Sizce insanlar değişebilir mi? Kötü biri, sonradan iyi birine dönüşebilir mi?Ya iyisin ya kötü, bu değişmez.Ancak dönüşmüş gibi rol yapar insanlar. Onunda süresi dolunca, yine gerçeklerle başbaşa kalırız.
Selamlar.. Maalesef bazı konularda belki alışkanlıklarının değişmesi mümkün olsa da, karakteristik özellikleri değişmiyor.. Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de o oluyor sanırm.. :D Kötü ya da iyi çok göreceli bir kavram elbette çünkü her konuda iyi ya da kötü olunması mümkün değil.. Bazılarımız bazı konularda iyi sayılırken bazı konularda da kötüyüz.. Bu müthiş bir dengedir.. Benim için önemli olan insanların ben şöyle mükemmelim böyle iyiyim diyerek ortalarda gezmemeleri.. Keyifli geceler..
Evet haklı olmakla beraber bu insanına göre değişir. Aslında bu durumu oluşturan sebepler.
- Okuduğunuz kitaplar - Hayata bakış açınız - Sevdiğiniz şeyler - Burcunuz ... Vs birçok durum ile alakalıdır. Yani yaşadığımız şeyler yok öyle bir şey dedirtiyor belki ama öyle değil. Sıkıntılı nokta ise şu; yaş ilerledikçe değişim zorlaşıyor. Mesela 40 yaşında bir insanın huyunu suyunu değiştirmesi çok çok zor. Ama imkansızda değil Mesela çok keskin bir aşk yaşıyorsanız bu değişimi tetikler zira o duyguyu yaşayan insan kendinden bile geçer. Karşıdaki insana daha çok önem verir. Ama yukarıda yazdığım ve birçok etken varsa hayatında bunlar tetikleyici şeylerdir. Mesela Düz mantık etrafı ile etkileşimi olmayan kendi odaklı düşünüyorsa bu insan değişmez.
Bu değişimi ise gözlemlemek çok zor değildir. Bu duruma göre hareket edilebilir.
insanlar değişir mi. Belki evet.. yani bu değişimi iç dünyasındaki sorunları çözdüğünde yaşayabilir Ancak bu sorunları ne zaman çözer onu bilemiyorum bu büyük bir muaama yani birisinin değişimi ancak kendisi istediğinde başlar.
Ancak günümüzde maalesef değişmiş gibi duran insanların çoğu çıkar ilişkisi içerisinde oldukları insanları etkilemek adına yaptıkları için bunu değişim olarak değerlendirmek büyük bir risk olduğu gibi sonunda zarar görmek kaçınılmaz oluyor
Ben pek inanmam insanların değişebileceğine. Bu konuda umutta beslemem, bazıları gibi. Bir erkek örneğin yeterince yetişkin değilsebi, bir kadın yeterince aklı başında değilse bırak gitsin. Öğrenecek daha çok şeyi vardır. E bende öğretmen değilim ki kardeşim çocuk eğiteyim. Ayrıca belli bir yaştan sonra, belli bir çevre ve aile de insanların tam anlamıyla değişme oranı çok düşüktür bence. Değişim dediğin yaşanmışlık gerektirir. Her gün aynı günü yaşayıp iki tane dizi/film izleyen adamdan bir değişim beklenmez yani. Hayat enerjinize yazık.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayır inanmıyorum. Bir insan 7'sinde ne ise 70'inde de o oluyor. Sadece değişmesini beklediğimiz kişiler "miş" gibi yapıyor. Göz boyama, oyalama çabasının içine giriyorlar. En ufak bir terslikte ve zorlukta sakladıkları gerçek kendileri gün yüzüne çıkıyor.
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. İnsanlar değişebilir elbette. Doğru olanlar yanlış, yanlış olanlar doğru olabilir. Tövbe edip kötülüğü bırakan insanlar çok gördüm. Canilerden bahsetmiyorum tabi onlar değişse de bir işe yaramaz.
İnsanlar değişmez, yedisinde neyseler yetmişinde de odurlar. Sadece bazıları kendilerini olmadıkları gibi gostermekte veya değistiklerini göstermekte usta olmuşlardır.
İnsanlar değişmez. Hele zihniyetleri katiyen değişime yatkın değil. Hani derler ya; bir insan 7'sinde ne ise 70'inde de o'dur diye. Cidden öyle. Ben artık insanların olumlu yönde değil, olumsuz yönde değişebilecekleri gerçeğiyle yüzleştim.
İnsanların davranışları değişebilir ama özü değişmez. Özünde iyilik bulunan kişi kötülük ederse kötülük ettiğinin farkına varabilir ve bu durumdan rahatsız olabilir. Özünde kötülük bulunan kişi de anca iyi birisiymiş gibi rol yapar özü hiç değişmez diye düşünüyorum.
İnsanların %20 değişmek isterse değise bilir %80 ise değişemezler benim sahsi görüşüm bu o yüzden değişmek istiyorum diyen kimseye inanmam icrat görmedikçe istikrarsızlık ve umursamazlık var insanlarda birazda bencillik istiyen böyle sevsin düşüncelerine bağlılar...
Değiştiğini sanabiliriz... evet bi tık düzelme/değişim mümkün ama komple değişim mümkün değil. Yıllardır tanıdığım insanın düzeldiğini sandım ki düzelmişti de. Eski huysuzluğu kalmamıştı evet daha anlayışlı olmuştu evet ama o kadar. Duygusuzluk, karşısındakinin hislerine önem vermemek aynen devamdı. Ben de mesela zamanla değiştim daha anlayışlı biri oldum ama asla değiştiremediğim huylarım da var
Hayır insanlar değişmez. Yaşadıkları tecrübelere bağlı olarak hayata karşı bakış açısı değişir bazen sadece. Onun dışında kötü biri iyi birine dönüşmez. Güvenilmez biri güvenilir biri olmaz. Karakter sahibi olmayan biri karakter sahibi olmaz. En fazla kendilerini iyi gösterirler. Zaten kötü insanları kötü yapan en temel özelliği de kendilerini iyi gösterip insanlarla oynamaktır
İnsanlar değişmez davranışlar değişir. Mesela çok sinirli bir insansındır, anlık tepkiler veriyorsundur ama bunu törpülemeye çalışırsın. Bu bu şekilde olabilir ama insanların değişebileceğine tamamen bir şeyleri değiştirmezler.
"İnsanlar değişmez. Değişen tek şey şartlar ve çıkarlardır." diye bir yazı okumuştum. Tam hatırlamıyorum yanlışta olabilir ama anlatılmak istenen buydu. Buna rağmen her insanın aynı olmadığı fikri ısıtıyor içimi.
Ben ne zaman kötü & iyinin yanyana geldiğine şahit olsam, hep iyi değişti ve kötü oldu. Kötü birini asla iyi yapamazsın. Yapmak için de uğraşma sadece kendine yazık edersin.
Eski sevgilim ilklerde küfür eden biriydi ben ona bu davranışların kötü düzelt dediğimde hayır ben böyleyim değişmem beni böyle kabul et diyince eğer böyle devam edersen bitter diyince korkup küfür etmeyi kesti
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanlar değişmez. Farkındalıkları artar ve değerlerinin öncelik sıralaması değişir.