Tokalaşmak için elinizi uzatış şeklinizden tokalaşma şeklinize, gözleriniz bakışından mimiklerinizden jestlerinize kadar her şey bir anlam taşır. Aşağıdaki iki tokalaşmaya dikkat edin. Birinci görselde doğru tokalaşma öerneğini görüyorsunuz. İkinci göeselde ise kadının yüzü gülüyor da olsa tokalaşması samimiyetsizliğini ortaya koyuyor. Avuçlar değil sadece parmakların kullanıldığı tokalaşma karsındakine ben seni ciddiye almıyorum mesajı verir. Beden dilinizi etkin bir şekilde kullanabilir misiniz?
Beden dili çok önemli, şahsen zaten elimi kolumu mimiklerini vs doğaçlama kullanıyorum ama öyle donuk duran insanları sevmiyorum. Eğer bir şey anlayacaksan bunu bütün bedenimle zikretmelisin. Özellikle mimikler benim için çok önemli.
yeşilseverdeli | Kişilik & Karakter konusunda 495 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Kullanırım ve hoşuma gitmeyen bir durumu ya da hoşlanmadığım bir ortamda bulunduğumda yüzüm donuk olur mimiklerim gider ve insanlar bu durumu farkedip noldu diye sorar yani bu hali saklamayı istesemde pek beceremiyorum
niceness | Kişilik & Karakter konusunda 3b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Kullanamıyorum. Birileriyle tanışma, karşılaşma esnasında direkt olarak iletişime geçme iç güdüm devreye giriyor. Sarılmak, tokalaşmak ikinci planda kalıyor benim için. Beden dilimi etkili şekilde kullansam, bu sefer de iletişim de sıkıntılar yaşayacakmışım gibi hissediyorum. İnsanlarla olan iletişimim çok iyi değil. Sanırım bundan kaynaklanıyor.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Suuuuuuuuuuuuuu | Kişilik & Karakter konusunda 635 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Dil, sadece bedende etkili bir biçimde kullanılınca muhteşem hale gelmez. Gözlere de dil yerleştirmelisiniz önce. Gözlerin dili bedenin tümüne yansıyarak karşınıza denk düşen insanla başlamalısınız sizde varolan dilleri sıralamaya. Bedeninizin dili aslında içinizde gizlediğinizi sandığınız ruhunuzun dilidir ki sizi çok iyi tanımlar. Ben beden dilimi iyi kullanırım çünkü zihinsel ve fiziksel faaliyetlerimi bedenimde bütünleme ustalığına sahibim. En çok da jest ve mimiklerim konusunda oldukça başarılıyım. İnsanlar konuşurken o jest ve mimiklere takılı kaldığında bazen kabul etmeyecekleri şeyleri kabul eder hale gelebilir ki biz bu durumda jest ve mimiği beden dilinin baştacı yaparız. Daha çok şey var ama bunlar temel şeyler.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Illecebrous | Kişilik & Karakter konusunda 4,3b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Evet kullanıyorum ancak ellerimi fazla kullanırım konuşurken bu belki itici geliyordur ya da dikkat dağıtıyordur karşı tarafta çok emin değilim.
Yerine göre değişir Kanka kullanan var kullanmayan var Sen ne kadar kullansan da karşıdaki Senin konuştuğun dili anlamaz hareket yapsın yaptığın hareketi yanlış anlar açıkçası Burası Türkiye Burada beden dili geçerli değil her kelime yanlış anlaşılır
En İyi Kız Görüşleri