Soruda sıkıntı var uyku kahve falan icat değildir , uykuyu bilmem ama kahve buluş olur icat makinelere falan denir mühendislik işleri diyeyim ama ben yine de anladım şairin ne anlatmak istediğini ona göre cevaplarsam : Ruhsal sağlık için BENCE uyku, temiz hava , keman , poligon en büyüğü uykudur. En kötüsü de bizim ülkenin ekonomisi olabilir.😂
Uyumak gerçekten ruha iyi gelir. Çünkü dertlerden, sorunlardan kaçmanın en güzel yoludur uyumak. Uyanıkken sürekli düşünürsün ama uyurken düşüncelerden uzaklaşırsın. Kısaca stresten uzaklaşmanın en iyi yoludur. "Güzellik uykusu" diye bir kavramın olmasının sebeplerinden birisi de bu bence. Stresten arınmak ruhu güzelleştiriyor. Yani cervantes iyi demiş amaa uyku insanın temel ihtiyaçlarından birisi, yani bir icat ya da buluş değil 😅 İcat olarak müzik diyebilirim. Sokratesin de dediği gibi; "müzik ruhun gıdasıdır." Müziğin iyi gelmediği insan yoktur bence. Hatta klasik müzikler tedavi yöntemi olarak bile kullanılıyormuş. Bir araştırmaya göre insomnia hastalarına iyi geliyormuş. Daha rahat ve sağlıklı bir uyku çekmelerini sağlıyormuş. Yani müzik gerçekten de ruhun gıdası... Ben ruhumu müzikle besliyorum... Ruhumu beslediğim diğer şey ise; kitaplar. Kitaplar beni ruhsal olarak içine çekiyor ve sanki kitapta anlatılan dünyadaymışım gibi hissediyorum. Günlük kafama taktığım sorunlar sanki hiç yokmuş gibi oluyor. Günlük sorunlarımdan uzaklaşmama nede oluyor ve böylece stresim minimum seviyelere iniyor. Kitaplar da benim için bu anlamda önemli bir icat.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Benim ruhuma en iyi gelen şey arabamla bir dağ başına gidip orada doğayı, sessizliği, kendimi dinlemek, orada araç içinde zaman geçirip ruhumu deşarj etmektir.