+1 yılMAAAAAMA MİAAAAAAAAA:DDD
ben makarnaya nasıl bayılırım bir yıl öğrenci evinde kaldım her gün makarna yedik ve eve geldğim de bile makarna arayan bir insandım:D çeşitli soslar geliştirdim kendimce. buradakilere benzemeyen iki tane basit tarif verebilirim.
-biri sıcak makarnanın üstüne mayonez üstüne karabiber
-diğeri de pesto sosu geçen öğrendim ama kaşar peynirinden yaptım.
küçük bir tavada serçe parmak kalınlığı kadar su kaynat, üstüne tencere kapanacak kadar kaşar peyniri rendele, bir tutam tuz, kaşarlar erimeye başlayıp etrafa beyaz renk vermeye başlayınca bir tatlı kaşığı un koy ve sürekli sakince karıştır. sonra makarnanın üstüne dök karıştır:)
not: sakın kaşar peyirnilerini kesip veya soğuk su içinde erimeye bırakma birleşmiyor sakız gibi oluyor yoksa. ben yaptım sen eyleme:D015 Yorumla- +1 yıl
parmak kalınlığı derinlik mi
- +1 yıl
evet ama parmak uzunluğu kadar değil ha:D
- +1 yıl
teşekkür ederim:)
- +1 yıl
deneyip yaptın mı bu arada:)
- +1 yıl
yok ya denemedim de emek vermişsin :) denerim ben çok beceriksizimdir sen güzel yazmışındır da :) pestoyu düşüncem işte
- +1 yıl
tatlı birine benziyodun ben de verdim gitti :D
- +1 yıl
peki, ama unutmuşum bir de kaşarlar tam erimiyor suyun rengi değişiyor tamamen erimesini bekleme tadına bakarsın hoşuna gidince olmuş demektir zaten:) değişiklik yapıp içine bir dilim beyaz peynir de koyabilirsin ama her çeşit beyaz peynir olur mu bilmiyorum. :)
- +1 yıl
kaşar yoktu evde :D uğraşamadım malzemeleri tamamlamak lazım :D sürekli yicem her gün biraz yicem kil almak için spor salonuna gidiyom bennnnn beslenme arttırmak şart :D
- +1 yıl
o zaman salçalı makarna ile yanına yoğutlu bir salata yap ve ekmekle ye süper kilo alırsın:D hey gidi günler açlıktan bu menüyü az yemedik ama hep severek yedik yedikçe kilo aldık hahah:D
- +1 yıl
ben beceriksizim yemöek konusunda salata diyo yaaaaa :D ekmekle makarna bravooooooo :D
- +1 yıl
salçalı olmuyo hiç güzel değillllll :D
- +1 yıl
valla ben de hep dalga geçerdim kınardım yuhlardım ama çok iyi gidiyordu açlıkta:D şimdi yemiyorum Allahdan alışkanlık yapmamış:)
- +1 yıl
pestolardan bahsetsenebiraz hazıra konalım en iyisi :D :D
- +1 yıl
fazla bir tecrübem yok henüz :D edindikçe paylaşırım=)
- +1 yıl
bu konu önemliiiiiii yemek konusu başka şeyler de lazım yardımcı olur musun mesajdan :)) öğrenciyizz
En İyi Cevaplar
+1 yıl:)) yazik makarnadan zehirleneceksnz :)
Nyse önce benm en sık. Kullandgmi yazayim sonrasnda daha basit bir sey yazicam ikiside çok lezzetli oluyor :))) zaten makarnann her turlu gideri var. :))
Ilk olarak :
1 adet domates :)) kucukse iki tane
2 3 tane biber
Avuc içi kadar kiyma
Bir kaşık salça
Baharat seviyorsanz olablr ben karabiber pul biber koyuyorm.
Once domatesleri soyunu küçük küçük dogran sonra biberleri de ayni seklde dograyn
Tencereye az bisey yağ koyun :)) küçük bir soğan rendeleyin biraz sogann rengi degisene kadar bekleyin (yakmayin ama) uzerine dogradgnz domates biberi katın karstrn braz sonra salcayi koyun oyle de karstrdktan sonra kiymayi ilave edin 20 dakkayi bulmaz pismesi.. :))04 Yorumla- +1 yıl
Ikinci olarakda :)))
1,5 kaşık salça
bir adet knorr bulyon et ya da tavuk fark etmez
Bulyonu bir cay bardağı suyun icinde eritin
Küçük b tavada yapablrsnz bunu tavaya biraz yağ dokuyoruz salcayi ilave edyorz uzerine-1 cay bardagi suda erittgmz bulyonun :)) kaynaynca kapat :)
Makarnanin uzerine yogurt yogurdun uzerinede 2 3 kaşık bu sostan gezdir mukemmel oluyor..
Hee sosu yaparken tuz koymayin sakın 😁 - +1 yıl
knorr bilmem ne veya kıyma değil :D onlara gerk yok yoğurt da olmamalı kilo almam da lazım yoğurt kilo verdiriyo :(
- +1 yıl
Seni yemisler arkadasim yogurt tek basina yendiği zaman kilo-verdirir zira 7 kilo verdim yogurt yiyerek :))) fakat makarna pilav gbi seylerle brlesnce aksine kilo aldırıyor
- +1 yıl
spor salonundaki hocam dedi yoğurt kilo verdirir diye güzel tarif verdin mesajdan atsan aburdan çok bakamıyorum karışıyo :D
+1 yılDomatesı ınce ınce dogra az sıvı yag koy pısır domateslerı nane biber kekik at isot varsa isot da at soonra sos kıvamına gelınce koy makarnanın ustune :D Ama daha kolayı var peynırlı makarna tadıda guzel oluyor
05 Yorumla- +1 yıl
Allah tan kolay sos dedik ya :D
- +1 yıl
Sosun kolayı var mı bılmıyorum kı kanka adı ustunde sos tadına tad katması için maharetli olur sen en ıyısı ufala peyniri sonra yagla sonra makarnaya koy ye :D
- +1 yıl
vay a mk aç kaldık :D
- +1 yıl
:D moruk daha napayım ben
- +1 yıl
:D :D :D
+1 yıldomatesi rendele.. icine kimyon biber biraz tuz.. ve varsa cok az bir salca.:)
08 Yorumla- +1 yıl
doamtes rendele ansıl b i şey rendeyle mi rendelicem doğrucam mı
- +1 yıl
rendele dogramak olmaz :))
rendele sonra.. onu bir tavaya koy.. hafifce isinsin:) - +1 yıl
kaç domates başka sorum yok biber mi kaç tane oldun orta boylardan :D
- +1 yıl
yya ne kadar makarna yapicaksin
bunu bilmiyorum ona göre degisr bu durum - +1 yıl
500 gram işte 1 paket
- +1 yıl
üc dört orta domates yeter o zaman:)
- +1 yıl
son sorum kızma biber kaç tane :D
- +1 yıl
aciyi ne kadar seviyorsan o kadar:)) ancak toz biber atabilirsin
oda aciyi sevme oraniyla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Biz Kıbrısta hellimli tavuk suylu makarna yaparız. Ama sizin burada hellimler güzel değil... bide uğraştırır. Bende şöyle bir çözüm buldum tavukları haşlıorum bir güzel. o tavuk suyuna biraz daha su ekleyip makarnaları atıorm içine. haşlanıyor. diğer yandan salça, karabiber, tuz, su, tereyagı ile bir sos hazırlıorm. makarna haslannca suzup sosla karsdırıorum üzerine kaşar peynırı ya da parmesan ya da bulursan çok guzel olur hellim rendelersin... Muhtesem bir makarna sana :) canım çekti şu an kalkıp yapıorm :)
12 Yorumla- +1 yıl
tavuk suyunda makarna ilginç ve güzele benziyor:)
Makarna miktarına göre bir kaç tane domates rendele, bir kaç tane biberi tohumlarından ayırıp küçük küçük doğra. Sonra Tencereye koy sıvı yağ azıcık da margarin. Önce biberleri kızart, sonra domatesi üstüne ekle ardından tuz ve baharat. Kaynasın bir 10-15 dakika. Biberi kızartırken dikkat et üstüne yağ sıçramasın zamanın varsa kısık ateşle yap. Domatesler daha güzel oluyor. Sonra dök makarnanı tabii haşlanmış :) karıştır yer afiyetle
07 Yorumla- +1 yıl
her şey mükemmele de kolay olsaydı biraz daha basit olsa :D ben karnım doysun diye öğrenmem lazım maceraya geek yok :D orta kalite bir sos olsa yeter sen uçmuşun :D
- +1 yıl
yok canım ne kızcam :D rezilim zaten :D kaşık derken nasıl kaşık tatlı yemek ney kaşığı :D
- +1 yıl
makarna 500 g bir paket çubuk makarna kaç domates
- +1 yıl
birkaç deme be bana 500 g çubuk makarna sayı söyle :D
+1 yılBir. paket nakarna icin yapilacak sos oberiyorum yarim su bardagi sivi yag veya bir kasik tereyagi uc kasik salca kavur guzelce baharat ekleyebilirsniz karabiber kirmizi biber olabilir dort bes dis ezilmis sarimsakta eklenir guzelce kavurduktan sonra uzerine bir su bardagi su eklenir yetnezse yarim. bardak daha ekleyebilirsin kaynadktan snra makarnanin uzerine yogurt dokup uzerinede bu sosu gezdirdigin zaman parmaklarini yerin afiyet olsun :)))
05 Yorumla- +1 yıl
kaşık derken yemek kaşığı mı salça ha bu arada yoğurt olmaması lazım ona göre :)
- +1 yıl
Yogurt olmazsa sarinsakli pek guzel olmuyor tatli kasigi kullanabilirsin salca icin ya da iki yemek kasigi salca olabilir. Onun disinda tavada yagin icine domates rendeleyip sivri biber dograyip bahartlarla birlikte kavurdugun zamanda guzel bir sos olabilir
- +1 yıl
doğra diyon da ince ince olcak de mi pek becerikszimdir :( domates rendeleme ne rendeyle mi yapcaz onu
- +1 yıl
Rende gormussundur hayatinda insallah anneniz mutfaktayken. hic mi gidip bakmadniz bu kadin. napiyo diye :p evet rende kullanacaksin ay yoruldum salcali yap makarnayi gitsin ya sosla ugrasma sen en iyisi
- +1 yıl
gördüm rende ne biliyom ya :D salçalı olmuyo ya :(
+1 yılburada daha önce de birine önerdiğim "köri soslu tavuk" makarnayla harika gider. Biz göz kararı yapıyoruz ama nette tarifi bulabilirsin, ayrıca çok da kolay.
02 Yorumla- +1 yıl
nasıl hazır mı satılıyo o anmlamadm
- +1 yıl
Hayır -_-
+1 yıl3-4 tabe domates rendeleyin bir yemek kaşığı salca ekleyin (salca domatesle karissin iyice ) yagida döküp pişirin acı seviyorsaniz ocaktan indirmeden önce pul biber atın
00 Yorumla
+1 yılYarım soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavur sonra içine 1 adet rendelenmiş domates ekle iyice pisir ama soğan yanmasın sonra baharat falan ekle çok lezzetli olur. Biz de öğrencıyiz sonuçta
01 Yorumla- +1 yıl
yarım soğanı kesmeden doğramadan mı kavurcam
+1 yıl-------------------
TON BALIĞI İLE SEVİYORSAN 1 ADET 160 GR OLDUKÇA YETERDE ARTAR BİLE ;)
-------------00 YorumlaPeyniri al içine biraz kırmızı biber ekle iyice ez makarnayı peynirle karıştır al sana peynirli makarna istersen maydanoz da ekleybilirsin...
00 Yorumla
+1 yılHer kez aynı tarifi vermiş ben farklı bişey söyliyim. Mantıya hazırladığımız yoğurt ve sosu varya hani yağın içine pul biber koyuyoruz bunu makarnanın üstüne yapabilirsin ya da peynir rendeleyebilirsin.
00 Yorumla
+1 yıl4 diş sarımsağı tuzla ezip yoğurtdolu bir kapta iyice karıştırıyorsun sonrada makarnanın üzerine döküp isteğe bağlı nane pul biberle süsleyip servis ediyorsun mmmm enfes :)))
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 300 cevap paylaştı. Biraz sıvı yağ koy tavaya sonra 2 kaşık falan Salça koy karıştır biraz pişir sonrada su koy yarım çay bardağı kadar. oldu bitti :) :D
017 YorumlaBerbat :D ashdhdhd
- +1 yıl
yemek kaşığı mı olcak su kızgın yağa konur mu yaaa :)
- +1 yıl
en kolay sosu sen söyledin saolasın valla denicem eyw :D güzel olmazsa bulurum seni ama bak :D
- +1 yıl
domates salçası var bunlar yoktu biber falan hesapta yoktuuuuuu zorlaştırdın bak sende :D
- +1 yıl
ben hep şunu yaptım yaş salça kızattım döktüm drekt :D koymuşum koymamışım bir şey fark etmiyoduu biberin sosu mu var ya doğrucam mı napcam :D
- +1 yıl
EVDE KALDI.
- +1 yıl
aç kaldık yaaaaaaaa :D :D
- +1 yıl
salça yağ su bir şeyler dah aolabilir aslında bunu yaptım da pek olmadı sana laf etmiyom şakasına yazdım onu :)
- +1 yıl
bu benim favori sosumdur:)
- +1 yıl
evet sevinebilirsini canım :D ama ben beğenmedim :D biber diyolar ben biber doğramak istemiyom ya yağ salça su dan sos mu olurmuş olamdı :(
Makarna dedin benimde canım istedi nolacak simdi :)
04 Yorumla- +1 yıl
bana sos söyle güzel kolay h aırlancak sonra git sen de yap ;)
- +1 yıl
kıyma nerde olsa güzel olur :D kolay sos dedik yaaaa
- Kişilik & Karakter konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılDomatesi rendele yagda iyice pisir icine sarimsak kat biraz da guzel olur
02 Yorumla- +1 yıl
domatesi rendeleyip derken rende ile mi rendelicem sarımsak ne kadar koyayım
- +1 yıl
Evet rendeyle rendelicen iste sarimsak seviyorsan istedigin kadar koyabilirsin farketmez o
+1 yılkanka barillanın hazır sosları var sadece ısıtıp makarnaya dök ye :D
04 Yorumla- +1 yıl
barilla hazır makarna sosu mu markası beni bir sen anladın :D iyi mi o soslar
- +1 yıl
kanka öğrencinin halinden öğrenci anlar :D iyidir iyi :D eic olur o zamn ;)
- +1 yıl
naısl la marketlerde var mı bu sos
- +1 yıl
var kanka :D git migrosa al kanka
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiberleri kucuk kucuk dogra tavada kizgin atesle biraz pisir sonra ustune domateleri kat biraz pissinler uzerine dok gayet guzel oluyor.
10 Yorumlasarımsaklı yağurt yap.. üzerine de yağ ile kırmzı biber kavur braz önu dök ye. :D
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılKetçap ahshshds.. Olmadı salçayı sıvı yağ ile tavada incelt pul biber ve kekikte at içerisine..
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılMakarnanın üzerine yoğurt dok yağdada biraz pul biber kızart zevkine göre salçada katabilirsin olsun bitsin hiç atraksiyona gerek yok
00 Yorumla
+1 yılSosla ne işin var l*n fakir öğrenci
Salçalı neyine yetmiyor tey tey01 Yorumla- +1 yıl
olmuyo salça :D kötü
Gizli Üye(30-35)+1 yılyarım kabak yarim patlican yarim havuc ve 1 kucuk kirmizi biberi 2 kasik yagda kavur 1 kasik ta salca kat dok makarnanin uzerine enfess :)
07 Yorumla- +1 yıl
allah tan kolay olsun dedim yaaaa
Cevap sahibi+1 yılya cok kolay :)
- +1 yıl
hadi ordan be :D patlıcan nerden çıktı ya :D bir git ya
Cevap sahibi+1 yılkoyma ozaman :D
keyfine gore takiliyosun canin ne cekerse onu katiyosun :D
Cevap sahibi+1 yıllabne peyniriyle de denemeni tavsiye ederim
- +1 yıl
sadece o peynirle nasıl güzel oluyo mu pek
Cevap sahibi+1 yılben seviyorum ne yogurt ne peynir ikisi arasi bisey :)
Domates salça kekik nane karabiber tuz varsa sarımsak hepsini karıştır az bişi kavur tamamdır
00 Yorumla
+1 yılEn iyisi ketçap ya sosla ne ugrasiyosun biz ogrenciyken öyle yapardık :)
01 Yorumla- +1 yıl
yeter mi ki :D tadı mükemmel değil de güzel olsun gene yemekten bıkmayalım :D
Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Ketchup
Peynirli
Tomates sosu02 Yorumla- +1 yıl
domates sosu salça demiyonuz mu
Beyaz sos ve tavuk gogsu ile guzel oluyor..
04 Yorumla- +1 yıl
hazır sos var mı satılıyosa ben hiç uğraşmim marketlertde olcak bir sos falan tadı nasıl bilmiyom ama
- +1 yıl
markası ne her yerde stılır mı drekt makarnaya döküp karıştırcam mı öyle m yapılıyo
- Kişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılyoğurt
salça
peynir
:D03 Yorumla- +1 yıl
bu ne mk :D
- +1 yıl
gariban sosları
tek tek kullan karıştırma:D - +1 yıl
ben de diyom dalga mı geçiyo :D :D
+1 yılGit marketten pesto al. 30 saniyelik iş.
05 Yorumla- +1 yıl
pesto mu nasıl bir sos o srekt dökü karıştırıyp muyuz nasıl
- +1 yıl
Fesleğenli zeytinyağlı çam fıstıklı güzel bir sos. Makarnayı süz ve biraz pesto at. İyice karıştır.
- +1 yıl
ne dicem markete ben bulunur mu her yerde
- +1 yıl
Süper marketlerde vardır. Rafları gez görürsün elbet.
- +1 yıl
eywallah allahsız hollandalı nickin yakıyo :D
Kıyma :D ama ugrastıgına degıyo
06 Yorumla- +1 yıl
her zaman yapıcaz kıyma olmaz kolay tarif lazım :D
- +1 yıl
söylediler evet :D olmadığı için buraya yorumö attım bn de
- +1 yıl
neyler satılıyor sos mu
yağla salçayı karıştırıp baharat ekleyin :)
01 Yorumla- +1 yıl
güzel olmuyo ya hep onu yaptım bn de
+1 yılYağ ve salça :D istersen sarımsak da sık :D
00 Yorumladomates ve sarımsağı ez pişir sonra üstüne dök
10 Yorumla
+1 yılKetçap mayonez birazcıkta sarmısak karıştır
04 Yorumla- +1 yıl
fena değil aslında ;)
- +1 yıl
+1 versen sevinirim aslında :D
- +1 yıl
güzel olursa bakarız duruma :D
- +1 yıl
Aaaa
+1 yılHazır sos var niye uğraşıyorsun git al :D
01 Yorumla- +1 yıl
vayyyyy iyimiş nasıl sos var naısl bir şey oluyo
domates biber birazda salça güzel oluyor
00 Yorumla
+1 yılkırmızı pul biber ve mayonez sık efsane oluyor :)
00 Yorumladomates :D
02 Yorumla- +1 yıl
vay a mk
Gizli Üye(30-35)+1 yılal domatesi rendele ahanda sos
00 Yorumla
+1 yılMakarna nasıl?
01 Yorumla- +1 yıl
500 g çubuk makarna
salçala gitsin ya :D
01 Yorumla- +1 yıl
olmuyooooooo :D
+1 yılKetçap
05 Yorumla- +1 yıl
tek ketçapta olmaz ya
- +1 yıl
Mayonez
- +1 yıl
güzel oluyo mu gene
- +1 yıl
Miss
- +1 yıl
Umarım aç kalırsın.
+1 yılsalsa yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldomates sosu
05 Yorumla- +1 yıl
o nasıl ya salça mı diyon
Cevap sahibi+1 yılerkekler anlatmış ordan bak tarifine
- +1 yıl
ne varsa erkeklerde var :D
Cevap sahibi+1 yılbizden hayır yok size :)
- +1 yıl
bu soruda neden gizli kullanıcı oldun anlamadm :D makarna yüzünden kimse yavşamaz merak etme
+1 yılyogurt
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne