Her yerde saygılı olunabilir ama her yerde dürüst olunamaz. O an şartlar dürüstlüğü gerektirmeyebilir. Bazen kötü şeylerin önünü kesmek için dürüstlüğü kenara bırakabiliriz. Her doğru her yerde söylenmez çünkü. Ancak çizgiyi aşmamak gerek.
Dürüst olmak her zaman kazandırmaz, aynı zamanda uyanık olmak gerekir. Dürüst olacağım diye susmak gereken yerde dürüst dürüst konuşup kaybetmekte var işin ucunda ;) Karşındaki kişileri çok iyi analiz edip sonuna kadar güvenmek lazım 😎 insanoğlu çiğ süt emmiş, ne zaman Ne yapacak belli olmaz.
Herşeyin azı karar çoğu zarar. Çokta dürüst olmak gerekmiyor. Özellikle şuna katılıyorum. Sorarlarsa yalan deme, ama sormadıklarında da Gereksiz konuşup herseyini ifşa etme.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Hayır her zaman kazandırmaz dürüstlük ile patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır bunu iyi bilmek gerek dürüst olucam diye sözlerinle karşı tarafı üzebilirsin veya kırabilirsin
Çoçuklarınıza deyinki, dünyada hep iyiler (dürüstler) kazanır, demeyin Dünyada hep iki yüzlüler, yalancılar, çığırtkanlar, arsızlar, kazanır Ama sen Onursuz bir kazancın onurlu bir kaybedişin asla unutulamayacağını bil ve hep dürüst kal...
Uzun vadede hep kazanırsın dürüst olursan.. kimi zaman da kısa vadede kaybettirebilir. Ama kazanmaktan ziyade bir duruş için , dürüstlüğün tercih edilmesi esas olan şey. Kazançlar izafidir , kişiye göre değişir. Mutlak olan değişmez , o da dürüst olabilmektir kazançtan bağımsız..
Genelde öyle insanların değeri sonradan anlaşılıyor, ama iş işten geçmiş oluyor. Dürüst olan insan her zaman kazançlı çıkar, kaybedeceği tek şey muhatap olduğu kişidir, o da giderse gitsin.
Bildiğimiz manada kazançlı değildir. Hatta o açıdan değerlendirildiği zaman dürüstler kayıp yaşar ancak dürüstlük zaten çıkar gözetilerek yapılmaz yapsanda işlemez.
Valla durustlukten kazandigimi hic gormedim. yalani guzel yuvarlayip yutturanlarin kazanmisligina cok sahit oldum. Ya durustluk kazandirmiyor ya da bana henuz denk gelmedi 🤷♀️
Evet. Ben hiçbir zaman vazgeçmedim. Kaybettiğimde oldu ama. Genellikle çok kazandım. Yalan söyleyerek kazanacağıma doğruyu söyleyerek kaybederim daha iyi
Bir şeyler kazanmak ya da haklı çıkmak için dürüs olunmaz ki, erdemli bir insan zaten her zaman dürüsttür. Şerefsiz her zaman şerefsizdir. İcten pazarlıklı duruma göre dürüst olur.
Dürüstlük her zaman kazandirir. Ama bu kazançlar o anki an'lık kazançlar degildir. Insani yaniltan da budur. Kaybettigini sandiginda da kazanirsin. Sadece dürüstlügünün vermis oldugu kazancin vakti ve yeri gelmemistir. Dürüstlükte her zaman iki kere iki dört etmez. Bazen bizim icin iki kere iki sifir eder. Ama daha cok iki kere iki 5 10 20 hatta 100 eder. Yani en sonunda kazanirsin. Belki bu dunyada belkide ahirette.
Evet çok müthiş kazançları oluyor hemen sayayım: Mesela yalnızlık kazanıyorsun yalnızlığın içinde kendinle vakit geçirmeyi öğreniyorsun falan o yüzden önemli. Sonra dürüst olduğun için muhtemelen seni kıskananlar oluyor yani hiç yoktan düşman kazanıyorsun. Bu yüzden paha biçilmezdir.😄
İnandığım ve yaşadığım din bana her zaman dürüst olmayı emrediyor ve bunun sonucunda cenneti vaad ediyor. Bu yüzden dünyada her zaman doğru olmak kazanç getirmeyebilir dünya gözüyle. Ahirette dürüst olmak kazandırır.