Eskiden iyi bir insandım en azından ben öyle hatırlıyorum...

Eskiden iyi bir insandım en azından ben öyle hatırlıyorum...
Hayatın çok acımasız olduğunu iş hayatına başlayınca anladım..
Sizin en ufak şeyde annelerinizin koşarak geldiği şeylere başka kimsenin umrunda olmadığını gördüm..
Elinin kanaması, dizinin kanaması vs sadece annenin canını yakarmış..
En ufak hatada insanı nasıl sildiklerini gördüm. Ya da bana ilk öyle gelmişti..
Sonra baktım ki, herkesin bir kredisi var.. Herkesin hata yapma payı var.. Ve bu kredi sizin iş konusunda yaptığınız fedakarlıkla orantılı..
Evet ailenizden başka hiç kimse ama hiç kimse size acımıyor..
Bu beni hem çok şaşırttı hem olgunlaştırdı.. Kimseye naz yapılmayacağını öğretti..
Ben bunu acımasızca bulurdum ama insanlardaki su-i istimali de görünce acımasızca değil, adaletlice olduğunu da gördüm..
Bazıları elbette çok daha fazla acımasız.. 3 kuruş verip, 10 kuruşluk iş istiyorlar..
Ben de kaç kuruş verirlerse o kadarlık iş yaptım.. Ne fazlasını talep ettim, ne fazlasıyla kendimden feragat ettim..
Cevap
11Cevap
Evet ama içimde ki iyiliği hiç bir zaman kaybetmem istesem bile kötü olamıyorum çünkü.
Şefkatim ve vicdanım bir tarafa, adaletim bir tarafa.
Hak edene hak ettiği değeri vermeyi öğretti.
Evet, yeri geldiğinde acımasız olmaktan çekinmem hele ki karşıdaki insan bunu hak ediyorsa bu fazlalaşır.
Konuya göre değişir insaflı yaptığı konular da var umursamaz yaptığı konular da
Eskiden sosyal demokrattım şimdi nasyonel sosyalist
Yalnız almanyadada bu nasyonel sosyalistler yükseliste ve oradki türklere kötü davranıyorlar
Irkçılıgın bir anlamı var mı?
Ne alaka? Ben Alman mıyım ki?
Ben Türküm ve ırkçıyım
Almanya'dakiler de bir zahmet bu ülkeye geri gelsinler. Orada yasayip Euro kazanip Akpye oy veriyorlar. Hepsi gelsin...
Gelmesin diyen yok her vatandaş kendi vatanında olması en iyisidir ve başka ülkelerde hem başkanları hem halkı
başka ülkelerin vatandaşlarını kabul etmek zorunda değiller fakat kabul etmemek ayrı ırkcılık yapmak ayrı mesela
Bir alman türklerin gitmesini isterse bununla ilgili zararsız bir protesto yaparsa bu normladir ama bir türke sırf türk olduğu için yüzyüzüne aşağılar herkesin içinde kücük düşürür veya fiziksel olarak zarar vermeye kalkarsa işte bu ırkcılık olur ve ben ırkcılga karsıyım
Peki sen rürk ırksısın mesela başka ırktan birini türkiyeden gitmesini istersin yerli değilse ama onu herke sicinde aşağılar veya ona fiziksel olarak sırd türk olmadıgı için zarar veririmisin eğer yaparım diyorsan işte bu tam analmıyla ırkcılık oluyor bunumu savunuyorsun?
Aynı stabil devam biraz daha umursamaz oldum kendim için sadece
O raddeye daha gelemedik ama yakındır diye umuyorum
hayır hala merhametim var
Hayır ama amacım kalmadı pek.
Hayır hâlâ merhametliyim.
Maalesef biraz daha fazlasi
Hayır ama tecrübe kattı
İnsanlara karşı umursamaz tavır takiniyorum.
Yok hiç acımasız olmadım.
Ewet😈🗡🗡🗡
Fazlasıyla
evet..
Hayır
duyarsızlaştırdı,
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?