kendi kendine konuşan insanlar deli midir? benim fikrim deli değildir. belkide ruh halini etkileyecek bir olay yaşamıştır. aklında sürekli o olayı yoğuruyordur.
deli olduğu için
çok yalnız olduğu için
geçmişe takılı büyük bir olay yaşadığı için
psikolojisi bozuk olduğu için
çok zeki olduğu için
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İnsanların kendi kendine konuşma sebebi daha çok çözüm arayışıdır. Geçmiş, günümüz geleceğimizle ilgili her konuda kendi bilinçaltımızla münazaramız gibi düşünüyorum. Geçmiş travmaları büyüten kişi geleceğe dair korkular ve endişelerle zihnini meşgul eder aslen çözüm odaklı değil, sorunu büyütmeye yönelik bir davranıştır. İnsanın kendi ile konuşabilmesi sağlıklı bir süreçtir.
Zihnimizde her anı, her eylem ve söylemi defalarca ilk önce kendi açımızdan düşünür ve tartarız. Sonrasında eğer gelişmiş bir zihin yapısına sahipsek empati kurarak karşı tarafa dair duygu ve düşünceleri ölçmeye çalışırız. Kendi kendine konuşmak zihni dinç tutar fakat bu konuşmaları olabildiğince çözüm odaklı ve tarafsız yapabilmelidir. İşte tam da o zaman doğru ve sağlıklı kararlar verebilir, kendimizin çözemeyeceği sorunlar yüzünden çok fazla düşünmeden zaman ve enerji kaybetmemiş oluruz.
Psikolojik olarak sağlıklı olmayan kişilerin daha çok geçmişle yaşadıkları ve bunları büyüterek şu an ki anını ve geleceğini de endişe, korku ve güvensizlik gibi duygularla şekillendirdikleri bir sürü araştırma da kanıtlanmıştır.