Hayatıma yön veren o kadar cümle var ki ama ilk etapta tek birini söylemek belki diğerlerine ağır gelebilir. Sevdiğim bir şiirde geçen söz her zaman bana umut aşılıyor ama "savaş soğuk, kuşlar güzel, Allah büyük" Bir sonraki adım için güçlü bir etkisi var ben de.
Var öyle benimsediğim ve çok sevdiğim bir söz; Eğer bir şey kazanırsan, bir şey kaybedersin. Hayatta kazandığın her şey, kaybettiğin şeyler sayesinde. Bahara sahip olmak için kışa ihtiyacın var ve aydınlığa ulaşabilmek içinde karanlığa. Yaşam için ölüm var olmalı... Şafak; 142 😬
bu gün babamdan duyduğum bir cümleyi söylemek isterim '' bir şey tamamen bozulmalı ki eskisinden bile güzelini yapabilesin, bu yüzden bir şey olmadı diye mutsuz olma gücünü topla ve daha güzelini başar''. bazen seviyom bu adamı asdfgthgfd
"Ertelemek felakettir." Liseye başladığımda müdürüm söylemişti, ona da okula başladığında müdürü söylemiş. Hayatım boyunca bir şeyi erteleyecek gibi olduğumda aklıma gelir ve ertelenen şeyin hayırlı bitmeyeceği fikri hayatıma yön verir.
Gecmise dair zihninde bitiremedigin bir mesele varsa, o sorularin ikna edici sebebine ulasmadikca o gecmisi bugunune tasimaktan kurtulamazsin. Gecmjsinle yuzles (Tecrubeye dayali ben sözü)
"Hayatta kimseyi değiştiremezsin ve kimse için değişmemelisin. Ne sen başkası için mecburi istikametsin; ne de başkası senin için. Yorma kendini; bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin."
''Dünden öğren, bugünü yaşa, yarın için umut et. Önemli olan sorgulamayı bırakma.'' Uzun süredir hayatımın her adımını atarken dikkate aldığım bir sözdür.