Dost, sevgili ya da arkadaşta olabilir,
Sahiplenen birimisiniz?

Günaydın Esmer şeker,
Ben aidiyet duygusunu hissettire bilen her şeyi sahiplenirin ve benimserim bunun ne ya da kim olduğu asla önemli değil yeterki o duyguyu bana hissettirebilsin
İkili ilişkilerde ise kapsayıcı bir yapım var. Sorunu derdi sıkıntısını neyi varsa hepsiyle ilgilenir hale geliyorum hani bende yok yok durumu ve bunu sadece sevgilim için yapmıyorum kadın erkek fark etmiyor.
Yeterki bileyim gerçekten bana ihtiyaç var elimden geleni yaparım ama bunu yav he yerine konulmadan yaparım ve yapabildiğim için yaparım.
Sahiplenmek; insanın kendine olanı, doğru olup olmadığı tartışılsa da kendin ait olmasını istediği birini ya da bir şeyi koruması, onun her şeyinle ilgilenmesi, varlığını ona hissettirmesidir.. Karşımızdakinin buna yaklaşımı ister olumlu olsun ister olumsuz olsun.. İç güdüsel olarak buna engel olamayız..
Genel olarak bu yapıda bir insanım.. Kontrol altında tutma gibi bir karakteristik yapım var.. Aile içinde, arkadaş çevresinde, özel hayatımda.. Bana kendini ait hisseden her ne olursa olsun, kendini güvende hissetmeli diye düşünüyorum..
Hayatın hangi aşamasında olursa olsun bu özelliğim göze çarpıyor. İlla hayatımdaki özel insana karşı değil bu durum..
Teşekkür ederim..
Evet, zaten aşırı sahiplenici olduğum için hep kaybediyorum ya. 😐
Fazlaca sahiplenme huyum var. Benim o tavrı var bende. Sağlığı sıhhati ilgisi ve sevgisi herşeyi beni ilgilendirir. Ona laf ettirmem. Kümesinden civcivi alınmış tavuk gibi kovalarım adamı 🤣
Cevap
53Cevap
Evet sevdiğimi sahiplenirim fazlasıyla gözüm gibi bakarım
Hayat aban şunı öğretti: Misketine sahip çık 🤣🤣🤣
Sevgili dediğin patili bir hayvan mı ki sahipleneyim? Ayrıca güçlü, kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseden yardım almadan hayatına devam edebilecek bir hatun tercih ederim. Ağlak, ham, beceriksiz ve işbilmeyen biri sahip çıkılmaya ihtiyaç duyar. Erkekler güçlü kadınlardan korkoyor diyorlar ya hani ;) işte o güçlü hatunu arıyorum.
Bir kadın sahiplenilmeye değil en fazla desteklenmeye ihtiyaç duymalı ;) çok şükür buda bende fazlasıyla var. Bu arada en iyi görüş seçeceğin için şimdiden teşekkürler ederim
Evet oldukça...
Sevdiğim insanları sahiplenirim fakat bu kısıtlamak derecesinde olmaz, sadece fazla düşerim üstlerine ve önem veririm...
Karşımdaki kişiyi sahiplenmem. Sahiplenme deyince karşı tarafi basit, ezik gösteriyor. Kimse benim malim degil sahipleneyim. Ondan ziyade ona olan sevgimi, saygimi sahiplenirim.
Sahiplenmek yerine benimsemek ifadesini tercih ederim. Özel bir çift kültürü yaşanmıyorsa sahiplenmek, sahiplenilmek benliği zedeleyici kavramlardır. Çift olmak sağlıklı bir kalp ve zihinle güzeldir.
Evleneceğim hatunumun beni bu derece sevip sarılması hem yaşama azmimi arttırır hem daha çok sevmemi sağlar hatta ona köle olmamı sağlar. 😁
Dost ve arkadaşlıklar konusunda sahiplenici değilimdir yani kıskançlık vs anlamında ama sevgiliye gelince iş değişir benim olan benimdir.
Bu hayatta sadece bir eşim olsun ona ömrümü veririm. Başka kimse olmasa da yeter
Dost, sevgili, ailem. Evet öyleyimdir, kendimi de hiç tutamıyorum.
Öyle böyle değil 😕 aşırı sahipleniciyim konu sevdiklerim olunca
Evet sevdiğim kadını sahiplenirim duygusal olduğum için.
Evet çok fazla sahipleniyorum bu yüzden çok canım yanıyor sanırım
Karşı tarafı sıkmayacak kadar sahiplenen birisiyimdir
Hepimizin bir sahibi varken sahiplenmek niye!
Ben bağımlı değil bağlı biriyimdir.
Günaydın
Evet, sahipleniciyim
Bu kötü bir şey mi
Evet ya mümkün olduğunca azaltıp normal seviyeye getirsem de bazen fazla olabiliyor hala
Hiçte değilim partnerimi kısıtlamaktan nefret ederim güven varsa ortada her şey bellidir zaten , yok güven yok derseniz güvenmediğim kişiyle hiçbişey yaşamam zaten bu kadar basit
Karşımdaki kişinin herşeyi isem, karşımdaki kişi herşeyimdir. Onun beni sahiplendiği kadar sahiplenirim. Bıraktığı anda bırakırım.
evet sahiplenirim saygısı olan her insanı
Bir insanın dış görünüşünü değil ruhunu sevin !!!
Evet sevdiğim değer verdiğim biri ise kesinlikle sahiplenen biriyim ve bu hoşuma gider.
Evet tirnaklarimi çok sert ve derin geçirir, birakmam sahiplenirm
Evet sahiplenen birisiyim.
Tam anlamıyla hemde tam manası ile
Bugün yavrumu kaybettim çok üzgünüm
Hemdee çokk ama ilgiden sıkılan kaçabilirler
Fazlasıyla... Benim olan benimdir sadece.
Evet sahiplenici Tarafım çoktur
Evet fazlasıda kimi insanı sıkıyor
haddimi bilenlerdenim.
Bilmem. Böyle şeyler yaşamadım.
Sahipleniciyim evet..
Sevdiğim insanlara karşı evet sahiplenici olurum.
Tabiki değer verırım. Sahiplenirim sevdiğimi
Evet, sahiplenirim ister istemez sevdiğimi.
Elbette
Evet kesinlikle sahiplenirim
Benim olmayanı sahiplenmem
Evet hem de oldukça
Evet tuttummu bırakmam
Gereğinden fazla hemde
dostlarımı arkadaşları sevdiklerimi..
Sevdiğim konusunda çok sahipleniciyim
Günaydın 💫
Çok severim çok sahiplenirim
Evet 😎
Severse sevilirsem bırakmam