Eğer rüyalarına girerse uyuyunca da geçmiyor. İnsan böyle cinnet geçirecek dereceye geliyor işte. Bilinç öyle bir şey ki fare gibi kemiriyor bitiriyor. Bir süre sonra insan olduğunu unutuyorsun resmen. Sanki böyle herkes mutluluğa uçup gitmiş de seni derin bir karanlık çukurda unutmuşlar gibi. Çıkmak istiyorsun ama seni orada bir şey tutuyor. Bitsin istiyorsun habire başa dönüyor. 1 adım attıkça 3 adım geri gidiyorsun. Ama eninde sonunda bitiyor bu işkence. Bir sabah güneş tekrar sana da açıyor. Rüzgar ılık ılık esiyor sana da.
Aslında uyuyunca geçen bir şey yok sadece bir anlık sinir hücreleri uykuya daldı için şu anda sadece beyin uykuya odaklı olduğu için, aynı antidepresan ilaçları gibi bir anlık mutsuz eden düşünceleri kafandan attığı için uyku gerçekten iyi geliyor, kötü olduğunu söyleyemem. Özellikle ben bazı konularda ve ailevi durumlarda sinirli olduğum zaman uyumayı tercih ediyorum Bu yüzden de uyandığım zaman sakin bir şekilde uyanıyorum tabii ki artık insan evde olduğu süre boyunca ve geçimsiz insanlarla sadece kendini haklı gören ve bencil insanlarla beraber olduğu zaman elbette bazı zamanlar sinir katsayıları tekrardan artıyor, ama bu demek değil ki uyku iyi gelmiyor. Ben bazen diyorum keşke öyle bir ilaç olsa da 1 yıl falan uyusam Hiç uyanmadan Dünyada neler olurmuş ne bitiyormuş hiç düşünmeden uyumaya devam etsem, bazen kendimi zorladığım zamanlarda oluyor uyanmamak için ama beyin belli bir noktadan sonra uykuya doyduğu zaman uyanmak istiyor.
Aslında bazen ölüm duygusundan korkarız ama bazen ölümün olmasına çok güzel buluyorum düşünsene sizi anlamayan her zaman kendini haklı gören kibirli ve bencil insanlarla sadece kendi fikirlerini kabul ettirmeye uğraşan insanlarla aynı dünyada devamlı olarak yaşamak ve sonsuz bir şekilde yaşamak insanı deli ederdi, 100 senelik ömrümüzde dahi insanları bize çıldırtmaya başarabilirken sanıyorum ki sonsuz olarak hiçbir insanı çekemezdim. Bir de doğru olarak şunu söyleyeyim yani sadece bu dışarıdaki çevrim veya arkadaşlık için söylemiyorum özellikle belli bir yaştan sonra aile ile birlikte yaşarken birtakım fikir ayrılıkları sanki onların yapmak olduğu şeyleri yapmak zorundaymış ya da onlarla aynı fikirde olmak zorundaymış gibi davranışlar içerisine girmek çok sinir bozucu bir hal alıyor. Bakın Elbette Halime şükrediyorum belki beterin beteri vardır bu hayatta ama bazen insan öyle bir noktaya geliyor ki sanki en kötü durumu kendisinin yaşadığını düşünüyor. Aslında hiçbir şey geçmiyor sadece onunla yaşamayı öğreniyorsun Bu hayatta ne olursa olsun bir şeylerle yaşamayı ve mücadele etmeyi öğreniyorsun ama bazen de mücadele etmekten sıkılıyorsun hepsi bundan ibaret, uyku durumunda sadece kısa bir mutluluk alanı ve unutkanlık diyebiliriz.
Uyuyunca hiç bir şey geçmez.. Uyanınca hiç bir şey gecmez.. Üzülünce hiç bir şey geçmez.. Kafaya takınca hiç bir şey geçmez.. Ne kadar çabalarsan çabala her şey olacağına varır.. Naparsan yap istersen kendini parala olacak olan neyse o olur... Kimse kendini kandırmasın bu konuda.. Uyuyunca unutursun belki ama uyanınca yine gelecek her şey aklına.. Umarsamazsin belki ama yine gelecek her şey aklına. Ama şu bir gerçek ki her şey zamanla geçer.. Hayat geçiyor yıllar geçiyor.. Biz bile bu dünyadan sadece geçiyoruz.. Keyifli vakitler dilerim 🤗
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Her uykunun bir de uyanması var..Onu düşünmek gerekiyor. Bazen insan uykuya vuruyor bütün dertlerini ve endişelerini. Sürekli uyuyor saatlerce. Ancak uyandığı zaman her şey aynı. Sadece zaman geçiyor. Uyku ilaç değil ama yatıştırıcı. Zaman zaten merhem.
Geçmiyor. Bizler geçtiğini düşünüyoruz. Kısa süreliğine o olumsuzluklardan uzaklaşıyoruz belki ama uyku halindeyken. Farkındalık başka, o başka. Uyandığında yine her şey kaldığın yerden devam ediyor. Hiçbir şey değişmiyor, geçmiyor.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hayır hiçbir şey geçmiyor bunu sadece ağrı kesici içmek gibi düşünebilirsin mesela aşırı ağrı çekiyorsun ağrı kesici içiyorsun 5 dakika sonra filan etkisini gösteriyor aralar bitiyor yani azalıyor daha sonra birkaç saat sonra onun etkisi gidiyor tekrardan ağrılar yüz üstüne çıkmaya başlıyor uykuda bunun gibi sıkıntılar da kaç kişi uyursun ama uykunun mutlaka bir sonu vardır
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Ben kendimi uykuya verenlerden değilim. Her anı yaşamam lazım. Geçmesi içinde bazı şeylerin yaşanması gerektiğine inanıyorum. Uyuyunca değil, düzelmesi için çaba sarfedersen, her şey düzelebilir. Yok öyle armut piş ağzıma düş :D uyuyunca geçer dediğimiz, bizim kendimizi avutmamızdan başka bir şey değil. Ne uyku ne zaman ne başka bir şey. Sadece şu an var. Her şeyi düzeltebilmek için, bu anın kıymetini bilmek gerek. Ne zamana yayabilirsin nede uyuyarak kaçabilirsin, ki kaçmamalısın
Uyuyunca birşeyin geçmeyeceğini bilecek kadar olgunlaştım maalesef.. Sorunlar geçmiyor.. Kafada bitirilmiyorsa uyumak ne işe yarar ki.. Sadece geçiştirmedir o.. İnsanın kendini kandırmasıdır..
Uyumak sadece kacmana ve sorunlarına yuzlesmeni uzatmaya yarar , ve bazen ne kadar uzatirsan sorununla yuzlestiginde o kadar az yanar canın. Bazen de tam tersi olur bu da demek oluyor değişken faktörlere bağlı.