En sevdiğim ve rahat hissettiğim iletişim yöntemi diyebilirim. Eğer insanlar arasında gerçekten uyumlu bir kimya varsa. Hiç konuşmadan bile kişiler birbirlerini dinleyebilmeli ve anlaşabilmeli. Sürekli bir şeyler anlatmak, devamlı bir sohbet halinde olmazsın en azından. Buda gereksiz kasmayı engeller kişiler arasında.
Gayet mümkün. Bazı insanların böyle bir özelliği vardır. Hâl ve tavır ölçerler. Mesela en son hatırladığım, eski iş yerimde patron gelmişti çocuğuyla. Çocuk okadar sert bakıyor ki, inceliyor beni. Bende onu inceliyorum. Elinde ısıtılmış süt vardı, bitti. Ama gerginiz. Isıtılmış süt vardı daha cezvede, göz kontağını kesmeden cezveyi uzattım “ister misin” diye, oda bardağını uzattı. Doldurdum. Gülümsedim. Oda mutlu oldu, sırıttı. Dişleri varmış diye düşündüm sonra. Güzelleşti birden çocuk. Muhtemelen dedim, bende gülümsemeyince başkalarına böyle gergin görünüyorum. Geçende Pull&Bear’de bir çocuk var kendini yerden yere atıyor. Ama ağlamak değil daha çok şımarıklıktan gibi. Bağıran kim diye bakınırken çocukla göz göze geldik ve ben bir kaç saniye çocuğa tehtidkâr bakışlar attım. Çocuk hipnoz olmuş gibi bana baka kaldı, korktu, sustu. Ne bir şey dedim, ne de yaklaştım. Sadece gözünün içine baktım. Mümkün yani.
İster istemez bu çıkıyor ortaya. 12 yılı aşkın dostum var. Birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki bakışından, gülüşünden ne hissettiğini, ne demek istediğini anlıyorum. Ortamlarda genelde birbirimizle pek konuşarak değl bakışarak anlaşıyoruz. Zaman bunu yaşatıyor insana çünkü alışıyorsun ezberliyorsun o insanın her şeyini. Ağzından laflar çıkmadan önce sen tasarlıyorsun o lafları o söylüyor. Ezbere bildiğin için beyin tahminden daha fazlasını yapıyor
eğer gerçekten hissedebildiğin birisi isen evet hiç konuşmadan anlaşmak mümkün olacaktır çünkü onun seni anlaması için gözlerine bakması kafi gelir senin de onu anlaman için gözlerine bakman yeterli.
Çok güzel bir anlaşma yöntemi ama maalesef her zaman böyle birisini bulmak imkansız bu zamanda.. bir şeyler hissediyor gibi oluyorsun o hissetmiyor duvarına tosluyorsun.. ya da bazen bir rüya görüyorsun ama kabus oluyor..
İki sevgili arasındaki en güzel uyum, en güzel anlaşma biçimidir. Konuşmadan, sadece bakışarak bir şeyleri anlatmak ya da anlamak birbirinizi tanıdığınızın da göstergesidir aslında. Kalabalık bir ortamdayken ya da başbaşayken bile sevdiğini, kızdığını, memnun kaldığını, özlediğini, üzüldüğünü, sevindiğini anlık bir bakışmayla anlıyorsanız; olmuşsunuz demektir.
Elbette kalben birbirini hisseden sevgililer de oluyor bu. Hatta çok yakın dostalarda da öyle. Konuşmaya gerek kalmadan anlaşılan anlarda güzel hissediyor insan.
Eğer gerçekten seven ve sevdiğin biri ise evet tabiki mümkün.. Kalpten kalbe yol gider diye bir laf vardır ve çok güzel.. Bir bakış, bir dokunuş, bir gülüş herşeyi anlatmaya yetiyor bazen.. Bazende ne yaparsan yap anlaşılmazsın ve anlaşma yolunu bir türlü bulamazsın maalesef.. Ozaman da ne sevdiginden emin olursun, ama sevildiginden asla emin olamazsın.. Ne demişler anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az.. Anlamak isteyen her şekilde bir yolunu bulur seni anlamak için.. Anlamayana da kendini anlatmak için çabalamaya gerek yok.. Günaydın 🙂
Her konuda bu mümkün olmuyor tabi ki. Bazen kelimeler dilinden dökülebilmeli, anlaşılabilmek adına. Ama duygu anlamında kolay oluyor. Mesela, birinin korktuğunu veya utandığını o kişinin ağzından duymasan bile vücut dilinden anlayabiliyorsun.
Eğer iki kişi birbirini iyi tanıyorsa mimikleri veya bakışları ile anlaşmaları mümkündür, çok da keyiflidir aslında ama birbirini iyi tanımayan kişiler mutlaka konuşmalıdır bence. Konuşmak kişiler arasında ki en önemli iletişimdir sonuçta ama söyledikleri şeyleri düşünmeli ve karşıda ki kişiye iyice geçirebilmeliler. Bir de iletişim kopukluğı var tabii, insanlar normal olarak bu konuyu direterek iletişim kurmaya devam ediyorlar fakat ne yazık ki bu düzelmeyecek, bunun farkına varmalılar..
Çok uzun süredir birlikteysen en ufak bir hareket bile ne demek istediğini anlatır ki uzun ilişkilerde her şey satranç gibidir karşının 4 5 hamlede ne diyeceğini ne düşüneceğini bilirsin. Ama ilişki dışı bir durumda kimse müneccim değildir kesinlikle konuşmak duygularını dile dökmek gerekir.
Evet. Mümkün olduğunu defalarca kez tecrübe ettim. Bazı dostlarımla ve kardeşimle konuşmadan anlaşabiliyoruz. Hatta kardeşimle çoğunlukla aynı şeyi aynı anda düşündüğümüz bile olur. Bu insanlar hayatımdaki iyi ki, ailem.
Mümkün ama bu yeteneğin daha doğrusu bu anlaşmayı sağlayan iki insanın birbirleri için değerli ve anlamlı olmaları gerekiyor ki birbirlerini anlasınlar.
Boş beleş konusup kafadan atmaya hacet yok. Hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlasir demisler. Sadece mimiklerle de olur ama bakkaldan 2 ekmek al diyemezsin. Bir sekilde iletisim kurulmali yazili sozlu veya isaret diliyle
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kalpleri bir olan çiftler arasında mümkün. Bir bakış, bir göz devirme ya da ufak bir mimik sanıldığından çok daha fazla şey anlatıyor.