Kusur kapatanım daha çok ve bunu bu kadar yapmamam gerektiğini düşünüyorum bir yandanda çünkü insanlar nankör varlıklar oldukları için bir şeylerin daha çok üstüne gidiyorlar, hatalarını farkedip kapatmaları gerekirken... Yine de sürekli eleştirmek isteyen, kusur peşinde olan birisi illa ki bulur, bu kendiyle ilgili herhangi bir fiziki özellik içinde geçerli. Kimse dört dörtlük değil, bu yüzden bir şeyleri görmezden gelip yüzeysel bir şekildr bakmakta fayda var. Hem kendin için hemde tüm ikili ilişkiler için en sağlıklı olanı bu diye düşünüyorum...
Insanın kusur kapatan olması gerekmesine rağmen kusur kapatan bir insanın olmaması çelişkisi kusur arayanın insan, diğerinin makyaj malzemesi olduğunu gösteriyor :D
Kusur kapatma taraftarıyım ama kötü niyetli bir tutum varsa orada durum değişir kimsenin kusur sayılan durumlarını asla kınamam veya mahcubiyet tutumu takınmamak gerekiyor çünkü nezaman kime ne olacağı asla belli olmaz
İnsan kendi kusurlarını, başkalarının kusurlarını ortaya koyarak kamufle eder,,, Biri sizi sürekli eleştiriyor ve kusurlarınıza odaklanıyorsa, bilin ki kendi kusurlarının rahatsızlığını yaşıyordur...
Elimden geldiği kadar kusur kapatan olmaya çalışıyorum. Bir insanın kusurlarını aramak bana göre büyük bir acizlik göstergesi. O yüzden en sevdiğim insan davranışlarının başında geliyor. Bana göre bir durum değil.
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀 Objektif olarak bakmak tercihim. İnsanları sevmesem de yüzlemek tarzım değil. En azından düşmanlıklarını çekmeden geçip gitmek için. Kimsenin kusurlarıyla yüzleşmeye tahammülü yok zaten. Fakat istisna olarak, çok sevdiğim kıymetli insanların kusurlarını, hatalarını daima gizlemekten yanayım. Kendimden bile. Algılamadan, sevgimle, farkında bile olmam, net... #SunIsUp#Amazing#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
Bana yapılanı ben başkasına yapamıyorum. Başkasına yapılsa taviz verilmeyecek konuları yine affedebiliyorum özünde insanız hata yaparız herkes ikinci bir şansı hak ediyor diyorum. ancak şu ana kadar beni şaşırtan da olmadı orası ayrı bir konu. lanet olsun içimdeki insan sevgisine
Kimse mükemmel değil maalesef asla bir kisinin kusurlarını yüzüne vurmam hatalarini söylerim ama fiziksel kusurları kimse secemez. Buna karar veren Allah'tır. Oyle yaratmıştır. Ama sana bir bütün olarak değil de oranda bu su var diyen birini de anında hayatımdan silerim. Onuda en güzel şekilde gömerim. Herkes haddini bilmeli sınırını bilmeli. Kusur aramak isteyen bulur zaten ama. insan önce kendine bakmalı ben ne kadar mukemmelim diye
Hepimizin kusurları var hiç birimiz dört dörtlük değiliz ama insanoğlu bazen öyle bir hale bürünüyor ki dünya etrafında dönüyor sanıyor sanki kusursuzmuş gibi böyle bir hissiyata kapılmamak gerektiğini düşünüyorum. Şöyle bir durum da var kusurun ne olduğuna göre kapatıp kapatmamak değişir yani birinin kalbini kırdıysa telafi edilemeyecek hatalar yaptıysa o zaman onun kusurunu örtmeye çalışmam herkes yaptığının bedelini ödemeli diye düşünürüm kendi haline bırakırım kaderiyle yüzleşir.
Aa Tebrikler feno olmuşun İnsanına göre değişiyor sevdiğim insanların kusurlarını kapatırım oldukları gibi kabul ederim ve severim. Ama nefret ettiğim insanların sürekli kusurunu ararım ve ortaya dökerim
Hayatım boyunca bana yapılan hataları görmezden geldim ve üstünü örttüm halanda öyleyim çünkü ne kadar bir olayı konuyu deşerseniz o kadar pisliği çıkıyor, sonuç herkesin kendi pisliği, senin olmasada dahi ğstünü ört ve uzaklaş, başkaları o pisliği görmesin.
Eğitmen olmam sebebi ile biraz mükemmeliyetçi olduğum için kusurlar direk gözüme çarpar. Ancak kişilerin kusurları herkesin içinde konuşulmaz. Birebir ortamda konuşularak düzeltilir. Örnek; sevgili olduğum birisinin kusuru ise söz konusu olan ondan ve benden başkası asla bilemez...
Her zaman veren el alan elden üstündür. Yani, kusurları örtmek bir sanat ve dinimizde sünnet olduğu için de sevaptır. Ama kusurları örttüm diye iyilik bekleme, çünkü ömrü boyunca verim veren inek bile yaşlanınca kesilir!
Bir Müslüman Olarak Dinim Neyi Gerektiriyorsa O Şekilde Hareket Ederim, Bir Kul, Bu Dünyada Başka Bir Kulun Ayıbını Örterse, Kıyamet Gününde Allah Da Onun Ayıbını Örter” Hadisine İttiba Ederim