https://youtu.be/H7mxXm0Avts İnsan kaybolur öncesi ve sonrası arasında. Bir tarafa anılarını bir tarafa hayalleri doldurur, çoğalınca her ikisi mutlu olacakmış gibi. Ama sadece kaybolur. İnsan yer arar kendine, dünü de bugünü de satın almak ister zamanlardan. Gider gelir sürekli geçmişten geleceğe. Ama sadece yer kiralar. Sahibi değildir düşündüklerinin. Ya bitmiştir ya da olmamıştır daha.
Tüm bu karmaşanın içinde yine de kendine yaşmak için yer bulup hayata gülümsemek ister insan. ufacıkta olsa bir sebep dahilinde...
Birine ya da birileri bağlı olarak yaşamıyorum. Eğer çok gülmeye ihtiyaç duyuyorsam açar komedi filmi izlerim. Güleceğim diye birilerine bel bağlarsak. O yüzümüzü güldürenler. Yarın öbür gün çok güzel ağlatmayı da bilirler.
Kimimizin talihten yana yüzü gülmez, kimimizin eşten, kiminin işten, kiminin ise çocuktan vs. vs. Her ne kadar göreceli bir kavram olsa ve bazı insanlar için yüz güldüren şey para, bazıları için sağlık, kimisine göre ise komedi filmi izlemek olsa da, özünde durum farklı aslında.
Burada kastedilen iç huzurumuzu sağlayacak olan ve duygusal olarak yüzümüzü güldürecek olan şeyin ne olduğu sanırım. Bana göre bu anlamda çoğumuz için karşı cinsten göreceğimiz ilgi ve sevgi yüzümüzü güldüren bir olgudur. İşte tamda bu noktada verdiğiniz ölçüde alacağınızın bilincinde olmadan yüzünüzün gülmesi çokta olası değildir bence. Yüzümüzün hep gülmesi dileğiyle..
Sadece adaletli davranılmasını. Çünkü elle tutulur konuları geçtim insanoğlu manevi konularda dahi adaletli davransa bugün hepimiz çok mutlu insanlar olurduk. Tabii ki önce kendimiz adaletli olmalıyız. Adalet demişken Denzel Washington'ın orjinal adı The Equalizer, türkçe adı adalet olan filmini şiddetle tavsiye ediyorum.
Çok teşekkür ederim, bu arada affına istinaaden diğer sorulara yaptığınız bazı yorumları okudum inanılmaz ince bir ruhunuz, bir o kadar duygusal manevi yapıya sahip olduğunuzu ama aynı zamanda güçlü oluşunuzu da hissettim okuduklarımdan hareketle.. Bir insan hayatta herşeyi yalnızca ruhu ile bulabilir. Temiz, hassas manevi yönü güçlü bir ruh çok kıymetlidir. Hislerime güvenirim bu arada 🙂
Ben teşekkür ederim, yanılmadığımı, keşfedildikçe fazlasının olduğunu ve insanın günümüz çirkin dünyevi kaygılardan sıyrılıp bazı şeyleri karşılıklı keşfetmesi gerektiği kanaatinde biri oldum hep. Buna çok ihtiyacımız var..
Ben ufak anlarda mutlu olabilen biriyim, yüzümün gülmesi çok kolaydır. Bir çocuğun gülümsemesi, tanımadığım biri ile ayaküstü rastgele yapılan sohbet, yolda sevdiğim herhangi bir şey görmem, merak ettiğim bir bilgiyi öğrenmem. Bunların hepsi sağlar, çok dahası var eksiği yoktur.
En küçük bir şeyde bile yüzüm gülebiliyor. En basitinden yolda hiç tanımadığım birini gülerken görünce ben de hafifçe gülüyorum. Gülmek, bulaşıcı mı acaba? 😊 Gülmek için ihtiyacım olan tek şey, karşımda yüzü gülen birinin olması diyeyim.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Artık pek gülmüyor böyle çok aşırı sinirim bozulunca ya da mesela insanlar gülüyor ben de mecbur olarak işte eşlik ediyorum ama şöyle içten bir gülümsemeyle bayağı oldu yedi ay filan geçmiştir