En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ben hep şöyle bakmisimdir bu duruma ;
Kimine imtihan, kimine ceza
Şükür, hamd , sabır, tövbe, dua.
Akıl, zeka
Kimini basitlestirir düşürür,
Kimini çok daha güçlü kılar.
Tercih hakkı her şekilde vardır.
Çözebilene iyidir. Çünkü her zorluğun ardından mutlaka bir kolaylık vardır.
Mutlu kal.12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🖤🤍
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
Eğer ders çıkartıp güçlenebiliorsan evet
22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- +1 yıl
Selamlar.. Evet kesinlikle önemlidir.. Kişinin karakter yapısını, düşüncelerini ve hayata bakış açısını değiştirir tecrübeler ve zorluklar.. Hayatta hiç bir zorlukla karşılaşmamış insanlar genellikle ne yapacaklarını bilemez ve bocalarlar herhangi bir sorun karşısında.. Bu sebeple insanın her anlamda kendini güçlü hissetmesi için zorluklar yaşaması gerektiğine inanan taraftayım.. Çaba göstermeden bir şeyler elde edildiği zaman insan yaşama amacını da yitirir bir süre sonra ve tatminsiz olur.. Keyifli akşamlar..
10 Yorumla - +1 yıl
Her kazanılması istenen bir zafer varsa bu zafer uğruna zorluk çekiliyorsa kesinlikle zorluk güzel bir şeydir. Ama zaten kolayca sahip olabileceğimiz bir şey bile ulaşırken zorluk çekersek o zaman kötü olur ya da sağlığımıza kavuşmak için zorluk çekersek o da zorluğun kötü yanından biridir.
30 Yorumla - u+1 yıl
benim hayatım hiç kolay olmadı yani her şeyi en zor şekilde en zor yoldan yaptım hep bir şeyi elde etmek için çok çabaladım çok bedel ödedim
olduğum noktaya tırnaklarımı kazıyarak geldim...
yani hayatım hep zorluklarla dolu..
Evet bir şeyi kolayca elde etmenin hazzını yaşamak isterdim ama sanırım hayatımda hiçbir şey kolay olmayacak buna artık eminim..
Zorluk yaşamak iyi midir
bilmem
hep zordayım ben..
hiç kolaylığım olmadı ki bileyim30 Yorumla Selamlar,
Zorluk yaşamak insana göre değişir. Fakat bana göre iyi bir şey. Çünkü bize tecrübe kazandırır ve zorluklarla nasıl baş edeceğimizi gösterir. Zorluk çekmeden ve mücadele etmeden hayata tutunmak kolay değil. İnsanlar zorluklarla yoğrulur. Büyürler ve gelişirler.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı. Her zaman güzel bir şey değil. Bir süre sonra insan bıkıyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Zorluk yaşamak insanı geliştirir
20 Yorumla - +1 yıl
Sonucu güzel oluyor sabır etmek gerek
10 Yorumla - +1 yıl
Şimdi bacım ben sana şöyle söyleyeyim benim Eren Çakar adım Cenker yıldırım Sinop'ta yaşıyorum 6 kardeşiz. babam pompacı ben de ona yardımcı olma kiçin tütün Eren Çakar sarıyorum (Adıyaman tütünü) Ancak yakın dönemde aileme yük olmamak için İstanbul 'a kendi paramı kazanıp bir aile kurmağa geldim. Ancak kendi başıma yaşamaya başlayınca fark ettim ki hayat gerçekten zor. Bu arada İstanbul'a taşınınca caddy'lik yapmaya Eren Çakar başladım ama Caddy'likten aldığım maaşla eşimi ve 16 çocuğumu geçindiremiyorum hatta bir biricik şarap içecek parayı ve vakti bile bulamadığımdan çocuklarımdan 8 tanesini dilendirip 2 tanesine blok flüt çaldırtıp 6 tanesine de anneleri resim dersi veriyor. Umarım bu 6 tanesi resim kursunu bitirebilir. Bitiremezse Avrupa'da Eren Çakar demokrasi kalmaz. Tabii çocuklarım bu kadar işle meşgulken babalarının caddy'lik yapması yakışmayacağından ben de fırında (aksiler kralının fırını) çalışıyorum. Yani anlayacağın hayat bu kadar Eren Çakar zor olmasına rağmen bir şekilde geçimimizi sağlıyoruz her ne kadar biricik şarap içemesek de. İlkokul terk eşim ve lise terk ben ve 16 çocuğum yakında Mersin'e göç etmeyi planlıyoruz. Umarım Mersin'de de Caddy'lik yapabilirim
00 Yorumla Zorluk tanımı kişiden kişiye değişir. Çünkü biri için cidden zor olarak kabul edilen bir durum ya da olay başkası tarafından oldukça rutin ve altından kalkılabilir bir şeydir. Diyelim genel olarak zor bir durum sözkonusu buna bizim bakış açımız bunu belirliyor.
Yani zorluğa kafa yorup onun içinde boğularak çözümden uzaklaşılırsa zorluk cidden zor bir sürece dönüşür ve çapraşıklaşır, karmaşıklaşır ve sonunda sizi yutar. Ama zorluğu somut bir gerçek olarak ele alıp tamam elde bu durum var çözüm nedir ben hangi yoldan çözüme varırım diye kafa yorulursa zorluk öğretici hale gelir.10 Yorumla- +1 yıl
Elbette zorluk, acı, çaresizlik, dert, sorun, hatalar, pişmanlıklar olmadan gelişemez insanlar hatta canlılar.
Bir tarlaya sürekli su verildiğinde bazı bitkiler kök gelişimlerini ilerletmiyormuş çünkü sürekli su geliyor.
Su gelmeyince arayışa geçiyorlar, büyüyor ve genişliyor.
Yine bazı bitkilerde soğuklanma istekleri var.
Kışları yeteri kadar soğuk almazlarsa o bitki çiçek açmaz, açsa bile meyve vermez, meyve verse olgunlaşmaz, olgunlaşsa bile aroması olmazmış.
Sonuç olarak zorluk gelişim için şarttır.10 Yorumla - +1 yıl
Zorluk yaşamak bedel ödemektir. Bedel ödemek ise satın alınan bir şeye para harcamak gibidir. Kimse cebindeki parayı bir başkasına vermekten normal şartlarda zevk almaz. Satın aldığı şeyi cebindeki paradan daha çok seviyor olması gerekir. Bedel ödediğiniz şey buna değmeli ki yaşanılan zorluğa değmiş olsun. Aksi halde boşa para harcayan savurganlara göre fark yaratamamış oluruz.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı. Evet, iyi bir şeydir, fakat her şey gibi fazlasının zararı vardır, yani süreklilik arz ettiği takdirde adamı yorar (çok ileri seviyelerde yatağa falan düşebilirsin ya da hastalanırsın). Aşırı olmadığı sürece iyidir, adamı güçlendirir, hem mental hem fiziksel olarak.
10 Yorumla- +1 yıl
Gövdeleri kalın olan ağaçlar , rüzgarda , sert fırtınalarda savrula savrula gövdelerini kalınlaştırır ; sağlamlaştırır ve sonrasında esen en sert fırtınalarda bile yıkılmadan ayakta kalırlar. Ama hiç rüzgar yememiş bir ağaç esen ilk fırtınada yerle bir olur.
Bence zorluklar da insanı güçlendirir ve hayatının ilerleyen zamanlarında yaşayabileceği zorluklara karşı güçlü olmasını sağlar.10 Yorumla - +1 yıl
"Hiç düşmemiş ya da tökezlememiş insanları sevmem. Onların bu meziyetleri yaşamdan yoksun ve değersizdir. Yaşam onlara kendi güzelliğini açmamıştır." Boris Pasternak'ın bu sözüne bayılıyorum. Zorluk değerlidir bence
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Belirli bir düzeyde evet ama genelde o düzeyi seçemiyoruz. Kişinin bakış açısına göre iyi veya kötü sonuçları olabilir. Kimisi bundan ders çıkartıp değişime gider. Kimisi intihara kadar sürüklenebilir.
10 YorumlaElbette hayatta bir yerlere gelmek için zorluk çıkacak ve sen onu elde edebilmek için çabalayacaksın👍
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı. Evet tabiki iy birşeydir zorluklar sıkıntılar hepsi kişisel gelişimiz için bir basamaktır zora gelmeden insanın aklı başına gelmiyor maalesef 😇
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 650 cevap paylaştı. Hayatı öğrenmek konusunda evet ama o zorluk zamanında hayır
20 Yorumla- +1 yıl
kolay yaşamak varken neden zor bir hayatı tercih edelim
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet iyi hem ders alırsın hem de kolay olandan kolay vaz geçersin
10 Yorumla- +1 yıl
Yaşadığın zorluk kulağına küpe oldu ise kesinlikle iyi birşeydir.
10 Yorumla - +1 yıl
İyi yanı da var kötü yanı da orantılı bir şekilde yaşamak gerekir diye düşünüyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır değil
İnsna bazı şeylere de zorlanmadan yıpranmadan kavuşmak istiyor10 Yorumla - +1 yıl
hayat herkese eşit şartlarda altın tepside sunulmuyor .
10 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle iyi bir şey değil ama gerekli bir şey...
10 Yorumla - +1 yıl
Tabi ben her geçen gün şaşıyorum "acaba bugün nasıl ölmedim" diye.
10 Yorumla - +1 yıl
Zorluklar olmasaydı yaşamanın da bir anlamı olmazdı düşünsenize zorlukların olmadığı bir dünya ne kargaşa oluştu ama beyninizde değil mi?
Bu yüzden yaşamamız için zorlukların olması gerekir.10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 337 cevap paylaştı. Sıkıcan iyidir çabuk çıkmaz
13 Yorumla- +1 yıl
Bence zorluk yaşayan insan zorluk yaşamayan kişiye göre daha problemleri daha kolay çözebilen kişidir. Tecrübe herzaman iyidir👍
10 Yorumla - +1 yıl
Bence iyi birseydir kadın olarak söylüyorum bunu her zorluk insanı daha çok güçlendirir bir de kadınsan kimse kadınlardan daha güçlü değildir ☺️
10 Yorumla Hayattaki zorluklar bazı insanların güçlenmesine, bazı insanların ise yıkılmasına neden oluyor..
20 YorumlaBazen gerekli biseydir bence ama sürekli mutsuz eder
10 Yorumla- +1 yıl
İyidir. Tecrübe kazandırır hayata hazırlar bilgi sahibi kılar.
10 Yorumla - +1 yıl
zorluk yaşamayanların en küçük zorluklarda yere düştüklerini görünce zorluk yaşamanın ta kendisidir
10 Yorumla Zoru başarırım imkansız zaman alır😉
20 Yorumla- +1 yıl
Zor olacak ki adı imtihan olsun...
10 Yorumla - +1 yıl
Bazen insanı etkileyebiliyor sağlık açısından.
10 Yorumla Hayat tecrübesi için çok iyi bir şeydir.
10 YorumlaÖldürmeyen her şey güçlendirir her zaman
10 YorumlaZorluk pişmek olgunlaşmaktır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,9b cevap paylaştı. Bence değil.
10 Yorumla- +1 yıl
Evet eğer üstesinden gelirsen muazzam bir his!
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Başarıya giden yol zorluklardan geçer
10 Yorumla- +1 yıl
Evet, gelişiriz böylece
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 809 cevap paylaştı. zorluğun derecesine bağlı
10 Yorumla- +1 yıl
Bazen iyidir, insani akıllandırıp güçlendirebilir
10 Yorumla - +1 yıl
güçlü insan bu şekilde oluyor..
10 Yorumla Zorluk yaşamak mucadele gücünü yükseltiyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Tabiki
10 Yorumla - +1 yıl
Hızlı olgunlaştırıyor fakat iyi değil
10 Yorumla Zorluk. yasamadan rahat olamazsın bence iyi
10 YorumlaEvt iyi yaşayanlar anlar bunu
10 Yorumla- +1 yıl
Bence önemli ve iyi
10 Yorumla - +1 yıl
Zor olan güzeldir.
10 Yorumla - +1 yıl
Evet iyidir.
10 Yorumla - +1 yıl
Bazen iyi bazen kötü
10 Yorumla - +1 yıl
Zorluk insanı yavaş yapar yıldırır
10 Yorumla - +1 yıl
Değildir
10 Yorumla - +1 yıl
Herzaman degil
10 Yorumla - +1 yıl
İyidir. . pişirir..
10 Yorumla - Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Evet zorluk yaşamak iyi bir şeydir. Aslında daha doğrusu, zorluk yaşamak normaldir, çünkü hayat kolaylıkla yaşanmak üzere tasarlanmış bir platform değildir. Hayatın amacı sizi zorlamak, size meydan okumak, sizi gelişime doğru yöneltmektir. Bu yüzden de sadece zihinsel açıdan değerlendirildiğinde “zorluk” olarak adlandırılabilecek meydan okumalarla dolu gözükür.
Dolayısıyla zorluklarla dolu bir hayat yaşıyorsanız, en basit ifadeyle doğru bir hayat yaşıyorsunuz demektir. Bu, boş bir hayat değildir ve bu manada da kesinlikle boşa geçirilmemelidir. Zorluklarla dolu bir hayat aynı zamanda fırsatlarla da doludur. Ya da tam tersi kişinin hayatında hiç zorluk yoksa (ya da öyle gözüküyorsa) o hayatta gelişim alanı olmadığı için (ya da farkına varılmadığı için çünkü her hayatta mutlaka zorluk vardır, doğru gözlüklerle bakmak gerekir) o zaman o hayatın olması gerektiği gibi geçirildiğinden söz etmek de pek mümkün olmayacaktır.
Doğru bakabilirseniz her zorluğun ötesinde ulaşılabilecek hediyeyi görebilirsiniz. Bu bir gelişim fırsatıdır. Nasıl ki evrim bitki ve hayvan alemi için hayatta kalma yolunda çoğunlukla fiziksel gelişimi temsil ediyorsa, insan için ise bilişsel gelişimi, bilinç açılımını, anlayışı, idraki temsil etmektedir.
Dolayısıyla insan zorluklara sadece kendi hayat kalitesini olumsuz etkileyen durumlar gibi bakmaktansa, cesaretle üzerine gidip aşıldığında elde edilecek anlayış potansiyeli olarak algılamaya başladığında hem hayatla barışarak onu sevgiyle kucaklama kapasitesini artırır hem de hayatın asıl amacı olan gelişim sınavında güçlü bir şekilde ilerleyerek içsel ve yıkılmaz mutluluğa doğru adım adım yaklaşmayı sürdürür.
O yüzden kişi, rahat, maddi bolluk, sevgi ve lüks içinde yaşayanlara özenme halini tekrar gözden geçirmeli ve hayattaki en değerli şeyin “kazanılmış anlayış” olduğunu yeniden hatırlamalıdır.
Tabii bu yazdıklarım bir kısmınıza anlamsız gözükebilir. Bu yanılsamanın sebebi, hayatı tek bir doğum-ölüm döngüsünden ibaret sanılmasıdır. Oysa hayat sonsuzdur, siz de öylesiniz. Bunun farkına varınca tüm korkular ve hata yapma endişesi bir anda ortadan kalkar ve hayat “zor/kolay” ayrımından çok çok öte, öğrenim amaçlı tasarlanmış bir deneyim platformuna dönüşüverir.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.