Önceden iyi değildim. Sonra kendimi anladıkça ve önceliği kendime verdikçe bu konuda iyi oldum. Öfke kontrolünün ana sebebi kişinin kendisine karşı öfke dolu olmasıdır bence. Kendisine öfkeli olan kişi öfke problemi yaşar. Hayır diyemeyen, haklarını savunamayan kişi öfke problemi yaşıyor. İnsan önceliği kendisine verirse ve kendisiyle yetinmeyi bilirse öfke sorununu da daha az yaşıyor. Öfkelenmeden yaşamak kesinlikle mümkün değil ama öfke kontrolünü sağlamak gerekiyor. İki kuruşluk kişilerin neden ayarlarımızla oynamasına izin verelim ki? Tabiki öfke gerekli bir duygu bence kişinin benliğini koruması açısından, had bilmeyenlere had bildirmek ve disiplini sağlamak açısından ama her şey dozunda güzeldir. Öfkeyi doğru kullanmak ve yönetebilmek gerekir.
Duygularımı ve kendimi kontrol etme konusunda son derece başarılıyım diyebilirim.. Fakat bazen anlık gelişen olayları kontrol edemeyiz.. En kontrollü insanın bile zaman zaman direksiyon hakimiyetini kaybettiği anlar olur.. Kişinin idaresinin burada büyük rol oynadığını düşünüyorum.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Sadece kontrolü kaybetmek istediğim kişilerin yanında kontrollü bir şekilde kendimi kaybederim.. Ama enerjimin tutmadığı içimin ısınmadığı hiç kimsenin yanında kontrolümü asla kaybetmem.
Kontrol etmek, kontrolüm altına almak benim için daha kolay.. Kendi otokontrolümdense, takip ettiğim işlerin, insanların kontrolü konusunda daha başarılıyımdır.. Hemen her konuda böyle..
Keyif aldığım da bu zaten.. Sürekli gözümün önünde, gözüm üstünde olmalı ilgili olduğum her neyse.. Bu sevdiğim biri de olabilir, herhangi bir iş de.. Neredeyse benim nezaretimde gitmesini isterim..
Benim elim değmezse rahat edemem.. Sanki bir şeyler eksik olacak dokunmazsam.. Güç bende, kontrol bende her zaman. Konunun önemi yok..
Bir insan en iyiyi de elde etse, o iyiye layık olmadığını bildiği sürece kendi kendini sobete edecektir. Kişi kendi ayarında gördüğü hiç bir şeyi kaybetme korkusu yaşamaz. Bir şeyleri Tanrın yapmadığın sürece onun seni bırakma olasılığı da seni korkutmaz. Korkusuzluk makamına ulaşan insan tüm kontrolü eline almayı başarmış insandır. İşte bu yüzden donanımlı hale gelmek şart. Kontrol sadece benim elimde.. iradem; ben ne dersem onu yapar.
Kontrol etmekte iyiyimdir. Bazen bu durum hoş olmuyor gerçekten. Bu kontrol edebilme alışkanlığı çocukken aşılanınca zaman geçtikçe daha aşina hale geliyor insan. Ama aynı zamanda daha kontrol delisi. Bunu törpülemeye çalışıyorum, her şey gibi fazlası zarar.
Ben hayatımdaki hiçbir şeyi kontrol etmeye çalışmam. Kontrol etmem gereken nokta olursa o an yaparım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yalnızken ne hanımefendiler yarsızlığımı kafama kakarak, ne de hemcinslerim dostsuzluğumla alay ederek beni üzemiyorlar. Ben de isyankarlaşıp kontrolü kaybetmiyorum. Yalnızlık çok güzel...