+1 yılGerçek kürtler sarışın değiller, mezopotamyadaki sarışınlık var. İrandaki Lurs lar çok eski. Sarışın olduğunu iddia eden kürtler bunu Elam'a dayandırıyorlar ilgileri yok. Bazıları da Sakaları (sarışınlar, kafkas vikingleri) kürtlerin ataları sayıyor. Kürtlerin ataları sakalar değil ama yaşam biçimleri median empire (30 yıl kadar sürdü bu arada) içinde sakalar (magog->scythians (sacae)->khazar empire (beni-israil olmayan tek yahudi devlettir) ve günümüzde kuzey osetya'da izlerine rastlanabilir) sarışınlık ana kaynağı diye biliyorum. Zaten sakalar vandallar, ostrogoth ve visigothlar almanya tarafına doğru karadenizin üzerinden göç etmişlerdir.. İsveçte Gotland (gothland) olarak vardır. Evet çok vahşiler, göçebeler, deli cesareti, oral dilleri vardı. Yazının bulunuşundan sonra 2000 yıl daha yazı ile alakaları olmadı. Bu kadar savage bir millet. Kürtlerin (hadi median emipre diyelim) ve ermenilerin scythian zamanında ticari ve diğer ilişkileri oldu. lidyalarında oldu (bknz onlarda da sarışınlık var diye biliyorum).
Özetle sarışınlık kaynağı, bu topraklarda yaşayan viking atalarının kuzey doğu anadoluda kısa süre (King Cyrus onları kuzeye kafkasların üzerine sürdü) ve kafkaslardadır. beyaz Hun diye de geçebilir. Bu insanlar türkler ile de, kürtler ile de, Elamiler ile de türlü türlü münasebetleri olmuştur. Sarışın ırkız diyen mezopotamyalı üfürüyordur, nispeten daha çok sarışınlık olabilir ki o da yine kürtler değil ilam kentinde yaşayan eski elam imparatorluğunun günümüzde ki yaşayan örnekleridir. Biz elamız, biz mediz, biz assyrianız (süryani) diye duydum da "vikingiz" diyeni ilk defa duydum. Çok ta gurur duyulacak birşey değil şahsen. Kütahyalı oğuz türkü olarak aslında ben brezilyayım demek gibi birşey kürtler sarışın demek. Tarih yerine haplogrouplarada bakılabilir ama sarışınlığın kaynağını arıyorsanız, asheknazi yahudileri ve hazarlıları inceleyebilirsiniz. Gen haplogroupları aslında biraz daha netleştiriyor. Yanılıyor olabilirim verdiğim detaylarda.33 Yorumla- +1 yıl
Kürdüm sarışın renkli gözlüydü babam😃
En İyi Cevaplar
Kürt diye bir irk yokki gercegi olsun iran irak suriye ve Türkiye halkalarinin kirilmasi dilden dd belli icinde farsca turkce ve arapca var ayrıca o sari olanlar zamaninda atilla 10 bin askerini avrupadan getrip mezepotamyadaki bayanlarla evlendrmis ondan sarisinlar saygilar...
1020 Yorumla- +1 yıl
Emir eski ırkçı zihniyetin ürünü olduğunu bu kadar belli etmesen? Eskiden derlerdi kürtler yoktur, dağda yaşayan türklerdir onlar diye. ama aynı zamanda kürt kelimesini duyduğunda sinirlenip "En iyi kürt ölü kürttür" diyen bir zihniyet vardı. işte kendisiyle böylesine çelişen zihniyetin çocuğusun sen !! Yandaş tarihçiler demez ama Kürtler Mezopotamyanın yerlileridir !! Osmanlıda da Kürdistan vardı.
- +1 yıl
internete yazsan çıkıyor.
Elî Herîrî (1010-1078), Melayî Cizîrî (12. veya 15-16. yüzyıl), Feqiyî Teyran (1307-1375 ya da 1590-1660), Melayî Batî (1417-1491), Ehmedî Xanî (1650-1706), Îsmaîlî Bazîdî (1654-1709), Şeref Xanî Hekarî (1682-1748), Murad Xanî Bazîdî (1736-1778).
en çok bilinen şairler. Kürtlerin sözlü edebiyatları daha çok gelişmiştir. Yazılı edebiyatları az gelişmiştir. Ben sana 8 tane veriyim. Sıkılırsan bak internetten devamına - +1 yıl
İslamın altın çağını yaşadığı zamanlar Arapçadan etkilenmeler hemen hemen her ırkta vardı. Türkler de etkilendi hatta. Osmanlı buna büyük bir örnekken sen bana bu isim arapça diyorsun. Kaldı ki orada El mi yazıyor Elî mi yazıyor? Yazım bile Kürtçe iken bunun neyi Arapça olabiliyor?
- +1 yıl
@emir134 palavralarında köroğlu'nu geçtin bravo :D Atiila'yı Kürtlere bağlayan ilk insan olarak Altın Saman Ödülü kazandın :D ırkçı yobaz seni...
- +1 yıl
Ne kadarda zavallı bir zihniyet yazık
- +1 yıl
Atillana sokayım be faşişt her yerde faşist
- +1 yıl
Mkdumunun mal kafası. Araştırmadan bağnazca kulaktan dolma konuşuyor.
- +1 yıl
Öyle bir ırk yoksa 60 milyon Kürt validenizdenmi çıktı
- 1 yıl
Kült4rsüze bak hele, hiç bilmez misin Selahaddin Eyyubi El-Kurdi'yi böyle boş uk@lalık yaparsın ha? Aç biraz kitap oku ceh@letin gözlerimi yaşarttı.
- 1 yıl
+1 yılo bölgede yaşayan diğer halklara baktığımızda örneğin fars, arap, türkmen veya sayamadığım diğerleri, hangisinin çoğunluğu sarı saç soluk benize sahip de kürtler öyle olsun? madem kürt yok diyorsunuz, madem melez diyorsunuz, neden diğer halkların fiziksel özelliklerini de işin içine katmıyorsunuz? atilla bilmem ne kadar askerini mezopotamyaya gönderdi diyen olmuş. birincisi o dönemde ortadoğu değil, batı kolay av. bu durum da uzunca bir süre devam etmiştir, sanayi devrimine kadar. örnek verecek olursak osmanlı devletinin ağrıyı topraklarına kattığı tarih 1543 (çaldıran savaşı), şimdiki bulgaristanı topraklarına kattığı tarih ise 1396 (niğbolu savaşı) dır. ikincisi, atilla ne için askerlerini mezopotamyaya göndermiş? zaten doğudan gelenlere gidin bir u çiziverin mi demiş? bizimkiler karadenizin yukarısından gelmiş ben aşağısını da merak ediyorum mu demiş? mantıklı bir açıklaman var mı? sıcak gibi soğuk da yakar insanın tenini. nasıl ayıracaksın arapla kürdü, sevgili şekilci arkadaşım? benim şu kara kaşıma gözüme dikkatlice bakıp sevdiği için kürt olmayı konduramayıp "yok canım, en doğuda Ankara diye düşündüm ben memleketini." diyip ettiği kötü lafları kaynatmaya çalışan da var, birsürü kötü söz söyleyip memleketimi öğrendiğinde "aa ben karslıyım aslında, azeriyim." diyen dansöz tip de var azeri olduğuna inatla vurgu yapmasan sikeceklerdi zaten iyi ki azerisin deyip kafa bulduğum. velhasıl kelam, sor sarışınlara sonra bizi de aydınlat.
101 Yorumla
Arı yani saf ırk olduğunu öne süren Kürtler tarafından uydurulmuş bir aforizma. Kendilerini üstün ırk olarak gösterme çabaları yüzünden bu tür saçmalıkları söylüyor bazıları. 1945 Almanya'sının saf ve üstün ırkı sarı saç ve mavi göze indirgemesinden ötürü oluşmuş bir düşünce.
73 Yorumla- 1 yıl
Gerek dilbilimciler gerekse ırk bilimcilerin makalelerini internetten artırsan Kürtlerin Hint-Avrupalı ırk sınıfından olduğunu görürsün okey?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılOnu diyenleri bende duydum da. Kendilerini güzel bir ırk oalrak gosterme gayretnden baska bişey değil.. Bütün Güneydoğu'da sarışın Avrupalılara ve ruslara benzer bir ırk var da bizim haberimiz mi yok hahaha. Avrupalı sarışın mavi ya da renkli gözlü hatunlarin yaşadığı yerler sanırım Güneydoğu. Kendilerinin kara esmer bir ırk olmasından dolayı bu sözleri ortaya atmışlar. İmajlarını düzeltmek istiyorlar. Bir de adam olsalardi. Adam da değiller. tipleriyle paralellik gösteriyor karakteri bozuklar.
21 Yorumla- 1 yıl
Asıl karakteri bozuk sensin. Kürtlere laf atıp Faşist tarihini örtbas etmeye çalışmanız komik. Normalde bölücülüğe karşıyım ama senin gibi g0tten bacaklılara ağızının payını vermezsen tepene çıkıyorlar. Kürtlere laf atacağına kendi Faşist tarihine bak Avrupalıların seni barbar diye tanımlandırdığını öğren, araştır. Sonrada gel laf attığın Kürtlere kurban ol.
+1 yılBenim bildigimde oyle, tam sarı degilde hafif sarı turuncu arası olur sac renkleri mesela boyle kınalı gibi, ve mavi gozlu olurmuş geneli. Bende duymuştum bunu, bir arkadasım vardı sarısın mavi gozlu, kurttu, sen nasıl kurtsun derdim hep o da gercek kurtler sarısın renkli gozlu olur demisti.
61 Yorumla- +1 yıl
Canli örnek irak savasi. Güney irakta 30 000 kadin yabanci askerler tarafindan tecavüze ugramis. Renkli gözlü sari sacli dogan cocuk sayisinda ciddi artis olmus. Buna benzer durumlar gecmis yillarda da yasanmistir. Örnegin hacli seferleri. Gözle görülür bir kismi esmer olan bir grup un icinden cikan iki uc sari saclinin aslinda orjinal kürtler sarisindir demesi Sacmaliktan öteye gecmiyor.
Genelleme yapamayız. Mesela Irak ve İran Kürtlerinin ten renkleri açıktır. Sarıya yakındır ama Türkiyede yaşayan Kürtlerin geneli esmerdir (kara değil). Yani genellemen yanlış oluyor :) ben de kürdüm ama esmerim. ve akrabalarımın çoğu da esmer :)
90 YorumlaBeyler konuya aydınlık getiriyim ilk önce bir bilmeyen kendini prof sanan aptal ırkçılar ortadan çıksın bir kurtlerin çoğu İRANİAN NORDOİD venine mensuptur bu gen ise cıkış noktası kuzey avrupadır yani şarisin geninin çıktığı bolge bu yuzden sarışınlık geni kurtlerde bolca vardır kurtleri sarışın yapan 2. Şey ise haçlı seferleri dir 1. Haçlı seferlerinde haçlılar orta dogudaki erkekleri kesip kızlara tecavüz ederek sarışın genini Kürtlere yaymışlardır
20 Yorumlaolur mu ya. sacmalamayin.. kurdunde.. sarisini var esmeride var.. .. almanlarin bilebhepsi sarisin degil
41 Yorumla
+1 yılonlardan bır cacık olmaz onların hakkında konusmayı dahı sevmem onlardan cacık olmazz boyle bır baslık acmanızıda kınadım acıkcası
13 Yorumla- +1 yıl
ayrım yapmam gereksız mı sen bır sey bılmedıgın ıcın su kulaktan dolma bılgılerle konusma bana yasını harbı dogru soylemenı rıca edıyorum ve bu soyledıgın seye hemen acıklamasını yapayım 1 hangı devlet hangi ulke bu kurtlerı sevdı 2 kurtlerın oldugu yerlerde bunlar hangısı olmadı o da sunlar ıc savas ve ıc huzursuzluk 3 osmanlı zamanından berı bızımle beraber bızlerle savasa katıldılar dıyorsunuz bak bakalım kulaktan dolma konusma bak bakalım ne kadar bıze katılmıslar 4 hadı osmanlıyı gectım ataturk zamaınında anlı şanlı türkiye cumhuriyetini kurarken kurtuluş savaşlarında sen sımdı savastı dersın acıklanan rakamlara baktın mı dogudan kac tane kürt allahsız katılmıs savas yok dıyecek kadar az bunuda soyleyeyım 5 ataturke atılan bu laflar ulkeyı karıstırmak amacı ıle dın yerlerımız camıılerımızı karıstırdılar en basıdınden saıt nursı tam bır serefsız dın yerlerını kapattı dıye saydırıyorlar cunku oradan ortalıgı karıstırıp orada kendı askerlerını yetıstırıyordu
- +1 yıl
6 ezanı turkce okuttu dıye soylenıyorlar laf atıyorlar kımın tarafından yıne kurtler tarafından saıt nursı tarıkatına benım akrabalarımdan da var ve duyuyorumda ve en acıklısı akrabalarımdan bılıyorum kı kuranı kerım saıt nursı bırebır cevırmıstır dıye onlar kuran okumaz onun kıtaplarını okur dırek ınanırlar daha sayarım say dersen sayayım kulaktan dolma konusma yaşınıda merak edıyorum
Bariz yalandır, iran halkının bir kısmı sadece renkli gözlüdür aralarında renkli gözlü olanların Türkmen olma ihtimali yüksektir.
50 YorumlaGerçek kürt beyaz tenli çilli sarı beyaz arası bir saç rengine sahip yeşil gözlü olur.
ama litvanyalılar gibi sarışın değil :D bildiğin süt beyaz tenleri var. orjinal kurdoları bilmeyen yorum yapmasın :D çevremde çok var70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite kürt olduğunu söyleyen birkaç arkadaşım sarışın ve mavi gözlüydü ve asıl kürtlerin sarışın mavi gözlü olduğunu söylerlerdi. Emin değilim.
80 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Puhahaha :D :D sazanmısın sen :D
galeri8.uludagsozluk.com/.../...plulugu_534703.jpg30 Yorumla
+1 yılOnlar kürtlerin uydurması kürtler Arap ermeni kırması
51 YorumlaBende kürdüm ablam da bende sarışınız turuncuya yakın bir ton :)
80 Yorumlaçoğu ermeni kökenli ülkede ermenilerin çok sevilmemesinin sebebi:D
40 Yorumla
+1 yılhttps://hizliresim.com/kYYkpq
Evet Kürtler slav orkindalar
Resimdeki mesela kürt51 Yorumlabence alakası yok kara kaş kara göz esmer öyle yani :)
50 Yorumlasenin kafanı * bacım çocuğu sen hayatında nerede sarışın renkli gözlü kürt gördün işte arkadaşlar dağdan gelme bir hayvan olduğu için hiçbir şeyden haberi yok o senin dediğin rus oluyor bacım evladı kürtler rus mu la
30 Yorumlaevet gerçek kürtler gercekten oyle gercek lazlarda öyle :D
10 YorumlaBenim tanidiklarimin hepsi esmer ve asiri killi :))
60 YorumlaBizde kürdüz babam, abim ve çoğu akrabamiz mavi gözlü ve sarışın ayrica bembeyaz tenleri var
70 Yorumlaevet kars yöresinde vanda çoklar saf kürt ermeni değiller
11 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen bende vanliyimesela
+1 yılHangi dürzü kekledi seni?
31 Yorumla- +1 yıl
Kürtler Ermenilerin soyundandır ve şu an Suriye-Irak-İran ve Türkiye de kürtler yaşamaktadır ve Özgürlük, Bağımsızlık hikayeleri ile uyutularak ABD'nin politikalarına alet olmaktadırlar.
Sarışın degılde kızıl olurlar
00 Yorumlakürtlerin hepsi kara oluyor kanka
22 Yorumla
+1 yılgerçek kürtlük bu değil :D
10 Yorumla
+1 yılBenn kürdümm ama öyle bşy yokk
11 Yorumla
+1 yılewet dgrudr bayan ingilz kürdü öyle oluyomuş.))
10 Yorumla
+1 yılBende mi Kürdüm l*n yoksa kafam karıştı
00 Yorumla
+1 yılPuahahha alamanlar kürt o zaman * bijileri sizi
00 Yorumla
+1 yılBenim bildigim lazlar olur kurtler nerden cikti :)
20 YorumlaEvet hatta pembe sıçıyorlar.
10 Yorumlaöyle zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğru :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler