Bazen hayırlısı buymuş diyerek susmak kendine adledilen saygıdır. Bir şeyleri zorladıkça, kendinden ödün verir insan. İçerisinde ironik anlamları barındıran kelimedir çaba.. Çabaya karşı insanların fikirlerini sorduğunuzda genelde bu ironiden yakınırlar. Hayatımızda bu kadar yer edip bu kadar az yorum girilmesi de bu ironinin bir başka örneğidir aslında. Murphy yasaları da aslında bu ironinin eseridir. Bir şey için ne kadar çok çabalarsan o kadar olumsuz olur. Aslında çok eksik bir bilgidir. Bir şey için çabalamak ters orantılı bir sonuç doğurmaz. çabalama yöntemimizin, bilgi eksikliğimizin sonucunda başarısız oluruz. Bazen de çabanın sonuç getirmeyeceğine içten inandığımız bir şey için çabaladığımız için. Zaten bir şeyin olmayacağına içten inanıyorsak o şeyle alakalı bir şeylerimizin eksik olduğunu da biliyoruzdur. Burada da nafile çaba devreye girer ve sonuç hüsran olur..
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Eğer gerçekten istiyorsan tabii ki zorluyorum çünkü emek vermeden olmuyor ama benim için o kadar da önemli değilse yeter diyorum kendi kendime bırakıyorum hatta öyle bir bırakıyorum ki sanki daha önce hiç uğraşmamış gibi
Çabalarım her seferinde sonuçsuz kaldıysa, yorulduysam ve istediğim şeyleri gerçekleştireceğime dair ümidimi kaybettiysem "hayırlısı böyleymiş" diyerek kaybettiğimi kabullenirim.
Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Bazen bir yerde beklemek zamanın gelmesini beklemek gerekiyor. Ama şunu öğrendim insan her ne olursa olsun bardağın dolu tarafından bakmanın iyi olduğunu gördüm.
Hayırlısı böyleymiş deyip önüme bakarım, her yolun sonunda iyi veya kötü yeni yollar çıkıyor zaten kader bu, hiçbir şey için gereğinden fazla çabalamaya gerek yok.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Verdiğiniz çabaların sonucunda "Hayırlısı böyleymiş" deyip devam mı ediyorsunuz, istediğiniz olana dek zorluyor musunuz?