Merhaba 🎈 Çok cesur olduğunuzu söyleyenler gerçek korkularınızı bilir mi? ya da "asla ağlamaz!" diye anlatırken, siz bi köşede mutlaka ağlıyor olur musunuz?
Sizi gerçekten tanıdığını zannedenler, hangi konuda yanılıyor dersiniz?
Hemen söylüyorum çünkü sık sık duyduğum bir şey bu, "umursamazlık" Herkes çok umursamaz olduğumu söylüyor ama gerçek çok farklı. Sanırım duygularımı pek belli etmeyen biri olduğum için herkes beni umursamaz zannediyor🙃 halbuki tek kelimeyi bile günlerce kafama takan bi yapım var ama gidip de "sen bunu dedin kırıldım" demediğim için öyle sanıyorlar. Bir de olayları büyütmem, benim için olan olmuştur. 3 ay üstüne çalıştığım tez önerim, teslim günü iptal edildi arkadaşla beraber. Arkadaş sinir krizi falan geçirdi bende tepki yok. Yakın bi arkadaşım "ben olsam delirirdim sen nasıl bu kadar umursamaz olabiliyorsun" dedi. Üzüldüm evet ama yapacak bişey yoktu. 3 gündür hiç uyumamıştım ve tez önerisini verip uyuma hayali kuruyordum. O arkadaşımda misafirdim, dedim ki halledicez ama ben bi uyuyım beni uyandır 3 saat sonra😂 sağolsun arkadaşımın yardımlarıyla benim 3 ayda yaptığımdan daha iyi bir tez önerisi teslim ettik, halloldu. Yani olacakla öleceğe çare yok, olan oldu der yolumuza bakarız her zaman
İnsan sevmediğimi zannediyorlar. Oysa insan seviyorum ama "insan" olanı seviyorum. Herkesi sevemiyorum. Sosyal biri olmadığımı düşünüyorlar. Halbuki sosyal olmayı seviyorum ama bazı ortamlar bana hitap etmiyor. Dünya yansa umrumda olmaz zannediyorlar. Oysa ki her şeyi herkesten çok düşünüyorum. Dışarıdan nasıl biri olduğumu düşünüyorlarsa tam aksi biriyim. Çünkü özümde nasıl biri olduğumu benden iyi kimse göremiyor.
Çok ağladığım için çok duygusal ya da heyecanlı biri olduğum için çok Leyla olduğumu düşünüyor insanlar. Çok ağlamam duygusal biri olduğum için değil refleksim gibi ama çok takmam öyle şeyleri saniyesinde geçer ağlamam. Çok heyecanlıyım ama Leyla değilim.
Ben çok neşeli, esprili bir insanımdır. Hatta annem bana "evin neşesi" der. Gülmeyi de güldürmeyi de çok severim. Ancak böyle olunca çok mutlu olduğumu sanıyorlar. Aslında yanılıyorlar. Kafamda gerçekten çok fazla sorun var, geleceğimle alakalı çok fazla belirsizlik var. Yani aslında mutlu değilim. Ancak ben bunları içimde yaşamayı ve etrafıma neşe saçmayı tercih ediyorum. Çünkü her insanın kendine göre bazı problemleri vardır, insanların kendi problemleri yetmezmiş gibi benim problemlerimi de onların sırtına yüklememin ne anlamı var? Ayrıca sürekli problemleri kafaya takarak bu hayat nasıl geçer? Bu iki sebepten dolayı, mutsuz da olsam anlık olarak mutsuzluğumun nedenini unutup kendi çapımda eğlenmeye çalışıyorum. Bazen akışına bırakmak ve mutsuzlukla da mutlu olmayı öğrenmek gerekiyor bence...
Eskiden evet karşıdan güler yalnızken ağlardım. Ancak şimdi beni duygusal sanıyor olabilirler değilim aslında. Daha ketum biriyim Daha duygusuz. Daha merhametsiz. Daha tasa etmeyen. Daha kimseye güvenmeyen biriyim ben.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Aslına bakarsak bizi iyi tanıdığını ima eden insanlar aslında bizi hiç tanıyamamış insanlardır. Çünkü insanın kendisi ayna gibidir. Nasıl ki aynanın bir yüzüne bakınca kendimizi görürüz. Ama diğer tarafına baktığımız zamanda hiçbir şey görmeyiz. Bu soru tam bu ayna misali gibidir.
Sabırlı olduğumu sananlar; evet yanılmasalarda bunun ne derece yıpratıcı olduğunu bilmiyorlar ve sustukça üstüme gelmeye devam ediyorlar. Oysa ki konuşsam kıracağım ama bunu yapmamayı tercih ettiğim için gittiği yere kadar susmaya devam ediyorum.
Kimse kimseyi asla tam olarak tanımaz ki. Birçok insan gerçek yüzünü, benliğini ve karakterini saklar bir başkasından. Karı koca bile birbirini tam olarak tanıyamıyor yıllar boyunca.
"Çok soğuksun derler. Birini tanımadan, neden böyle bir şey söylersin ki. Ama tanıdıkça ne kadar cana yakın olduğumu, samimi, eğlenceli biri olduğumu kimse görmez. Çünkü ön yargıyla yaklaşmak hakkında atıp tutmak, onunla konuşup, tanımaktan daha kolaydır."
Karanlıktan çok korkarım hep o korkuma maruz kalıyorum misal inşatta geceleri bazen katlarda kimse olmuyor yalnız çalışıyorum ve korka korka çok geliyor başıma ağlamak hususuna gelirsekte çok ağlamak istiyorum ama yapamıyorum gelen iki damla yaş fazlda yok o çok ağlayanlar hep şanslı benim gözümde