- Şişman-zayıf,
- yaşlı-kilolu,
- iyi-kötü,
- yaşlı-genç,
- türk-laz
- Eğitimli-eğitimsiz

Selamlar.. İnsan seçme konusunda dil, din, ırk, etnik köken, siyasi görüş gibi unsurları asla baz almadım asla da almam.. Benim için bir insanla ne derece uyum sağladığım ve o insanın bana yaklaşımında ne derece samimi olduğu önemlidir.. :) Kişiliğime ve düşüncelerime saygısızlık yapmadığı sürece saygımı asla bozmam.. Gel gelelim samimiyet kurmam açısından herkesle samimi olmam evet.. Bu konuda elektriğimin tutması önemlidir.. Herkesle samimiyet kurmam.. O özel bir enerji gerektiriyor sanırım.. Keyifli günler..
Hayır, olduğum gibi kabul görmek isteyen biri olduğum için bu başkalarında da böyledir benim için. Eğitim şart değil, kendini geliştirmiş olması yeterli, kilosu sıkıntı değil, kendi nasıl mutluysa öyle kalsın, düşünceleri karşılıklı saygı olduğu sürece önemli değil bunlar tatlı atışma sebebi gözümde...
İnsanın karakterine bakarım ben, dürüst mü, yalan söyler mi, güvenilir mi, merhametli mi, vatan sever mi, insan sever mi, yürekli mi, iyi günde ve kötü günde dost olabiliyor mu? Bunlara bakıyorum...
Nadir olanına yani. Ben de velev ki zor ☺️
Ama var böyle insanlar 😊
Elbette hazine gibi azlar yalnızca ☺️
Rabbım o hazineler ile karşılaştırsın hepimizi😊
Amin🙏
Yalancı mı dürüst mu, sinsi mi cana yakın mı, palavracı mı gerçekçi mi.. var bir kaç kriterim. İnsan seçiyorum. Ama senin saydıklarına göre değil. :) hayatıma herkesi almam.
Elbette böylesi daha uygun 🤭
☺️
Cevap
54Cevap
Ön yargılı davranmamaya özen gösteririm.
İnsan seçmem. Ama davranış bakımından seçerim.
Bana ters düşen ve sadece kendini düşünen tarafları varsa işte o zaman severim.
Enerjimim tuttuğu kişilerlerle yoluma devam ederim.
İnsanları dış görünüşüne göre yargılamam asla sevmem önyargılarım yoktur fakat cahil cahil konuşan insanlardan haz etmem
Sadece iyi ve kötü insanları seçerim
Tabii ki seçerim. Çok sevmem zaten bolca seçerim
Selamlar,
Evet insan seçerim. Fakat bunun dış görünüşüne ve kusurlarına göre yapmam. Sadece karakterine göre yaparım. Bencil, egoist, kişiliksiz ve karaktersiz insanlar ile birlikte olmam istemem. Seçimimi hep bu doğrultuya göre yaparım
İnsanı insanlığıyla ayrıştırırım.
Din, dil, ırk, kültür, eğitim ayrımı yapmam.
Bir insanı insan yapan eğitimi vs değil, insanlığıdır. Merhameti, vicdanı olmayan bir insanla işim olmaz ve haklı olarak da ötekileştiririm. Bu insanlar insanlığın sonunu getiriyor. Bu yüzden saygı duyacağım kişilikte insanlar değildir.
İnsan seçmekten ziyade, insan biriktirme taraftarıyım. İşin aslına bakılırsa herkes insan seçer. Bu iyi/kötü/çirkin mentalitesinde değil bu olay farkldır. Bireyin kişisel sınırları dahilindedir bu seçimler. Sen eğlenceli bir kişiliksindir sınırlarına giren insanları güler yüzlü seçersin, sen ağır ciddi birisisindir. Sınırların o yanlı insanlar arar. Evet bende insan seçerim. Herkesle muhatap olan, herkese güler yüzlü davranan insanları seçmem. Benim sınırlarıma dahil ettiğim insanlar özel olmalıdır. Benim ona vereceğim değeri özel hissetmelidir.
Hayatıma dahil edeceğim insanlarda dikkatliyim elbette, ki bu durumu seçim olarak adlandırmam. Dikkat edeceğim noktalar ise daha çok kişilik, bakış açısı gibi taraflar olur. Konu asla dış görünüş veya ufak tefek kusurlarımız olmaz. Kimsenin bunları eleştirmesini de doğru bulmuyorum. Sonuçta hiçbirimiz hiçbir noktada mükemmel değiliz. Eğer söz konusu dikkat noktalarımız olacak ise bunlar hayatımızda görmek, duymak istemediğimiz belirli yaklaşımlar olmalı. Örnek vermem gerekirse kibir, karamsarlık, sabit fikir gibi durumları oluşturacak insanları hayatımda daimi olarak istemem. Bu bana iyi gelmez, anlaşamam.
İnsanları hayatım boyunca kategorize etmedim asla, etmem de..
Bana çok çirkin gelmistir hep. Herkesin baktığı şey ayni olabilir ama gördüğü farklidir..
Mesela; esmer sevdigini soyleyen insanlar, sarisin ya da kumral insanlari hayatlarina almamislar mi hiç acaba?
Ya da zayiflardan haz alanlar kilolu insanlarla asla munsabet halinde olmamislar, olmayacaklar mi?
Boyle on yargilar savurup sonra tukurdugunu yalamak zorunda olanlarla cokca karsilasiyoruz.. Kime nasıl bakıp m, ne hissettiğiizdir asıl konu.. Bazen bizi ona yaklaştiran öyle bir şey vardir ki, rengi, yaşı, cinsi, irki aklimiza bile gelmez..
Yunus emre ne der
Yaratılanı sev Yaradan dan ötürü
herkesi seviyorum..
insan seçer miyim..
pek değil..
Sadece saygısızlardan uzak duruyorum..
saygısız insanlara gıcığım
Fiziksel özelliklerine göre insan seçmem kanımın kaynaması bir insanla iletişim halinde olmam için yeterli.
Bunun dışında cahilse dinlemeyi bilmiyorsa sürekli kendi sorunlarından bahsediyorsa sürekli pesimist takılıyorsa konuşmasını ve konuşacağı yeri bilmiyorsa çok fazla konuşuyorsa temizlik kurallarına dikkat etmiyorsa bu tarz insanlarla diyalog halinde kalmam.
İnsan seçerim. İyi-kötü Eğitimli_eğitimsiz diye seçmek zorundayım. Gerçi kimden zarar geleceği oda bilinmez 😉insan seçerim yinede buradaki herkeste insan seçiyor lafla dönmüyor bu terane bal gibide herkes birşekilde insan seçiyor. Neden seçmeyim ki insan hanzosu var kezbanı var😂😂😂
Elinde olmayan sebeplerden dolayı insan seçmek mantıksız geliyor. Irk, doğduğu aile, dış görünüş insanların elinde olan bir şey değil. Doğarken onlara sorulmuyor neticede... Bunlara asla takılmam.
Ama kendini yetiştirmek eğitmek (yalnızca akademik anlamda değil) insanların elinde olan bir durum. Karşımdaki insanın görgü ve nezaket sahibi birisi olmasını isterim.
Cevaplar ne kadar samimi acaba? Okuyayım. Adam aynada kendini görmez mükemmel fizik bekler senden.. kendileri çok mükemmeller yaaa!
Karakter yetmiyor onu anladım ben
Katılıyorum kesinlikle 🙏
Sevgililikte evet ama diğer unsurlar için bunlar önemli değil.
valla ne için sorduğuna bağlı insan seçme konusu? sen hele hangi alanda insan seçip seçmemeyi detaylandır...
Arkadaş eş sevgili her alan
Herkes seçmedim demiş, hayret o zaman biz neden dostluk arkadaşlık tarafından yalnızız. Hiç mütevazı değiller pisliklerr sizi.
Dürüst olim ben seçerim cahil istemem yanimda, argolu konuşan v. s
Şu an takıldığım şey neden Türk-Laz diye ayrıldığı😒
Koymak istemedim diğerini laz aşığı olmama rağmen ☺️
Her insanin bir aurasi var ona gore insan seciyorum ama bunu istemsizce yapiyorum. Enerjisi bana iyi gelmeyen insanlardan uzak duruyorum cok guleryuzlu, yapiskan olsa bile sevmediysem uzak dururum. Sevdiysemde cok samimi olurum destek olurum hep.
Önyargılıyım çok ama bu huyumdan nefret ediyorum. O insanla tanışınca ilk başta bu düşünceye kapıldığım için pişman oluyorum ona da söylüyorum zaten, senin hakkında böyle düşünüyordum diye sonra gülüş geçiyoruz.
Kişiliğe, karaktere bakarım çok iyi birisidir ama bana öyle olamayabilir
Bence insanda seçici olmak gerekir yoksa üzülen hep iyi niyetle düşünen olur
İnsan seçmek çok gerekli bi kavram ama boyu veya kilosu değil , karakter seçmek zorundayız her gelene kapıyı açamayız maalesef :)
Yok. Seçmiyorum. Herkesin kendine göre bir fiziği ve ırkı var. Türk olunmaz doğulur. Laz olunmaz doğulur. Ve diğer ırklar da öyle. Bir ırktan kötü olan çıkıyor diye hepsine maledemeyiz.
Hic secmem. Bana insan gibi davraniyorsa, dürüstse ve iyi hissetiriyorsa bende ona aynen öyle davranirim.
Ne dini, ne kilosu, ne de egitimi beni ilgilendirmez sonucta hepimiz ayni sartlarda büyümüyoruz, ayni seyleri yasamiyoruz.
Bana nasilsa karsimdakine de öyle davranirim. Ne eksik ne fazla.
Karakter olarak hainlik kötülük sapık zihniyet egosu olan kibirli olan vs. olumsuz yönde olursa seçerim onun haricinde tahsili memleketi inancı vs. diye ayırım yapmam
Seçerim. Ama ırk olarak değil, konuşması, oturması, kalkması, yemek yeme şekli, parasını nasıl harcadığı, nerelere gittiği, tatil tarihi, kitap okuyup okumadığı... bla bla konularda
Ne sisyasette ne bu soylediklerinde ayrım sevmiyor karakter önemli benim icin karakteri kisiligi saglamsa arkadas olurum
Hayır asla böyle bir tercih yapmam. İnsanları iyi ya da kötü olarak değerlendirir ona göre davranırım.
Farkında olmadan dahi seçersiniz insanları.. ama sanırım önemli olan seçim kriterlerinin insani olması.
seçerim gftgyuhuygtf neden seçmeyeyim fiziksel olarakda ruhsal olarakda seçerim yani kızlı erkekli güzeli özli benle aynı olan herkesi severim
Hayır. Zaten benimle konuşmaktan keyif aldığını hissettiğim insanlarla konuşmayı severim. Başka hiçbir özelliğinin benim için önemi olmaz.
Evet seçerim şişman olması tercihimdir.😄Şaka yapıyorum. Karakter olarak secerim Karakterleri düzgün eğlenceli espirili olması benim için önemli
Evet insan seçerim ama, insanları dış görünüşlerine, yaşlarına, nereli olduklarına vs. bu tür şeylere göre seçmiyorum. Karakter takıntım var🤠
İnsan seçmem ancak etkilenmem lazım birşeyden, mesela bakışları, mesela konuşması, mesela tavırları gibi gibi gibi.
Kaliteli, kalitesiz insan konusunda seçim yapıyorum. İnsan da kaliteye bakıyorum sadece
Güven ve sadakat konusunda şeçiciyim. Geçici olmamak için seçici olmamız gerekiyor
Egitimli eğitimsiz seciliyor istemsizce seciliyor hemde ya
Hal-hareket, üsluba göre seçerim. Irk ya da fiziksel özellikler asla.
seçerim
akapeli olamaz
yobaz bağnaz gerici cahil
Seçmem sadece kişiliğine bakarım saygısız kötü biri ise uzaklaşırım
Kendıme ozgu bazı konularda ayrım yapsrım sadce gerısı kabulumdur
Olduğu Gibi Kabul Ederim Yanlışı Varsa Kırmadan Söylerim Devam Eder Arkadaşlığımız
-VESSELAM-
İnsana insan olduğu için değer verenlerdenim.
Sınıflandırmadan.
Aslında önceden seçmezdim ama devir bunu gerektirdi kimse güven kalmadı maalesef
Elbetteki seçerim. Ama bu seçimim dış görünüşle alakalı olmaz.
İnsanları sadece iyi-kötü olarak kategorize ederim ki bu bile artık saçma gelmeye başladı , kimi göre iyi neye göre kötü 😒
Yaşadıklarımdan dolayı mecbur seçmek durumunda kalıyorum.
Seçerim eğitimsiz, kültürsüz, kendini kültürlü zanneden cahiller ile ve kötüler ile işim olmaz
evet insan seçerim.
seçimimdeki kriter ise düşünce yapısıdır.
Irkçı değilim ama insan ayırırım. Çünkü herkes insan olamıyor. Yukarıda sayıln her özellikten arkadaşım vr.
Bazen seçtiğim olur.
Yanımda gezdirdiğim insanları seçerim dikkat ederim
Yani yok ama ne düşündüğü benim için önemli bazıları dayaklık oluyor
Her insan kendince özel ve güzeldir, yeter ki hepsi benden uzak olsun...
Seçerim. Bazı insanların yüzüne bakarken midem bulanıyo ordan gitmek istiyorum
nasil seceyim ihtiyacim oldugunda kim duserse jdjfjc
Hayır asla seçmedim seçmem..
İnsan seçmem, herkes eşittir benim gözümde.
Fiziksel olarak değil, yaş da değil ancak kişisel tercihler sonucu ortsya çıkan bir özelliği varsa ne bileyim sigara mesela ya da karakteristik bir şey ise kesinlikle evet.
Merhaba, ben karektere Göre insan seçiyorum
Dış görünüşe göre değil
İnsanlara ön yargılı yaklaşıp ayrım yapmam. Tanıdıktan sonra hoşuma gitmeyen yanları varsa uzak dururum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?