Bu durum aslında üçüncü şahısların gazlamasıyla olur. Birisi seni tanımadığın birine karşı doldurur, sen de gaza gelir tanımadığın kişiye düşman olursun. Ben bu şekilde gıyaben düşman olduğumuz iki kişi @gecekusum3434 ve @_Maidetta_ ile ayrı ayrı iletişim kurdum. Herkes kendine anlatılanı döktü ortaya. Yalanlar birer birer değil biner biner döküldü. Artık benim için iki düşmanın yerini iki dost aldı. Şimdi bizi düşman eden insanımsı yaratıklar düşünsün. Konuşarak her şey çözülür değerli dostlar. Üçüncü şahısların gazına gelip de tanımadığınız insanlara düşman olmayın, kin ve husumet gütmeyin.
Hiç yüz yüze gelmediğin, tanımadığın insanlarla aranda husumet oldu mu?
Bir kere buna benzer bir durum yaşadım ünv yıllarında aktif bir arkadaş çevrem vardı benim yani biraz deli dolu gençlerdik. Kızın biri benimle tanışmak istediğini iletmiş arkadaş çevremden birine o çocukla da arkadaşı sevgili neyse bunlar eve çağırdılar pasta börek falan yapmışlar gittik güldük eğlendik sıradan bir arkadaş ortamı kız pek hoşuma gitmedi keki de berbattı zaten orada da dedim şakayla karışık 😊 Kanka sohbetinde geçtiğini düşünerek çıktım ben ordan bu kıza aşık bir balalısı varmış. Adı da Ramboymuş Neyse bu arkadaş yana yana her yer beni soruyormuş. Aramasın beni diye gittim buldum dedim ben... Beni arıyormuşsum düşman bellemişsin buyur kardeş dedim. orada böyle demedim ama şimdi yumşatmam lazım. Neyse işte bu arkadaş beni tanımaz etmez ama baya bildiğin düşman olmuş güzelce anlattım olanları istersen düşmanda olabilirsin ama pek tavsiye etmem diye küçük bir gövde gösterisi de yaptım yani çevremizde geniş ya kimse dokunamaz havasındayız o ra neyime güveniyorsam 😂😂 öyle adam gibi konuşup kızın amacını ve yaklaşımını anlatınca rombo da düşmanken dostumuz oldu. Çevrem iyice itle çakala doldu. Neyse ki okul bitti de o ortamdan uzaklaştık ama böyle değişik anılar kaldı işte
Bazı insanlar senin hakkında kötü zanda bulunabilir ve belki başkaları senin berrak bir sudan daha temiz olduğunu düşünebilir. Onların senin hakkındaki düşünceleri sana ne fayda verir nede zarar önemli olan senin hakikatindir bu sitede yedi senedir burdayım her daim herkese hep açık oldum neysem o oldum ve hep dedimki derdiniz neyse ben buradayım kimseden asla ne çekinmem nede korkum oldu çünkü en güzel şey iletisimdir hiç çekinmeden telefonumu isteyenle paylaştım adresime kadar verdim çünkü ben klavye delikanlısı biri hiç olmadım kimin derdi varsa yuzleselim dedim seninlede öyle oldu kardeş bilmeden birbirimize düşman olduk neyseki herkes doğrunun tek olduğunu gördü şimdi buradan bu soru sayesinde bir şey paylaşmak istiyorum bu sitede çok değer verdiğim birisine bir söz verdim artık kimseye bulasmiycam diye onun için ben herkesle hesabımı kapattım kimseyle de isim olmaz şunu unutmayın seçtiğiniz ve bilmeden koruduğunuz insanları tanımadan başkaları hakkında yorum yapmayın unutmayınki ata kızarak essegi yol arkadaşı seçenin gideceği yer ahırdır herkese iyi akşamlar diliyorum...
Buraya bir kaç cümle bırakırken, biraz kendimden utanarak bırakıcam. Evet bir çok kişi sevmez beni, bende sevmem zaten herkesi. Herkes ile dost olup yakınlaşamam yapım değil. Kendi adıma konuşmak gerekirse paravan bir tiyatro sahnesinin kaybeden figüran rolünü oynadım. Figüran diyorum.. Aslım, kendi öz kimliğim bir değer kaybetmedi. Paravan tiyatro diyorum; herkese mağdur edebiyatını çok iyi oynayan rol kesicilerin kurbanı oluyorsunuz. Sahne aynı şahıslar farklı. Bir insan yüzünden bütün insanlığa küsmek olur mu? Bütün insanlık olmasa bile kendinize küsüyorsunuz. Hayatınıza birilerini alırken, birilerini çıkartırken kendi kurgu ve görüşlerinizden yola çıkarak yapmayın bunları. Bir insanı tanımak için, muhabbetine iştirak edin. Ortak payda içinde eğrileri, doğruları konuşun. İnsanlara güvenmek zordur. Bundan daha zoru ise yeniden o güveni yakalayabilmektir.. Hepiniz sevgiyle kalın.. 🍀🍀
Geçmiş olsun diyelim. Geçmiş geride kalsın, önemli olan bundan sonra aynı sahnelere figüran olmamak gerektiğinin bilincşne varmak. Seninle dğşmanlığı sonlandırdığımız için memnunum.
Hayır olmadı.. Kimsenin lafıyla dedikleri ile kimseyi yargılamamda düşmanda olmam.. Öncelikle tanımam lazım ki öyle yol alalım düşmanlıkta anca bana yanlış yaparsa.. Oda düşman olmak yerine iletişimi keser Allah'a havale edip yoluma devam ederim.. Değmez çünkü..
Başkasının laflariyla hareket eden biri degilim , gaza da gelmem, dedikodu dinlemeyi de sevmem, kim bana birisi ile ilgili bir sey anlatacak olsa ortami terk ederim. Benim aklim var ve kendim tanimayi kendim deneyimlemeyi seviyorum , simdiye kadar su arkadasimda yanildigim dedigim olmadi sukur. Düşman olan da var mıdır benim bildigim yok.
Valla herkesin kafasına göre düşman olmak isteyene kapımız açık dost olmak isteyene de. Ne demiş Yer Altı dünyasının ünlü kabadayısı Süleyman Çakır Azdan Az Çoktan Çok gider.