Uzun vadede her zaman kazandırır ama kısa vadede kayıplara neden olur, anlık çıkarlar için dürüstlükten taviz vermek cazip geliyor ama güvenilir ve vicdanen rahat olmak paha biçilemez. Her alanda saygınlık ve başarıyı da beraberinde getiriyor niye dürüst olmayayım ki, ama insanların ahlaki değerleri dürüstlüğün sonuçlarını etkilediği de bir gerçek
Kazandırır kardeşim. Yalan söyleyenin yalanı bir gün çıkar ama dürüst olan insanın ağzından çıkan kelimeler doğru olduğu için en fazla karşısına çıkar o da doğru olduğunu ispatlar. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diyorlar ya ben de orada olayım belki kovsunlar. Kimsenin hakkına girmedikten sonra kendimi asla kötü hissetmediğim için her zaman doğruyu söylemeyi tercih ederim. O yüzden doğrudan şaşmamak gerekiyor. Ayrıca doğru insanın yanında daha fazla insan olur. Bazı saflığından faydalanırlar bazıları da gerçekten iyi birisi olduğu için yanındadır. Güvenilir insan olduğu için yanında olurlar. O yüzden bildiğin yoldan şaşmayacaksın sen. Biraz daha temkinli yaklaşacaksın bazı şeylere. Hayat o zaman daha güzelleşecek görürsün.
Abi bana göre iyi dürüst insanın yanında çok fazla insan kalmaz kalitesinden ötürü olsa gerek yalnızlaşır, ama kötü insanların yanı ise daima doludur çünkü doğruları söylesen bile umursamazlar asla kendi bildiklerini doğru kabul ederler yanlış olsada...
Fazla dürüstlük bana kaybettirdi emin ol yaptıklarımın hepsini bir bir gizleseydim veya inkar etseydim şu an hersey güzel devam ederdi ama iste bendede öyle birsey yok hiç tutamıyorum içimde , bi insana karşı içimde tutarak yüzüne bakacağıma söyler ömür boyu yüzüne bakmam daha iyi
Kaybediyor gibi görünsek de kazanırız aslında. Belki o insanı, o davayı, o vakti israf ettik yanılgısına düşeriz. Ama birkaç gün, hafta, ay sonra ortaya çıkar doğruluğumuz. Adalet her zaman yerini bulur. Ama erken, ama geç. Dürüstlüğünü kaybeden birinden daha büyük kayıpta kimse yoktur.
Safliktan dürüstlükten kazandım büyük yerlere geldim, yalan sahtekar lik ta yaptım ama tam zamaninda. Zamani gelince toplum cikarina. Bazen dürüstlük ten geçilebilir toplum çıkarı icin. Mutluluk icin tek kisi katı dürüstlük gelenegine bağlı olsa kimse tarafından sevilmeyen biri olur
Dürüstlük herzaman kazandirmasa bile insanın kendi öz benliği kişiliği karakteri için önemlidir, fakat karşı tarafta bıraktığı etki olumsuz ise oda o kisinin kendi sorunudur diye düşünüyorum ben...