Her yerde, herkesin dilinde olan ve sırf laf olsun diye söylenmiş onlarca cümle ile çevrili etrafımız. Ve bazı anlarda bunları dinlemek her zamankinden daha çok bunaltır bizi.
Biriyle konuşurken ya da tartışırken belli kalıplar vardır herkesin ağzından düşürmediği.. Normal konuşma içinde de sıkça kullandığımız, yazarken sık tekrar ettiğimiz kelimeler..
Bu durumlaeı ayırırsak birbirinden; tartışmanın ortasında sorulan sorulara verilen "boş ver, anlamı yok, söylemesem de olur, nasıl istersen öyle düşün" gibi saklanmalı, kaçak cevaplar iyice deliye döndürür beni mesela..
Ya da konuşurken bazılarının sıkça, dikkatleri üzerine çekmek adına "şşş, bana bak, örneğin, yav" gibi duymaktan sıkıldığım hitaplar da var..
Cümle olarak da genelde yapmam gerekeni, zaten yapacak olduğum şeyleri hatırlatmaları, özel durumlar hariç hesap sorulması diyebilirim..
Sürekli kendini haklı çıkarmaya çalışırken sarf edilen sözlerden bıktım. Söz verip sözünde durmayan üstüne beni geçiştiren kişilerin söyledikleri bahenelerden de bıktım söz veriliyorsa tutulmalı ya da tutulamayacak sözler verilmemeli. Hem söz verip hem tutmayıp bir de sorunca geçiştiren cümleler söylenmesi çok can sıkıcı bir durum. Kalıplaşmış ezbere söylenen sözler de çok can sıkıcı, bir tartışma anında kişinin kendini haklı çıkarmak için söylediği ezbere cümleleri duymaktan bıktım daha özgün olunmalı.
Cümleler değil de genel olarak ezber tavırlardan sıkıldım diyebilirim koyun psikolojisi maalesef her yerde sosyal medya çevre hatta mekanlar dahil.. Yanlışın doğru gibi sunulmasından hayatı boyunca kitap okumamış tarih bilgisi olmayan insanların ya da yalan yanlış bilgilerle bu verilere sahip oldukları insanların kurdukları cümleler neyi savunduklarını bilmeden savunanlar holiganlar. Bizden olmayan insan bile değildir tavırlarında olanlar son derece sıkkınlık verici..
KS baya yardımcı olur, şakasız muhteşem çözüm 😄 Telefonda sevdiklerinle konuşmak, seviyorsan kitap okumak ve yazı yazmak iyi gelebilir. Müzik dinlemeyi ve orada devrelerinle ettiğin sohbeti saymıyorum bak 😄