Önce olayın şokuyla diretip, inat ettiğim zamanlar çok olmuştur.. Gerek gurur yaptığımdan gerekse kaybetmeyi sevmediğimden.. Şartlar sonuna kadar zorlanır. En küçük bir umut ışığı dahi varsa pes etmek yok..
Ama baktım ki olacak gibi değil, elimden geleni yaptım, içim rahat.. O zaman artık vazgeçip, zaman kaybetmenin anlamının olmadığını anlayıp önüme bakma vaktidir.. Fırsatları kaçırma konusunda en büyük etken de bu takılı kalmak aslında.. Her şeyi denedik, olmadı, kapa defteri, yenisine bak.. Fikrim budur..
Tanrılar okulu adlı kitapta okuduğum günden beri mottolarim arasında yer almış olan bir söz var "Mae maxima culpa" anlami sorumlusu sensin demek yani yapmış olduğun ve yapacak olduğun başına gelebilecek gelmiş olan her şeyin sorumlusu sensin gün içinde onlarca eylem gerçekleştiriyoruz ve bunlar iyi ya da kötü olarak sonuçlanıyor. Burada önemli olan kabul edebilmek insan kabul edebildikçe büyüyor ve kendini geliştiriyor sonuç ne olursa olsun. Ben anlamsız direnişler sergilemekten kaçınırım bu zaman kaybı olarak geliyor bana sonuçu değiştirmek istersem bunun için daha sonra yeniden mücadele ederim ama o an değil
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Anlamsız bir şekilde direnirim bazen. Bazı olayları kabullenemem hemen. Hani hayal kırıklığına uğramışsındır, biri seni üzmüştür herkes "o zaten şöyle biriydi" der, ama senin için aslında o öyle biri değil "der. Konduramazsın çünkü. Ama akıllıca düşündüğünde, onların dediği gibi biri olmasaydı bunları yaşarmıydın diye sorgulamaya başlarım. İşte yavaş yavaş kabullenip direncimi kırmaya başlarım.
Merhaba Kabulleniş çok önemli ve kıymetli. Üst üste ve fazlasıyla ağır imtihanlar verdim ve her seferinde başka bir sebebe tutundum. Çaba verdiğim yerde hayırlısı demeyi bildim. Bu yüzden bi duvar modundayım. Eğer devrilmiş olsaydım şu an bunları yazıyor olamazdım asla.
Olayları ne kadar kötü hissettirirse hissettirsin kabul ederim ve önüme bakarım.. Bazen bazı olayları çok zorlamamak gerekir.. Olduğu gibi kabul etmek daha az yoruyor.. Keyifli geceler..
Direniyorum daha çok sanırım. Özellikle ilk etapta kabullenmek yerine sürekli bir çaba gösterip düzeltmeye çalışıyorum. Artık hiçbir çıkar yol yoksa, aklıma gelen her olasılığı denediysem ve olmuyorsa kabullenirim. Bazı durumlarda bu zarar veriyor biliyorum, kabullenip iyileşme sürecine geçebilmek çok önemli.
Elimden gelen herşeyi yaparım bir hedefe kilitlendiysem o hedefe giden her yolu denerim özellikle bedel ödemem gerekirse öderim ama herşeyi yaptığım halde olmuyorsa ALLAH'a tam teslimiyetten başka çarem kalmadığını anlar teslim olurum...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gerçekçi olmak kabullenici olmaktır. Şiirle felsefeyle uğraşan sanatçı ruhlu sevecen bir erkek olarak mafyaların katillerin suçluların sevildiği bu ülkede sevilmeyeceğimi kabullenmem gerçekçiliktir. Kabullenmek bunu gerektirir.