Benim için sevmek daha zor çok zor severim ama çabuk bağlanırım çok değer veririm ama ufacık bir hatasında siler o insana ömür boyu nefret güderim öylede bir yapım var insanları ufacık bir hatasında anında siler çıkarırım hayatımdan net biriyimdir ya severim ya da nefret ederim
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
İnsanın canını en çok yakan kişiler, en çok sevilen kişilerdir. İşte bu yüzden ortaya çıkan bir durumdur bu hem sevip hem nefret etmek. Kişi, sevmediği, ya da umurunda bile olmadığı insanlara, onların yapacağı haksızlıklara, yanlışlara gösterdiği müsamahayı, en yakınında bulunan insana gösteremiyor. En çok en sevdiği tarafından yaralanıyor ve en çok ondan nefret ediyor. Yani sevgiyle nefret arasında çok ince bir çizgi var, küçücük bir ivmeyle her an o çizginin karşı tarafına geçebiliyor insan, bazen de tam da o çizgi üzerinde durabiliyor, ki asıl sıkıntı burada başlıyor.
Valla kimseden nefret etmiyorum hayatım boyunca da etmedim. Sevmediğim insanlar elbette oldu ancak nefret çok büyük bir his. Yanlış şeyler bile yaptırabilir o yüzden hiç kimseye o hissi beslemedim. Sevmek daha kolay.
Benim için ikisi de kolay. Sevilmeye değer gördüğüm insanları sever, nefret etmeye layık gördüğüm insanlardan da nefret ederim. İnsanlar, insanlığa yakışır şekilde davrandığı sürece insan canlısı biri olduğumu söyleyebilirim.
Benim icin de nefret zor. Çokça zor seviyorum çünkü. Sevgi bu devirde zor olan bir şey. Çokça sömürülüyor sezildiği zaman. Duyguları belli edememek bu yüzden hep. Ama nefret etmem için bazen 2 dakka bile yetiyor benim 😂
Meyebaa Birini dövme.. şey nefret etmek daha kolay ama ilk görüşte sevdiklerim için sevmekte diyebilirim. Koaly kolay sinirlenen biri değilim o yüzden böyle üstüne basılacak şekilde kendinden nefret ettirmiyorsa bir sorun olmaz benim açımdan. <3
İnsanlığı olan birisi için sevmek her şeyden daha kolaydır. Ekstra hicbir efor sarf etmesine gerek yoktur ici dışı birdir pamuk gibidir sevgisiyle çevresindekileri de pamuk gibi yapar. Ama nefret etmek insani aşırı yıpratan bir şey o yüzden şahsen nefret etmek bana çok zor geliyor. Eger ki nefret edilecek bir insansa zaten benim hicbir duygumu hak etmiyor demektir. Nefret etmek bir nevi muhatap almaktır o insanı.
neferet etmek çok kolay sevmek emek istiyor. ancak nefret etmek çaba gerektirmez, karşımızdaki bir laf söyler bir hata yapar ve nurtopu gibi bir nefretin olur