Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
aaa bak bende de aynı şeyler varmış kendimdeki sorunu çok aramıştım sayende buldum , ne kadar süredir var sende?
00 Yorumla ya ben henüz psikiyatriye gidip tehis koydurmadım ama neredeyse 2 yıldır araştırıyorum ve fikrim hiçbir zaman değişmedi ben bende borderline olduğunu düşünğyorum yaptığım gönderiye de bakar mısınız lütfen tek başıma baş edememeye başladım
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kişilik mi kaldı ya. istediğim herhangi bişeyi alamadıktan sonra kişilik bozuklugu olsa ne olmasa ne.
00 Yorumla - +1 yıl
Arkadaşım borderline. Ve gerçekten zor bir durum. Onu her durumda sevmeye çabalıyorum. Yanında olmaya özen gösteriyorum.
02 Yorumla yok ama aile destegi ile atlatilacak bir durum olamli diye dusunuyorum
00 YorumlaYok ama öyle biriyle konuşmuştum burada
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yasamak bile ıstemyrum artık
- +1 yıl
Piskolog detsegi alin zorluyor ise
10 Yorumla Terapiste gitmek için neyi bekliuorsun.
00 Yorumla- +1 yıl
arkadasimin vardı zor gercekten
01 Yorumla- +1 yıl
Sen gercekmisin
Baş etmek oldukça sıkıntılı
00 YorumlaO neymiş hiç duymadim
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evet bende de var bu maalesef 😔
016 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok zor değil mi
- Soran+1 yıl
Senın problem nedir
- Cevap sahibi+1 yıl
Zor tabiki bu yüzden hep ilişkilerim de üzülen ben oluyorum terk edilme korkusu ihanet içinde olabilir şüphesi hep en kötü şeyleri düşünüyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Senin nedir
- Soran+1 yıl
O bende de var benim asıl sorunum dürtü kontrol bozukluğu dürtülerim 10 güne bir azıyor ve bu dürtüleri doyuranadıpım için çok ağır bir depresyona giriyorum.
- Soran+1 yıl
30 günde sadece 10 gün kendimim
- Cevap sahibi+1 yıl
Ne gibi dürtüler bunlar Bira daha açarmısın
- Soran+1 yıl
Cinsellik tamamen 😂😂güldüğüme bakma gerçekten çok huzursuzum günde 10dan fazla mastürbasyon yapıyorum doymuyorum artık yapmaktan yoruluyorum canım hala istiyor bunu gideremiyorum yurtta kalıyorum evdeyken sorun olmuyordu günlük hallediyordum bu sefer de kafamdan görüntüler gitmiyor beni mahveden depresyon bunu bastırdığım için
- Cevap sahibi+1 yıl
Çok iyi anlıyorum bir aralar bende öyle idim ama bazı şeyler oldu azaltım sonrada düzene girdi gibi
- Soran+1 yıl
Mesela neler oldu
- Cevap sahibi+1 yıl
Burdan anlatim bence
- Cevap sahibi+1 yıl
Soru sahibi
- Soran+1 yıl
Olur özele gelebilrmsn
- Cevap sahibi+1 yıl
Çıktım gizliden
- Cevap sahibi+1 yıl
Ne oldu
- Cevap sahibi+1 yıl
Soru sahibii
- +1 yıl
Var benim
00 Yorumla - +1 yıl
Ne demek o bende var mı acaba
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 753 cevap paylaştı. Ben.
00 Yorumla- +1 yıl
İlk kez duydum🙁
00 Yorumla - +1 yıl
bir yakınımda vardı ama o atlattı
00 Yorumla - +1 yıl
Maalesef ben
00 Yorumla - +1 yıl
Vardı ama atlattım
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl terapı ıle mı
- +1 yıl
Evet
- Soran+1 yıl
Bende alıyorum 5ay oldu kendımı kontrol etmek çok zor terspıst em az 2 yllk bir süreç dedi senin ki ne kadar sürdü
- +1 yıl
6 ay
- +1 yıl
Bir arkadasim
00 Yorumla - +1 yıl
Benn🙋
00 Yorumla - +1 yıl
Yokkkk
00 Yorumla - +1 yıl
Uzmana görün
00 Yorumla - +1 yıl
Ne gibi
00 Yorumla Buralarda yok.
00 Yorumla- +1 yıl
Ben de de var
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Borderline kişilik bozukluğu (BPD), hem kişinin kendisi hem de diğer insanlar hakkında düşünme şeklini etkileyen bir ruh sağlığı bozukluğudur.
Borderline kişilik bozukluğu olan biri, aşırı duyguların yanı sıra çok fazla iniş çıkışlı yoğun ilişkilere sahip olabilir. Dürtüsellik ve benlik imajındaki değişiklikler de borderline kişilik bozukluğunun belirtileridir. BPD'li birinin ruh hali değişimleri ve öfke ile ilgili sorunları olabilir. Ayrıca yalnız kalma veya terk edilme korkusu da yaşayabilirler.
Borderline kişilik bozukluğu ile yaşamak hem birey hem de sevdikleri için zorlayıcı olabilir. Bununla birlikte, borderline kişilik bozukluğunun nasıl üstesinden gelineceğini öğrenmek mümkündür. Uygun profesyonel tedavi, kendi kendine yardım ve baş etme mekanizmaları ile borderline kişilik bozukluğu ile tatmin edici ve üretken bir yaşam sürmek mümkündür.
Borderline Kişilik Bozukluğuyla Başa Çıkma
Borderline kişilik bozukluğu ile yaşamak ve bununla baş etmek bireysel bir deneyimdir. Hastalar kendileri için neyin işe yaradığını bulmak için zaman ayırmalıdır. Herkes için farklı olabilir, ancak borderline kişilik bozukluğu ile yaşamak şu yollarla daha kolay hale getirilebilir:
BPD Tedavisinden En İyi Şekilde Yararlanmak için 5 İpucu
Konuşma terapisi olarak da bilinen psikoterapi, borderline kişilik bozukluğu için birincil tedavi yaklaşımıdır. BPD için konuşma terapisi, işlevselliği geliştirmeye, duyguları yönetmeye ve dürtüselliği azaltmaya odaklanır.
Diyalektik davranış terapisi (DBT) Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT) , BPD tedavisinde kullanılan bir yaklaşımdır. Hastalar, duygularını yönetmelerine, stresle başa çıkmalarına ve ilişkileri geliştirmelerine yardımcı olacak becerileri öğrenir. BPD'li birinin yararlanabileceği ilaçlar arasında antidepresanlar ve duygudurum düzenleyiciler bulunur. BPD için klinik bir plan, aktif tedaviye doğru ilk adım olabilir, ancak BPD'yi yönetmek için atabileceğiniz başka birçok adım vardır:
1. Tedavi Planınızın Aktif Bir Parçası Olun
Borderline kişilik bozukluğu tedavi gerektirir ve program ne olursa olsun aktif, katılımcı katılımcı olmaya çalışmalısınız. Daha fazlasını öğrendikçe, ilgili sorular sorma, önerilerde bulunma ve tedavi sağlayıcılara karşı açık ve dürüst olma konusunda daha güçlü olacaksınız. BPD'li herkes için hiçbir tedavi planı işe yaramaz. Doğru olması zaman alabilir.
2. Odaklanma Egzersizlerini Deneyin
Odaklanma egzersizlerini kullanmak, sınırda kişilik belirtileriyle başa çıkmayı öğrenmenize yardımcı olabilir. Odaklanma alıştırmalarının amacı, şu anda neler olduğuna dikkatinizi çekmenize yardımcı olmaktır. Amaç, geçmişte olanlar veya gelecekte olabilecekler yerine bugünü düşünmektir.
Farklı odaklanma egzersizleri türleri şunları içerir:
Sizin için neyin işe yaradığını bulana kadar farklı odaklanma egzersizlerini keşfedebilirsiniz.
3. Acil Durum Güvenlik Planına Sahip Olun
BPD'nin en zorlu kısımlarından biri, yaşadığınız duygusal acı olabilir. Bu, zihinsel sağlık acil durumlarına yol açabilir. Örneğin, intihar düşünceleriniz veya davranışlarınız olabilir. Kendinizi aklı başında ve iyi bir yerde hissettiğinizde, bir acil durum güvenlik planı oluşturun. Kendinize veya bir başkasına zarar verebileceğinizi düşünüyorsanız ne yapacağınızı ana hatlarıyla belirtin. Belirli bir plan oluşturun, çünkü potansiyel olarak zararlı bir durumun ortasındayken, planı oluşturduğunuz zamanki kadar net düşünemeyebilirsiniz.
4. Destek Alın
BPD'niz varsa, kendinizi izole etme eğiliminde olabilirsiniz. Bu izolasyon, ilişkilerle mücadele ettiğiniz veya yargılanmaktan korktuğunuz için olabilir. Arkadaşlarınız veya aileniz gibi güvenebileceğiniz ve güvenebileceğiniz bir sosyal destek ağına sahip olmak çok önemlidir.
İlişki geliştirmenin bir yolu olarak BPD'si olan diğer insanlar için bir destek grubuna katılmayı düşünün.
5. Kendinize Kişisel Bakım Uygulayın
Fiziksel ve zihinsel sağlık, özünde birbiriyle bağlantılıdır. Fiziksel olarak sağlıklı olmak, BPD'nizi daha iyi yönetmenize de yardımcı olabilir. Kişisel bakım, sağlıklı beslenmeyi, egzersiz yapmayı ve yeterince uyumayı içerir. Rahatlamanın ve keyifli olan stresi azaltmanın yollarını bulun. Keyifli şeyler için zamanı birleştiren bir program ve rutin oluşturabilirsiniz.
İlaçsız BPD'nin Üstesinden Gelmek
BPD'nin ilaçsız üstesinden gelmek mümkündür, ancak her zaman doktorunuz veya sağlık hizmeti sağlayıcınız tarafından belirlenen rehberlik ve tedavi planını izlemelisiniz. Çoğu durumda ilaç tedavisi mutlaka BPD için birincil tedavi değildir. Genellikle yalnızca depresyon veya ruh hali değişimleri gibi belirli semptomları tedavi etmek için kullanılır.
BPD için ilaç alıp almadığınıza bakılmaksızın, bozukluk ve semptomları sizi tanımlamadan, baş etme becerilerini ve hayatı yaşamanın sağlıklı yollarını öğrenebilirsiniz.
Sizin için işe yarayan stratejiler bulmak ve düşüncenizi olumsuzdan olumluya kaydırmak önemlidir. Ayrıca sevdiklerinizle ihtiyaçlarınız hakkında açıkça konuşmak isteyebilirsiniz. Örneğin, sinirlendiğinizde veya çok duygusal olduğunuzda sevdiklerinizin size nasıl yardım edeceklerini anlamalarına yardımcı olun. Sevdikleriniz muhtemelen size yardım etmek ve destekleyici olmak isterler, ancak nasıl yapılacağını bilemeyebilirler.
Daha Sağlıklı Başa Çıkma Becerileri Nasıl Öğrenilir?
Çoğu yeni ve daha sağlıklı başa çıkma yollarını öğrenmeye hazır mısın? Bunu yapmanın bir yolu da tedavi aramaktır. Sorununla ilgili yardım aramak ve tedavi almak için bir ruh sağlığı uzmanından destek alabilirsin.
Sağlıcakla kalın.