Hiç birinin söylediği lafı başkasına taşıdınız mı?

Merhabalar Herkese 🌸

Laf taşımak dedikodudan bile beterdir. Kimi zaman insan sinirlenir olur olmaz konuşur veya yalnızca içini dökmek ister. Ya da hiç olmadı gerçekten kötü niyetiyle dedikodu yapar. Evet, bahanesi her ne olursa olsun bu yanlış.
Anca uyarı maksatlı isim vermeden veya verilse bile olay tam anlatılmadan karşıdaki ikaz edilebilir.
Ama laf taşımak kesinlikle dedikodudan daha yanlış. Ara bozar, kavga çıkartır. Bu davranışa hiçbir şekilde iyi bir açıklama bulamıyorum.
Sizin arkanızdan konuşulanı bile söylese biri iyi niyet aramayın!
Hatta size başımdan geçen bir olayı anlatayım.
İki arkadaşımı tanıştırdım ve onlar da arkadaş oldu. Biri diğerine benim dedikodumu yapmış, diğer kişi de gelip bana anlattı. Ve ben o anlık sinirle dedikodumu yapana kızdım ve bambaşka bir sebepten onunla tartıştım. Diğer kendini uyanık sanan arkadaşım bana bunları anlatırken "aa sakın benim söylediğimi söyleme" dediği için hesap da soramadım. Yani o laf taşıdı ama ben taşımadım.

Sonra tabi çok pişman oldum. Kız bana alınmış; sinirle harmanlanmış bir iç dökme yaşamış. Hangimiz yapmıyoruz ki!

Peki bunu bana anlatan kişi, onun yaptığına bir açıklama var mı? Asla.

Sonuç ne oldu; üçümüz de artık arkadaş değiliz. Şimdi ne gerek vardı cidden buna🤦‍♀️

Peki açık konuşalım.. Siz hiç laf taşıdınız mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Sonuna soru eki getirmeyi unutmuşum şiveli olmuş sorum siz de böyle kabul edin ahaha 😂