Hala iyi kalabildiğimi düşünüyorum evet. Bazen bir endişe duyuyorum bazı davranışlarımdan dolayı.
O sırada kendime uzaktan bakıyor sen bu muydun ya diyip bi çeki düzen veriyorum kendime.
Ama bakıyorum çevreme benim yaptıklarım gördüklerimin karşısında bir iğne ucu kadar. Sonra "Sen daha hiçbir şeysin kendine bu kadar yüklenme keyfine bak" diyip devam ediyorum. 😄
Bunca kötülüğün olduğu şu hayatta kötülüğün sebebinin tamamıyla insanlar olduğunu idrak ettiğimden beri yani bazı insanlarda cidden can çıkmadan huy çıkmayacağını sen ne yaparsan yap onlar bildiğini okuduğunu gördüğümden beri iyi olmak için iyi olmak yerine kendi iyiliklerimi yapmaya başladığımdan beri evet ben bunca kötülüğün arasında yapmış olduğum olacağım eylemler de vicdan - ahlak dengesini sağlayarak oldukça iyi kaldım
Önceden her türlü b0ka pisliğe rağmen çok iyimserdim. Artık neredeyse tam bir ruh hastasına dönmüş durumdayım. Dışarıdan bakanlar biliyorum ki benimle muhatap bile olmak istemez. "Sorunlu" deyip geçerler, onlar için ben şimdi karanlık ve zehirli düşüncelerin her tarafını sardığı biriyim. Artık her şey tamamen imkansız. Hiç kimse bu pis çamur yığınının içinde ne olduğuna bakmak istemez. İşte s*ktgimin hayatının eseri.
Tamamen kalamadım elbette ama büyük bir yüzdede evet. Bazen hakkını savunmak kötü sonuçlara sebep olabiliyor. Kırabiliyor, kızdırabiliyor, hayal kırıklığına uğratabiliyorsun. Ama yine de hep gün bitiminde asla vicdanımı rahatsız edecek bir düşünce ile dönmedim evime.
İnsanlar ilk dogduklarinda, en yalin ve en saf duygularla gelir, butun kotu dusunce ve fikirlerden arinmis halde aramiza katilirlar.. Sonra yetisme sartlari, girilen ortamlar, karsilastigi insanlar, ozendiklerimiz, model aldigimiz, bizi etkileyen durumlara gore sekil aliyoruz..
Her ne kadar iyi insan olarak tanimlasak da kendimizi, mutlak bir iyi ya da kotu yoktur.
Bu biraz da bizim tercihimiz sonucu ortaya cikiyor nasil olacagimiz.. Kimi insan ortama göre ayak uydurmak gerektigine kanaat getirip; iyiyle iyi, kotuyle kotu olma fikrine sabip.. Kimi de ne olursa olsun mevcut konumunu koruma mucadelesi veriyor.. Zira yasadigimiz zamanda kötüler iyileri bastirmis durumda..
Kendimizi hangi durumda gormek istiyorsak öyle davranmaliyiz.. İyi olmak en büyük mücadele şu an.. Başarabilenlere gıpta ile bakiyorum..
Olduğu kadar inşaallah öyle düşünüyorum canım. En azından kimseyi kirmama konusunda büyük hassasiyet gösteriyorum, bu konudaki hassasiyetime çevremdeki insanlar şahittir.