Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
İnsan kendi değerinin farkına bir varsa, hayatta kendinden başka hiç bir şeye önem vermemeye başlasa iş o zaman layık olduğumuz "o" mutluluğa ulaşırız.
Senin için kılını kıpırdatmayan insanlar için kendimizi parçalamayı bıraktığımızda sırtımızdaki o yükü atarak hafifliğe layık olacağız.
Bazı gerçekleri görmemek yerine görmeyi tercih ettiğimizde bu hayattaki gerçek değerin kendimiz olduğunu anlıyacağız.
Ama biz ısrarla kendimizden çok başkasına değer vermeyi, bizi kaybetmekten korkmayan insanlar için kendimizi parçalamayı, o yükü taşımak için ısrar ettiğimiz sürece "en iyisine" layık olamıycaz.
Çünkü biz en iyisine layık olması için başkalarına değer veriyoruz.
Her şeyin en iyisine layık olmak bence mümkün değil.. Yani mutlaka bir yerde fire veriyor hayat.. Bana göre ben de mükemmel değilsem hayatımdaki herkesin ya da her şeyin mükemmel olmasını beklemem.. Ben nasıl bakıyorsam öyledir.. Eğer baktığım zaman beni mutlu etmiyorsa bakmamayı tercih ederim.. Keyifli akşamlar..
Kötü insanlardan kurtulup iyilere sarılarak sanırım, çünkü benim hayatımda kötü olan biri vardı, yakın zamanda defettim onu, ve o gün aslında her şeyin daha iyisine layık biri olduğumu hissetmiştim.
Hiç bir zaman.Çünkü bu dünya mutlu olunacak yer değil ve bunun farkındayım.Önemli olan herşeyin bilincinde olmak. Kim mutlu olmuş ki bu geçici dünya da. Ha mutluluk rolü yapıp beynimizi kandırabiliriz.
Doğru söylüyor detay tabiki. Önemli olan elindekilerin kıymetini bilmek. Bukowski severim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanları kıskanmayarak. Kendi mutluluğun kadar başkasının mutluluğu isteyince Allah sana her şeyin en güzelini nasip eder yeter ki kalbin temiz olsun🌸