Düşüncelerimi toparlayamıyorum, negatif şizofreni olabilirim. Şizofreni tanısı konulur diye korkuyorum, bunu nasıl çözümlemeliyim?

Arkadaşlar negatif şizofreninin neredeyse her yerde yazan bütün belirtilerini yaşıyorum. Bildiğiniz normal bir gününüz nasıl geçiyor sizin hayat dolu neşeli çocukluğunuzdaki gibi süre gelen bir hayat değil mi? Ben öyle çocukluğumdaki o güzel hayatı sürdüremiyorum. O masum düşüncelerim benden uzak güzel düşünemiyorum. Böyle bir işe atıldığımda o işi devam ettiremiyorum. Yarım bırakıp, öylece oturup kalmak istiyorum. Aşırı yorgunum, mutsuzum aslında her şey güze hayat güzel. Ben insanlarla iletişim kuramıyorum aşırı dürüstüm duygularımı düşünerek karşı tarafa aktaramıyorum. Bu da beni sert, mantıksız birisi yapıyor. Düşüncelerimde hep saçma sapan şeylerle meşgul.. hiç mantıklı değil düşüncelerim bunu sezimliyorum. Siz zamanınızı sürekli başka alemleri düşünerek geçiriyor musunuz? Ben hayal dünyasında yaşadığımın farkındayım ama bu endişeli korkulu kaygılı bir hayal dünyası.. sosyal çevrem inanılmaz azaldı. Arkadaşlarımın hepsiyle iletişimsizliklerimden dolayı bağım kopuyor. Herkese güvensizliğim var babama anneme kardeşime bile... Ailemin de bazı olmaması gereken şeyleri gördüm. Ergenlik dönemlerimde arkadaşlarımdan çok ağır darbeler aldım. Bu beni arkadaş edinme konusunda güvensizliğe sürükledi. Kiminle konuşsam dostluk edinemiyorum. Onun benim hakkımda kötü düşünceleri olduğunu düşünüyorum ve uzaklaşıyorum. Sıkılıyorum sürekli yüzüm donuk boş boş vakit geçirmek istiyorum ne bir eğlence ne başka bir şey yapmak gelmiyor içimden... Çok zeki olduğumu düşünmüyorum, aynaya baktığımda kendimi beğenmiyorum.. böyle sanki her an bir felaket olacakmışçasına bekliyorum.. mesela inancım kuvvetli birisiyken şimdi müslümanlığa aşırı şüpheli yaklaşıyorum. Sevgilimi sürekli kıskanıyorum. Beni aldatıyor düşüncesine kapılıyorum. Sizce normal mi bunlar benim gibi olan var mı? Ne yapmam lazım teşekkür ederim.
Düşüncelerimi toparlayamıyorum, negatif şizofreni olabilirim. Şizofreni tanısı konulur diye korkuyorum, bunu nasıl çözümlemeliyim?