu burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar...
Her konuda Allah sığın Namaz kıl dua et.. şu Allah lafzını çok zikret "El Halik"10 YorumlaAh ah bana 1 yıl önceki halimi hatırlattın hiç düzelmicem hep böyle anlamaız ve boş hayat yaşayacağım gibi geliyordu ama hayatta zevk alacağın kesin bişey vardır. Belki sigara içmek belki içki içmek belki dans etmek belki kitap yazmak , resim çizmek , film izlemek , kitap okumak , gezmek. Eminim bişeyden zevk alacaksın onu bul kötü bişey veya iyi bişey olması fark etmez herneyse yap sana zevk veren şey neyse sana göre iyi gelen odur. Ayrıca aşık olma fikrine aşık ol. Ve şimdi yatağına uzan sadece 1 dk bak yap tamam mı uzan ışığı kapat gözlerini açık tut ama karanlıkta gözlerin açık olduğu halde göremiyor dimi işte hayata o eğer ışığı kapatırsan gözlerinin açık olsa bile güzellikleri göremez. İyi kal :)
20 Yorumla
+1 yılAynı şey değil ama ben de birkaç senedir mücadele ediyorum. Bazen yaşamak için sebep bulamıyorum çünkü herşey anlamsizlasiyor ve hayat çekilmez hale geliyor, bütün enerjim çekiliyor. Bazen ne kadar devam edebileceğimi merak ettigim icin kendimi yaşamaya zorluyorum. Sonra yine var olmak ve olmamak arasına düşüyorum. Bugünde olamadığım, nerede olduğumu anlayamadigim bir yere. Aklımdan sürekli ölüm senaryoları geçiyor. Sonra kendi kendime gülüyorum, sinirlerim bozuluyor.
Sonra normale dönüyorum. Çok güzel şeyler basarip çok mutlu bile oluyorum. =)20 YorumlaKeninde hobiler bul, yeni bir tarz koy kendine, yeni müzikler dinle, yeni kitaplar oku. Eğlenceğin yerlere git. Kitaplar yaz, arkadaşlar bul. Sevdiğin şeyleri yap sadece, olmadı psikologa git. Banada bazen geliyor böyle şeyler ama seninki kadar değil, elimi yüzümü yıkıyorum kendimi 1-2 kez tokatlıyorum. d kendine gel falan diyorum. Seninkisi yanlış, Allah'a öyle dua etmen bence yani. Onun yerine otur namaz kıl, ya da Kur'an oku Allah şifa verir. Sana filmler, diziler önerebilirim. Birde yaşn kaç bilmiyorum ama eğer elinde paran varsa ve boş zamanın varsa, bir tatile çıkabilirsin. Yani benim düşüncelerim.
00 Yorumla
+1 yılSelam, Merhaba, İyi günler. Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayattan lezzet alır./ Her hayır da bir şer vardır. Her şerde de bir hayır vardır./> Hadis-i Şerif./ Namaz da:Ruh'un, Kalbin ve Aklın İstirahati vardır. Hem cisme de ağır bir iş değildir. Hem Namaz kılanın Dünyevi amelleri iyi bir niyetle ibadet hükmüne geçer. Risale-i Nur'dan, Vecizeli Sözler. Tüm kötü düşünceler, hisler:Şeytandan gelen oklardır ki sizin moralinizi bozup emrine almak istiyor.> Yasin süresi-60. Ayet Meali./ Daima müsbet-olumlu düşünmek sizi huzurlu edecektir. Allah'a ve Rasülüne itaat (Emir ve Yasaklar) ederseniz:hem dünyanız, hem de ahiretiniz kurtulmuş olur. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Allah'a emanet olunuz. Saygı, sevgi ve hürmetle Selamlar sunarım, Mü'mine kardeşim.
23 Yorumla- +1 yıl
+1 :D:D
Soran+1 yılYazarken erinmedinmi acaba
Yaşınıza bakılırsa henüz çok gençsiniz ve belki anatomik olarak olmasa da beyinsel olarak buluğ çağına henüz yeni giriyor olabilirsiniz. Bu da hayatta sizin amacınızı, yaşama nedeninizi ve hedefinizi sorgulamaya itiyor olmalı. Gayet doğal. Panik yapmamak en sağlıklı ilk adım olacaktır.
Kendinize uğraşlar bulun. Yapmaktan zevk aldığınız ve sizi ekonomik olarak da sıkıntıya sokmayacak etkinlikler elbette bulabileceksinizdir.
Dünya üzerinde bunca insan, her birinin kaldırabileceği kadar kendine özgü derdine rağmen yaşamaya devam ediyorsa bunun mantıklı bir açıklaması vardır.
Allah inancınız da var sanırım. Ne güzel. Sığınabileceğiniz bir yüce kuvvetiniz var. Korkmayın. Olumlu düşünün, güç sizin içinizde.
Umarım yardımı olur bu cümlelerimin.00 Yorumlabn de snle aynı durumdayım yaşama heveim yok. üni ye başladım sıkıldım bıraktım. üstelik hani ööle bööle değil tam burslu mimarlık bıraktım. eve geldim herkez ergen ayağına yattığımı düşğünüo. şu an hala kurtulamadım bundan şimdilik bir işe girdim çalışıorum. garsonlluk yapıorum. insanlarla iletişim kurarak kndime yaşamaya değer bir şeyler arıyorum. anne iile iligili olan bnde de var. ve sanırım sevgii duyduğun kime-se yok. hani herkes boş dünya boş. otur kalk yemek ye. hiçbişeyden zevk akmıyorsun. sigara içiomusun bilmem ama yakında yavaş yavaş içersin. iiçiıosan da artar milktarı. şimdilik sadece bir şeylerden zevk almaya çalış. mesela spor yap. ya da git kore lileri izle ya da anime izle. yabamncı dizi de olur kndine bir şeyler bull. ha bu arada düzgün bir sonuç elde edersn ba na da ulaş bn de niimetleniim :D
( sevgi hissetmeme hali aile bireyleri iiçin de geçerli.)01 YorumlaHayat aslında göründüğü kadar negatif değil, bunu anlamak tamamiyle senin elinde
Çevrendeki insanlar belki hayatı sana sürekli böyle anlatmış ya da anlatıyor fakat herşeyden zevk almaya çalış, tecrübe edinmeye çalış
Aslında okadar da kötü bir dünya olmadığını fark ediceksin, yalan söylemek istemem tabi ama bu eğlenceyi sadece sen hissedersin karşında ki kişilerden böyle birşeyler bekleme eğer ki bekliyorsan.
Birde unutmadan şu eğlenceli güzel coşkulu ve heyecanlı dünyaya madem bir kez geliyoruz o halde yaşamaya devam edip o güzel şeylerin hepsini yapmamız lazım öyle değil mi?00 Yorumlasoruna baktım sonra cevaplara baktım. bir söyle bin ah işit misali sen bir söylemişsin sanki bütün kızlar aynı dertten muzdarip. neler oluyor hanımefendiler. omzunuza dünyayı yüklediler de altında mı kaldınız. gençlik halleri bunlar gelip geçici sıkıntılardır. önce size bu sıkıntılı durumu yaşatan sebepleri ortayakoymanız gerek sonrada o sebepleri ortadankaldırmak. hayat güzel yaşamak güzel. bir arkadaş yorum yapmış. haydi etrafnıza bir bakın dünyaya bir bakın neler oluyor. hergün binlerce insan telef oluyor. haydi bakalım toprlanın. insanlıgınsizlere ihtiyacı var
00 Yorumla
+1 yılBir zamanlar bende senin gibi düşünüyordum bu ara bende kendimi eve kapattım dışarıda yapacak birseyim yok olsada sıkıcı olduğu için yapma isteğim yok kendime evde uğraşlar buldum sende oyle yapmalısın bazen yemek yapıyorum zaman geçsin diye çok nadir arkadaşlarımın yanına gitmeye özen gösteriyorum özlüyoruz birbirimizi kendimi unutturmak ya da sevdiklerimi unutmak istemiyorum bu yüzden istemeyerekte olsa haftada bir en azından görüşüyoruz onun dışında mesleki olarak hedefime odaklandım ve evde ders çalışıyorum yetmediği yerde dershaneye gidiyorum sende kendi hedefin doğrultusunda bir çizelge yapmalısın yoksa evde sessizce ölümü beklemekten başka çaren yok gibi
00 YorumlaYaşamanın boş olduğunu söylüyorsan o zaman onu anlamlı kılıcak birşeyler düşün. Bir amaç belirle kendine. Ben de senin gibiyken durup berbat olan durumumu düşünüp onu dahada berbat ettiğimi anladım. Aramızda pekte yaş farkı yok. Ben yapmışsam sende yaparsın. Bir amacın olursa yapacak birşeyin olursa o zaman eskisi gibi olmazsın. Bir yolun ve çizgin olur. Bu seni düzene sokar, dengeli yapar. Şu sıralar kendin için çabala. Bırak diğerlerini nasılsa herkes kendi hayatını yaşıyor. Sevgili ayakları da bir o kadar boş. Darangel arkadaşımız haklı. Dışarıda ki insanlar ne zorluklarla mücadele ediyor sen mi yapamayacaksın. Hem de onlardan daha iyi bir durumdayken. Bu kadar düşük olamazsın.
00 Yorumla
+1 yılKendi kendini depresif havaya sokuyorsun ben babami kaybettim babami kaybettiğim halde bile kimse acima saygi duymadi bütün okul dedikodumu yaptı kotu evlat dediler kimseyle bile çikmadığım halde sadece derslerimle ilgilendiğimiz halde bunu dediler. Cunku babam öldükten iki gün sonra direk okula başlafim sırf babama verdiğim sözü yerine getirmek için insanlar bunu bilmeden hep eleştirdiler beni daha bit suru zorluk yaşadim ama asla allaha al canimi diye dua etmedim çünkü ben sevdiklerim için yasadim sen de öyle ol hayat zor belki ama sevdiklerimiz var hayata sıkı sıkı tutun
10 YorumlaAşırı derecede mantıksızlık sezdim bu durumunda. Allah'ım canımı al diye yalvarıyorsunda madem Allah'a inancın var. Dünyaya niye getirildiğini hatırla o halde? Yaratılma amacın canının sıkılıp ölümü dilemen mi? Kendine gelmelisin bence. Mutlu olmak istiyorsan yaratanın isteklerini yerine getir ve diğer insanlara iyilik yap. İyilik yaptığında karşındaki insanın gülümsemesinin verdiği mutluluğu hiçbirşey veremez bence. Hayatında kendine bir hedef belirle ve bunun için uğraş çabala, tabi bunları yaparken yaratanıda unutma.
20 Yorumla
+1 yılBoşluktasın. herşeyin boş olduğunu gereksiz olduğunu düşünüyorsun. herşey anlamsız senin için.
yapmak gereken yörüngeni bulmak. anlamlı şeylere odaklanman gerek.. inançlı biri misin bilmiyorum ama imanın kuvvetli olmadığı belli.
Sıkılıyorsun. hiçbişey tatmin etmiyor. tatmin edici bişey yok ortada zaten.
Eğer bir son varsa ve bu son bir başlangıç olacaksa yaşadığımız herşey boş veya aldatmacadan ibaret demektir..
Odak noktan tatmin edici olsun ki hayatına bir anlam gelsin.
Umarım anlatabilmişimdir.00 Yorumlabak kardeşim hayata kusme hayata kusmek hayatın bitdi andır bu yuzden ailen senın icin cok önemli anne ne veya babana olmadı aileden heranği birine birşey oldunda cok üzülmezmisin üzülürsün dmi hayat bu işde ölümlü dünya sımdı bu dunyada kac yaşına kadar yaşıyacaksın taş batlasa 60 70 yasına kadar dımı peki anneni babani kac yasına kadar daha ğörceksin en fazla 30 sene onlar ğiddi zaman ne yapacak tek kalacaksın peki aileni üzerek kendnı üzerek eline ne ğeciyor onu duşundunmu tam hayatdan biktin neden yaşıyorsun öldür kendini ne duruyorsun kımseye eziyet etme hakkın yokkı senın kendıne bile peki aşkla alakam yok diyorsun tek başına nakadar dayana bileceksin sevğisiz erkek siz yaşı ya bilecekmisin bu kadar karamsal düşünme biraz mantıklı düşün daha fazla ede biyat vermiyecem yazmaktan skldm
00 Yorumla
+1 yılKardeşim aynısını yaşamıştım intihar etmeyi falan da çok düşündüm, hala arada bir geliyo o düşünceler kafamda ama zamanla hissizleşiyosun, bir şey düşünmez hale geliyosun. Hayatın tadını çıkarmaya bak, eğer bu duyguları kaldıramıyosan psikolojik destek almanı öneririm çok yardımı olmuyor ama en azından aklına geldiğinde umursamayıp hayatın tadını çıkarmaya odaklanıyosun
10 YorumlaYoksullari düsün, evsiz barksiz olanlari düsün, annesiz babasiz olanlari düsün, senin yerinde olabilmek için herseyini feda edebilecek olan afrikadaki cocuklari düsün ve gereksiz tribe girme. Bosuna kapris yapiyosun ya da ergenlik cagindamisin bilmiyorum lakin elindekinin kiymetini bil. Annen baban öldügünde onlari degil topragini öpersin birgün.
30 Yorumla
+1 yılHayattan sıkılmak nedir be kardeşim? Yaşanılacak çok şey var ve sen bir kızsın ve de yaşın da genç. Doğru bir erkek bul, evlen onunla sonra aile kur, çocukların olsun. Yeni bir hayat, yeni bir sayfa ile devam et ve yeni maceralara katıl. Böylece mutlu olursun.
11 Yorumla
Soran+1 yıldaha okuyoruz ne evliliği
Yeni bir çevre edin. Dışarıya çık alışveriş yap. Odanı değiştir. bir kursa git. Ne olduğu önemsiz. Ama ilgini çeken ya da çekebilecek şeylerin listesini çıkar. En başta annene git onunla konuş. Rahatlayacaksın. Sonrası zaten gelir. Bak her zaman ilk adım karar vermek ikincisi ise harekete geçmektir.
20 Yorumla
+1 yılSenin gibi bir kız arkadaşım vardı. Sorun tamamen psikolojik. Kendi kafanızda kurup kurup duruyosunuz. Hayat yaşamayı bilene güzel. Kimin derdi yok ki? Kimin hayatı mükemmel ki? Sonradan üzülmen annene bağırmanın bahanesi veya özrü olamaz. Hayattan dert yanıp sürekli hayıflanmak yerine biraz keyif almayı deneyin.
10 Yorumlakisisel gelisim kitaplari okuyabilirsin.. hayatin mucizeleriyle beraber kotuluklerinide goreceksin ama mucize kucukde olsa buyuk bir mutluluga sebep olur. hem nefes aliyorsun ki bir nedeni var carpe diem yasayacaksin ki mucizelere tanik olacaksin ozaman kendi hayatina sukredecek annene tesekkur edeceksin
10 YorumlaHer seyin geçici olduğunu düşün. . ölmek yerine başka şeyler için dua et.. hayal kur, yeni ortamlara takıl. . Insan psikolojisini düşünürsek kendinden daha kötü olanları düşün. . Ve ölümü düşünme çünkü bunu düşünmek bile yaşadığın bunca yıla ve çektiğin acılara hakaret olur. Yeteneklerin varsa onlari gelistirmeye calis.. Allah'a sığın..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende şu an sennle aynı drumdaym tebssm edemyrm sırf bu yüzden işimden bile olabilir ama okuduğum ayetler hadisler sayesinde biraz toparlıyorum. Şimdi biri der aşk acısı çekiyorsun felan, aşkla alakam yok. Allah insan bazen oyle bir dert veriyor ki insan derdim btsinde isterse kmse beni sevmsn ister bn hep boyle kalayım faln.. Rabbim Cümlemzin yardımcısı olsn..
Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: “Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz.” derler. (Bakara 155-156
Sende Allah'a teslim ol ve ondan dermanını iste hiçbişey ağır gelmez Rabbe..
Ve son olarak Sakın Ölümü isteme , tabi hazır hissetmedikçe ölüm günahkara (senn için demyrm) ağırdır ;)00 YorumlaNeden bu kadar karamsarsın değerli kardeşim. Hem yaşın daha çok genç. Bak herşey insanın kendi elindedir. Hayata nasıl bakarsan öyle görürsün. Anlaşılan bazı olumsuzluklarla karşılaşmışsın ve buda seni hayattan soğutmuş. İnsan hayatta daha nelerle karşılaşır. Metin ol, güçlü ol. Emin ol başarabilirsin!!
10 Yorumla
+1 yılAbilerim ablalarım ben daha 16 yaşındayım ama hayatımda hiç bişey istediğim gibi gitmiyor tamam belki küçük olabilirim ama ben çok kötüyüm hayattan hiç bir beklentim kalmadı kendime bişey olmasından korkuyorum bu üzüntü halim ve beni çok korkutuyor sürekli tek başıma kaldığımda ağlıyorum ve kendimi kahrediyorum şu an olduğu gibi ama bunu bende istemiyorum bende başka insanlar gibi mutlu hiç bişey takmadan yaşamak istiyorum ama olmuyor çünkü ufacık bişey bile beni çok üzebilir ben napabilirim nolur bir çözüm önerin
01 Yorumla- +1 yıl
Asdf
+1 yılarada bendede oluyor yapman gereken bir duş almak duş alırken cinsel zevklerinin tadını çıkar işin bitince banyodan çıkınca güzelce temizlen ALLAH a yönel dua et sonra bir uyu.
kendine gelmezsen bana söv tamamı benim yaşadığım hayattada bu sorun var ama çözümüde yazdığım gibi bende sıkılınca böyle yapıyorum tabi ben erkeğim sen kız ve fark yok ikimizinde cinsel zevkleri var mk :D00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılErgenlik ten geçişler böyledir. Bir derdin yok olsa yazardın. Demekki mızmız bir kızsın :) olmeyi öyle kolay degil can tatlıdır hayır diyorsan en üst kattan atla ozaman goteceksinki yapamıyorsun cunku can tatlıdır cunku ergenlik sancısı yasıyorsun. Sorun arama kendine ac bir hareketli müzik neşelen biraz
00 Yorumla
+1 yılbence yaşamak için herşeyin yolunda olması gerekmiyor en basitinden gözlerim görüyor diye mutlu ol ayakların tutuyor birşeyleri anlayabiliyorsun diye mutlu ol insanlar engelli halleriyle neler yapıyor sen de zavallısın otur ancak odanda oturki düşmanların bayram etsin ne diyeyim daha
00 Yorumla
+1 yılkendini sev, şükret haline geçer inşallah.. ergenlikte bazan böyle abartılı olabiliyor..
ilgimi çekti sormuşsun sorunu ama hiç verilen cevaba bir karşılık vermemişsin? en azından bazılarına verebilirdin.. emek harcayıp cevap vermişler.. buda senin cidden sorunlar yumağında olduğunun göstergesi..00 Yorumlahayat cok güzel anı yaşamak gerek ama bende senin halinde oldum hatta 1 ,2 yıl öyedim alıştım artık hayat devam ediyo bunu anladım, sevgilisiz ya da sevgilili benim hiç dogru düzgün sevgilim olmadı ve hiç öpüşmedim bile çok küçükken öpüşmüştüm oda 8,9 yaslarında ondan sonra bir sevgilim olmustu 16 yasımda ama faceden, yüzyüze geldigimizde bnmle muhattap olmuyordu neymis hanımefendi face den olurmus sadece haha boşversene direk ayrıldm saçma bisiydi o ilişki de zaten sanaldan ilişkimi olur dimiii bence sende hayatına devam et kimin ne dedigine takma olayı kafanda bitir en önemlisi bu. yardımcı olduysam ne mutlu bana hayat bu daha ne süprizler cıkarır karsına kim bilir Bende sabrediyorum işte şu an 18 yasıma geldim hala manitam yok rezillik yaa arkilere sölesem kavga cıkar zaten nyse hayatta başarılar sana
00 Yorumla
+1 yılS-Yaşama hevesim yok, ne olacak benim bu halim?
C-Maddi ihtiyaçlarını karşıladığın gibi manevi ihtiyaçlarını karşılamayan herkez için bu tarz duyguların içinde olmak gayet normal. Nasıl ki kalsiyum eksiliğinde kemiklerin zayıf olur aynen öyle de manevi ihtiyaçlarını karşılamazsan psikolojik sorunlar boy gösterir. Cenab-ı Hak acil şifa versin...00 Yorumla
+1 yılHayat insanı bazen yorabiliyor ama insanların vaz geçmemesi gerekiyor.
Hayat , yaşam , koşullar hiç kimse için eşit ve kolay değil dir. İnsanlar farkıl sorunlarla mücadele içinde.
Kimisi hayata küsemeyecek kadar bile fırsatı olmadan hayat mücadelesi veriyor. İnsanlar için hayata küsüp bir odaya kitlenmek bile lüks bir tavır baze.
Ama sen bunu yapabiliyorsan hayatında çok dert olmasından ziyade amaçsız bir yaşam içinde oluşundandır
senin kendin için yapabileceğin uğraşları keşfetmen kendinden daha kötü durumda olanlara bakıp şükretmen gerekli bence00 Yorumla
+1 yılBir aralar oluyor böyle durumlar.. Dua et , sabret arkadaşım. Sevdiklerini kırmamaya özen göster. İnsan bazen en çok kendinden boğulur. Dışarıya çık arkadaşlarınla annenle falan ara sıra bir hava al ne bileyim sahile git biraz kafa dinle gerçi havalarda soğudu ama kalın giyin sen :) Bu süreci atlatacaksın. Çok çok mutlu olacağın günlerde gelecek elbet ama önemli olan şu an ki süreci yaşarken sabretmek..
00 YorumlaSeninle aynı şeyi yaşadım. Arkadaşlarım bana aşk konusunda odun, tavsiye konusunda güzin abla derlerdi. Hissettiklerime rağmen her zaman tutarlı ve mantıklı bir insan olarak anıldım ve emin ol bunu yapmak çok zor. Bütün bu yaşadığım fırtınaların geçmesini bekledim, birçok şey denedim, olmadı. Sonunda nasıl olduysa aşık oldum ve bütün o kendini sıkan mantıklı insan imajım yerle bir oldu. Tavsiye ederim.
00 Yorumlaaşkla alakası yok demişsin sadece aşk olarak algılama ama yanlızlık insandan yaşama istediğini alabiliyor aynı zamanda içinde bulunduğun hayat yaptığın şeyler istediğin şeyler olmaya bilir istediğin hayat ile bulunduğun hayat zıt olabilir en basit birşeyi bile kafasına takıp çok fazla düşünen bir insansın sanırım ben sana şöyle bir tavsiyede bulunuyum neyden hoşnut değilsen olabildiği kadar onu değiştirmeye çalış bu yazdıklarım sana uyuyorya aynıyız ben yapamıyorum ya sen değiştir hayatındaki olumsuzlukları :D
00 Yorumlasıkıntı yk bu dönemlerde öyle :) duygularını hafiflet yeter bende direk duygusuzlaştım yani duygu denen bişi yok :) sevmem şık olmam değer vermem kıskanmam umursamam :) önüme bir amaç koydum ne kadar imkansız olursa o kadar iyi olur :)) uzun sürmesi uzun yaşıycağın anlamına gelir :D ben yurtdışına çıkıcam dedim paraşütle atlıycam buz patenine gidicem felan :) buz patenini yaptım ama :D çok zevkli l*n bambaşka bir dünya o buz pisti :D neyse öyle işte :)
00 Yorumla
+1 yılAynı dertten muzdaribim diyebilirim çözüm arıyorsan ki ilk adımı atmışsın hayatında bir değişim yarat mesela imaj değişimi hiç olmadığın bir tarza bürün saçlarını kestir ya da sekil versinler eger yapmiyorsan makyaj yap mesela ayak Bakımı yapiyomusun en son ne zaman manikür pedikur yaptın ya da yaptrdin kendinle ilgilen yenilen vr kötü hic bir yoruma aldırış etme en onemliside bu zaten...
00 Yorumla
+1 yılBende bu durumdayim mezun olarak sinava hazirlaniyorum tek derdim bu bunalima girdim ders disi bisey yaptigimda yine kaybetcekmisim gibi hissediyorum beynimde cok calismaya dayanmiyo sinav bir gecse rahatlasam unidede sinav var ama bu baska bu bir defa kaybediyosun bir yilin gidiyo :( İnsallah gecicrk İnsallah seninde gecer ugrascak biseyler bulirsan iyi gelir sevdigin seyleri yap hep sevmedigin seylere mecbursan oluyo boyle seyler gecer İnsallah
02 Yorumla- +1 yıl
yalnız değilim ne bu sınav stresi gene çekcez mezun kaldık zor olucak valla çok stres ya
- +1 yıl
Benim uc aileme yuk oamak icin yazilmadim dershaneye tek de zorlaniy Allah yardimcimiz olsun bir kazansam ozume donucem de iste :(
Merhaba, iki aydır dediğine göre yaz tatili gibi bir nimeti düzgün değerlendiremediğini de anlıyorum buradan. Belki içindeki boşluk maneviyat ile ilgilidir. Yani Allah'a şükür etsen namaz kılsan inan bu içindeki boşluğu çok daha iyi şekilde doldurabilirsin. Özgüvenin olsun. Namaz kılmaya çalış ve yabancı diziler izle. Sınavın falan varsa onlara çalış.
00 Yorumlahayatı belirli dönemlere ayrılmış varsayarsak her dönem uygun zamanda bitmezse, bir sonraki aşamaya zamanında geçemezsen, içinde bulunduğun dönem uzarsa-sarkarsa insanı bunaltır.
Örneğin; Okul dönemi bittiğinde eğer iş dönemine geçisiniz uzarsa sıkılırsınız. İş dönemine geçtiniz bir sonraki merhale aile kurmaya gecikirseniz sıkılırsınız. Evlendiniz ve çocuk girişimini ertelediniz (tıbbi bir gerekçe olmaksızın) bunalırsınız. benim kişisel gözlemim bu.00 Yorumla
+1 yılhayat amacını kaybetmişsin bu insana değer katan birşeydir nasıl desem bir insan okulunu bitirince ya da çok istediği birşeyi yapınca bunu yaşar hayat amacı önemlidir insana meşguliyet kazandırır amacın olmalı ben mesela vatana millete hayırlı olmak için yaşıyorum diyelim bir baba çocuklarını büyütmek için yaşıyor veya bir müslüman Allah için yaşıyor gibi gibi...
00 Yorumlaoncelikle cik o odandan disari guzelde giyin suslen kendine gel gecen zaman senden gidiyor baskasi kaybetmez bir sey keyfine bak cik gez toz sinema ne bileyim neyden hoslaniyorsan onlari yap bir de sevgili yap kendine cidden ise yarar senin durumundaki birine ama sakin evlenme cok asik oldugunu sanirsin bu kafayla yanlis bir sey yapma bunlar bir kac tavsiye gerisi sana bagli...
10 Yorumla
+1 yılKişisel gelişim kitapları al oku sorna sosyalleşmeyi ögren yani sosyal ol gez :) Hatta bir amacın yoksa önce bir amaç belirle ne için yaşadıgın anla kendini tanı :) İbadet et :) Okumuyorsan ressim , müzik , bilgisayar gibi ücretsiz kurslara gidebilirsin arkadaş cevren genişler bişiler ögrenirsin :) :)
00 Yorumla
+1 yılErgenliğin başladığının anlaşıldığı an..
Örnek bakınız fm : Anneye kafa tutulmaya başlandığı andır. Kimsenin seni anlamadığını düşündüğün andır. Aileye gıcık olmaya başlandığı andır. Ve tabiki son olarak mutlu olmak için sebep bulunamadığının düşünülmeye başlandığı an ve anlardır.. -)00 Yorumla
+1 yılBıkkınlık sendromu olmasın, bence
bir doktora git saçmalama hayatın illa ki renklenir114 Yorumla
Soran+1 yıl2 aydır bekliyorum birşeyler değişir diye ama yok daha kötüye gidiyo
- +1 yıl
Öğrenci misin sen?
Soran+1 yıllise biteli 1 sene oldu
- +1 yıl
19 yaşındasın yani benim dönemden iyi de aşıkta olmadım diyorsun hayatını renklendirmek için birşeyler yapmalısın en basitinden buradan çıkıp bir macera ya da aşk romanı okusan bakış açın değişir
Soran+1 yıl20 yaşındayım ya ne biliyim aşık olamıyorum ki gerçekten kendimi aşık olmaya zorlasamda zorlamasamda olmuyor
- +1 yıl
İnsanlara güvenin mi yok?
Soran+1 yılbiraz ondan birazda aşk ilk görüşte olur aniden bende hiç olmadı
- +1 yıl
Aşk ilk görüşte olmaz benim ilk çıktığım insan benimle aynı sınıfta 2 sene okudu ben hiçbirşey hissetmedim 4 yıl sonra yanına gidince tuhaf birşey hissettim ve 4 yıl kadar çıkmıştık ayrılınca 6 ay sonra bir kıza aşık oldum onuda belki 15 kere görmüşümdür yani ilk görüşte aşka
çok inanma belki bilinçaltında birisi var onu seviyorsun ama haberin yok belki o adam da seni seviyor git gez çevreni neden olmasın kardeş
Soran+1 yılhaklısın :/ teşekkür ederim yorum için
- +1 yıl
Rica ederim hayat gerçekten güzel yaşama şansı zaten herkese verilmiyor daha anne karnında o kadar adayı eleyip dünyaya geliyorsun. Bu hayat senin keyfini sür sıkılınca bilgisayar başında geçirme yeter :)
- +1 yıl
@tostos ehehe dalga geçme :))
- +1 yıl
@tostos sorana ayıp olacak ondan dedim sorun değil kalabilirsin :)
insanların bir sürü dertleri var bazıları en yakınlarını kaybediyo bazıları yicek yemek bulamıyo bazıları hastalıkla uğraşıyor sen kusura bakmada şımarıklık yapıyosun Alllaha şükretmeyi bilmek gerek annen baban sevdiklerin yanındaysa hiç bişey sorun etmeye değmez her gecenin bir sabahı vardır mutlaka böye düşün ve şükret
00 Yorumla
+1 yılResmen benim kız versiyonumsun ciddiyim :) piskolojik bunlar ya da yanlızlıkdan. Ayni düsünceler bende vardi ama iş buldum calısıyorum masımı aldımda gunu mu gun ediyorum ve cokda mutluyum smdi yanımda kımse olmasada olur :) kendi icinde yaratigin dünyada kaybolmusun sen
00 Yorumla
+1 yılİnsanları hayatta kılan duygulardır her zaman heyecanlı duygular güzel duygular yasamak isteriz bu bizi özel hissettirir ve yasamimizi surdurmeye yardimci olur. Bu durumdan senin sucun yok cevrenlede ilgili. Sevgili konusunda şans ver insanlara ben cevremdeki insanlara mutluluk korku heyecan üzüntü zevk öfke bu duyguları cok iyi yasattıriyorum ve herkesten msjlar geliyor kizlar beni bir yerlere davet ediyor cunku onlara yuk olmuyorum tam tersine yasama kaynagi oluyorum.
00 YorumlaYat uyu, bos bos takil, haber oku, gazte oku, tv izle, kitap oku, kafana dunyanin en gereksiz seyi takilsin iki gun onu arastir :) ama anlasilan sen tembellikten hoslanmiyorsun bu isin en iyi cozumu arkadaslarin veya akrabalarini ziyaret edip sohbet etmektir acilirsin. Bu recete uzun oldu bana bir hap yaz yutayim diyorsan seks yap ama sen asik falan olursun hepten bunalima girersin simdi. en iyisi evlen en temizi
00 Yorumlaİdeallerin için ugraş. Yaşama amacını sorgula. Bu ülke için neler yapmalısın. Ailen için neler yapmalısın. EN ÖNEMLİSİ KENDİN İÇİN NELER YAPMALISIN Bunları listele. belirli bir program dahilinde uğraş ver. Bu konuda en iyi motivasyon kaynağın gene iç sesin yani sen olmalısın.
00 Yorumla
+1 yılbir hobi bul kendine, yeni arkadaslar edin disariya çik eglen gez toz. bende eskiden öyleydim. tiyatro yapiyorum yaklasik 1.5 yildir sonra kendime degisiklikler yaptim; önce bayagi kilo verdim, çok çalisip kendime hiç almadigim seyler aldim. Kisaca degistim.
00 YorumlaTamamen depresif hallere burunup depresyona giren her boka sahip olan ama mutlu olmasini bilmeyen turkiyedeki milyonlarca kişinin aksine suriyedekilerin filistindekilerin afrikadaki açlıktan ölen kisilerin hayatina nazaran daha iyi bir hayatin var ama mutlu olamiyorsun sana aciyorum cidden o kadar aciz ve küçüksunuzki aciyorum sizin gibilere
00 Yorumla- Devamını Gör (396)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat