Dediği dedik insanlar tüketir. Kendilerine laf anlatamazsın. Çünkü kendi doğrularını benimseyip kendi bildiklerinden asla şaşmayan insanlardır. Bu insanlar cidden çok yorucu insanlardır. Kimin hayatında bu tip insanlar varsa onlar adına Allah'tan sabır diliyorum.
sabrı ne tüketiyor? beyindeki bir salgı hormonu olan serotonin eksikliği sabırı bitirir. Serotonin sadece uykuda salgılanır, dışarıdan alınmaz zaten fazlası çok tehlikeli olan bir hormon.
Günlük hayatta karşılaşılan her türlü problemde sıkıntıda az ya da çok oranda serotonin hormonu tüketirsiniz eğer az uyku uyuyarak kaybettiğiniz serotonini geri kazanamıyorsanız sadece sabır değil pek çok davranış gücünüzü kaybedersiniz
Bazı insanlar vardır sabır küpü derler kafasına atom bombası atılsa yağmur yağacak galiba ortalık karardı diyecek kadar:) bunun da sırrı aslında bedensel ve ruhsal sağlıktır. Doğuştan gelme iyi bir ruh sağlığına sahip olamayabilirsiniz. Herkes sabır konusunda iyi olmaz.
bir şey doğru gitmiyorsa illa başarılı netice elde etmek için hırs yapmamak lazım. Çevrede olup bitenlerin bazılarını salla gitsin yapmak lazım, birde 8-10 saat uyku lazım.
Dünya ahiretin bir sınav salonudur kimisi zor kimisi kolay sınavlardan geçebilir. Dünya nın güzel bir yer olması beklenemez bu bence yanlıştır dünya hayatı sıkıntılarla dolu olarak yaratılmış bir sınama mekanıdır. İslam a göre zorluklar karşısında sabır etmek her zaman Allah katında mükafat kazandıracaktır.
Aslında bana çok sabırlı olduğumu söylerler. Yeterki o taş bir gün çatlamasın derim bende hep. Sabrımı yanlışlar ve anlaşılmamak tüketebiliyor zaman gelince.
Bencillik, ön yargı, anlamsız tripler, anlaşılmamak bir şeylerin sürekli dikte edilmesi.. Belli bir kalıba sığdırilmaya çalışılmak, anlaması kıt insanlar..
Israrla ayni hatalarin yapilmasi ve surekli insanlarin kendi minik algilarina gore yargilamalar yapmasi ve bunu ozellikle yakinlarinin yapmasi beni tuketiyor, yoruyor. Yabanci birini umursamam bir daha suratina bile bakmam ama yakin birileri yapinca olmuyor malasef.
Normalde cok sabırlı bi insanimdir kolay kolay sinirlenmem ama ısrar olunca isin icinde ya da biri beni canım yerine koyuyorsa inatlasiyorsa ozaman sinirleniyorum