https://www.youtube.com/watch?v=yjGigzkkXMM
Yeniden başlayabilir misiniz?
https://www.youtube.com/watch?v=yjGigzkkXMM
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yeniden başlamamı gerektirecek bir durum olduğunda tecrübelerime de göz önünde bulundurarak geçmişi tamamen geride bırakarak her şeye yeniden başlayabilirim. Şebnem Ferah' inda dediği gibi sil baştan ve sevdiğim şarkılardan biridir.
https://www.youtube.com/embed/yjGigzkkXMMAma bu şarkısı en en çok sevdiğim ben şarkımı söylerken
https://www.youtube.com/embed/DfZnVi21upYEvet patron, bu konuda sen iyisin
Sağol canim, sende iyi bir dostsun💙
Hayatın birebir kendisi ürkütücüyken, sıfırdan başlama fikri beni daha da çok ürkütür. Süreç zor olur ama eninde sonunda yeniliklere alışıp o adapte olma sürecini tamamlarsın. Ben şu an hayatı sıfırdan başlamaya cesaret edemem. Belki ileride güzel bir fikir olarak hayatımda yer edinir ve yeni başlangıçlar yapabilirim.
Fark şu; eskiye nazaran daha fazla tecrübe ile yeniden başlayacağız.
Defalarca baslayabilirim yeniden en başından sıfırdan... yazarım bozarım çizerim ama herşeyi yeniden yaparım... bir tane yasayacagim hayatım var , en iyisi olsun her şey. ..
Alkışlıyorum, olması gereken bakış açısı bu.
Teşekkür ederim ☺️☺️
Rica ederim :)
Elbette hem de tecrübeler katmış olarak 1-0 önde başlarız bu sefer.
Çok doğru.
Teşekkür ederim 💐
Rica ederim
Cevap
20Cevap
Sıfırdan başlamak yerine tecrübe ile başlamak daha makul
Zaten önceki tecrübelerle sıfırdan başlarız.
Bari burdan günaydın diyelim... Hayır ''her şeye'' yeniden başlanmaz. Buna ne zaman ne yaşadığınız tecrübe izin vermez. Görseldeki sözlerse klasik çapkın sözleri- iri gider biri gelir salla gitsin olmuş. Yemek istediğiniz gibi olmadıysa yeniden yapabilirsiniz, test çözdünüz puan yetmediyse yeniden yaparsınız. Tramp milyoner olmuş batmış sonra yine milyoner olabilmiş. Tamam yani. Bazı fiziksel-finansal durumlarda başlamak mümkün ama duygu-ilişki konusunda değil. Her şey iz bırakır.
Gelen veya giden hayatımıza zehir olduysa gitmelidir. Konunun çapkınlıkla alakası yok toprak. Sadece aşk olarak almamalıyız, hayatın geneli için bu geçerli.
Günaydın :)
Gitmeli olabilir ama yeniden başlamak mümkün değil. En azından onun bıraktığı zehri hayatında açacağın yeni sayfaya yansır. Bunu demek istedim. Görsele glince rahmetli Nazım Hikmetin baya kabarık aşk dosyası vardı. Öyle demesi şaşırtmıyor. O açıdan dedim. Buram buram çapkınlık-saygısızlık kokan cümleler.
Evine gelen misafir veya öncelerde yediğin yemek gibi. Hayata giren her şey ve herkee gidince bir süre sonra eseri kalmaz. Biz onların eserlerini hayatımızda tutmak istemiyorsak.
En sağlam iki yer yürek ve midedir, ikiside kendisine yaramayanı kusar :)
Kalbin kustuğunu beyin tutmaz.
Bilmem, kalbimden gideni aklım hatırlamaz.
Büyük konuşmak istemem ama şu noktaya gelmek bile çok zor oldu. O yüzden sil baştan başlayamam.
Yani şu noktaya gelmek yine bir 10 yılımı alır. 40 yaşımdan sonra mutlu olmaktansa şimdiden mutlu olmayı tercih ederim.
Mutlu iseniz zaten yeniden başlamaya gerek yok.
Keşke olsam..
Anladım, o zaman fırsatını buluncaya kadar idare edin, fırsat doğarsa sil baştan yaparsınız.
Mutlu olmak için sil baştan başlamak gerektiğine inanmıyorum işte.
Kimsenin bu kadar zamanı olduğunu da düşünmüyorum.
Zaten silbaştan başlanabileceğine de inancım yok. Bilinçaltı ve bilinç dışı diye iki kavram varken...
Uyuduktan sonra uyanmanın adı sil baştan başlamak. Uyuyup uyanınca kafamızda yenilenen birşeyler yoksa saplantı haline getirmişiz demektir.
Uyuyup uyanmanın sil baştan başlamak olduğuna katılmıyorum.
Silmek ve başlamak kelimelerinin birleşmesinden oluşan "silbaştan" tabiri, eskinin üstüne bir örtü çekmek değil, geçmişi silmekle başlamak olarak tanımlanıyor benim zihnimde.
Geçmişi silmek mümkün değil, bu sebeple geçmişi bırakıp ilerlemek doğru olan.
Soruyu gördükten sonra aklıma gelen şarkıyı koymuşsun başkan.
Ne güzel diyor Şebnem Ferah,
"Sil baştan başlamak gerek bazen"
Evet, bu şarkıyı yorumla tavsiye ettiler
Aslında çoğu insan hep birşeylere, hayata, hedeflerine tekrar, tekrar baştan başlar.
Önemli olan yenilgiyi kabul etmemek.
Umudu hep diri tutmak.
Evet, vazgeçmek yok, vazgeçmeyen kazanır.
Başlayamam. Ben 25'li yaşları 40'li yaşlar için feda ettim ustad. Yeniden baslamak için değil. O yüzden başlayamam. Başlamak istemiyorum demek daha doğru belki de.
İstediğiniz noktada iseniz bence iyi yerdesiniz.
Boşa adım atmak size yakışmazdı üstadım :)
Yepyeni bir hayata başladım eskiler geride kaldı derken hayatıma yeniden hoş gelenler de oldu. Bitmeyen bazı şeyler yeniden olabiliyormuş bunu anladım...
Hayatınıza her şey ve her gelen hoş olsun.
Rica ederim :)
Daha önce başladım tekrar batsam tekrar başlarım imkanim olmasın önce biterse çalışırım ama sonra tekrar başlarım
Süper.
Başlarım, başladım da çok kez. Önemli olan devam ettirebilmek aslında. Hep başa dönmek yoruyor, yorulunca da geriye gitmeye başlıyorsun.
Başa dönmek planın hatalı olduğunu gösteriyor. Bu durumda daha fazla ilerlememiş olmanın haklı gururunu yaşayarak sil baştan başlamak başarıdır. Yorgunluk bize daha sağlam olan yapmamız için bir uyarıdır.
Doğru, hatalı planlar Belki de.
Bilmiyorum.. bazen çok güçlü hissediyorum bazen de çok zayıf. Ruh halime bağlı sanki..
Ama ben her daim küllerimden doğarım diyorumm
Bu her insanın doğasında vardır. Yanar, kül olur ve yeniden alev alır. Öldükten sonra bile onu bir beden bekliyor, sonsuz bir varlıktır insan.
Elbette, önemli olan radikal kararlar almak. 2.5sene önce böyle bir karar almıştım ve yeni kararlar yolda sadece doğru zaman.
Aynen, doğru ve zamanında alınan karar huzurdur.
Bozulan şeyleri düzeltmek yerine, her şeye yeniden başlama isteği. o ilk heyecan ve ne yapacağını bilememe telaşı. hayat böyle daha güzel..
Buna katılıyorum, yeniden başlamak tamirden daha keyifli ve kolay.
Cok defa baslamişligim var yine yeni yeni yeni yeniden: )) her başlangıç ayrı bir heyecan. Amaç , umut...
Benimde öyle ve her zaman yeniden başilamak daha sağlam oluyor.
Hayatımda 3 kere yeniden başladım buda olmadı tekrar yeniden başlarım.
Evet, hep yeniden başlamak yeniden başarmak demektir.
Ve güc
Çok doğru, her düşüşte gücümüzü yeniden keşfederiz.
Kesinlikle öyle oluyor evet
:)
Silinmez ki yaşananlar. Yeni bir sayfa açılır en fazla. sayfanın devamına yazmadıysak ne âlâ.
Sayfanın devamına yazma hatası, her zaman öncesinde bize eskiyi okutur. Sayfa açıyorsak eski sayfa gerilerde kalmalı.
Kesinlikle
Hayatım komple yeniden başlamak. Ama şunu herkes bilsin, yeniden başlamak kadar zor bir şey yok bu dünyada. O yüzden istikrar önemli.
İstikrar ve sağlam adımlamak önemli.
Başlarım ama bu sefer daha sağlam bağlar kurarım.
Konu farketmez.
Aynen bu, doğru tespit.
Bazı şeyler için evet ama bazı şeyler için zorlanıyorum
Bizim dışımızda olan veya yeniden başlarken başkalarınıda etkileyecek olan şeyler hepimiz için aynı durumu oluşturuyor.
Yeniden başlamaya ne gücüm ne cesaretim ne takatim var.
Yoruldum hemde çok
Her başladığınızda planınızı yeniden gözden geçirin. Bu kadar çok yorulmak, planlardaki hatalardan kaynaklıdır.
Sözlerinizi dikkate alicam
Başarılar dilerim.
Tesekkur ederim
Rica ederim
baslayabilirmiyiz demek lazim ben varim. Diyebilirdim
Önce yalnız başlarız, yürüyen kişiye eşlik eden çok olur.
Ask haric Evet😀 Son nefesi vermeden hic birseyden umut kesilmez
Ben her konuda böyle düşünüyorum, vazgeçmeyen herkes kazanır.
Hep yeniden başladım ama artık tekrar başlayacak gücüm yok sanırım
Gücünüz var, sadece tamamd eyip yerinizden kalkmanız gerekiyor.
Hep başaracak durumdasınız.
Her zaman.. yeni başlangıçlar , yeni heyecanlar. :)
Her şeye yeniden başlayacak enerjiyi ve motivasyonu görmüyorum kendimde
Sadece yerinizden kalkıp aynada kendinize bakmak yeterli olacaktır. Hayatta bir defa varsınız, bir defa o bedene sahipsiniz ve tabiatın, insanın ve hatta daldan düşen tohumun yapabildiği şeyi sizde yapabilirsiniz.
yeniden başlarsam eğer geçmişim bana ancak bir rehber gibi gözükür, nerede hata yapmışım, nerede yapmamışım onları anımsadığım zamanlar yeni başlangıcımda bana ayak izleri gibi olurdu👆
:Sil baştan baslamak gerek bazen hayatı sifirlamak şebnem ferah ☺️
Harika. Bu şarkıyı eklemem lazım.
Rica ederim tam dinliyordum denk geldi sorunuzla ☺️
Tekrardan teşekkür ederim.
Her gün yeni bir güne başlıyor insan. Farkında olmadan. Lakin idrak ile, kendi hayatını yenileyebilen insan iyidir. 🙂
Elbette...
Her gün, yeni bir gündür...
Çok haklısınız.
Rica ederim... ☘
Ne şekilde başlamam gerektiğine göre değişir
Düzen ve huzur için bir başlangıç.
Sil baştan yeniden başlıyoruz keke
Aynen, yakışan bu.
Yeniden başlamak için çaba gösteririm..
Hayatın devamı için bu gerekli.
Evet kesinlikle
Ben de o güç var, başlayabilirim.
Bu harika.
bu saatten sonra hayir
Hiç bir saat vazgeçme zamanını göstermez, neden vazgeçiyorsunuz?
Başlamam. Olduğum yerde durur kalirim
Durmak sana göre değil üstadım :)
Acele etmemek güzel ama hepten durmak kötü.
zor geliyor bro. çok yorgunum
En yorgun halimizde sırtımızdaki yükü atmamız daha mantıklı değil mi?
o güç her zaman içimde var..
Tebrik ederim, hep olmasını dilerim.
Başlayamam
Gerek olmasını istemem.
Çok korkuyorum abi hayattan
Hayat kolay, aklımızla hareket edersek.
Duruma göre değişir
Neye göre?
Yani yeni şey benim için yararlı ise evet ben yeniden başlarım. Eğer bana zarar veren bir şey ise yeniden başlamam. Fakat burada ayrı bir istisna belirtmek isterim. O an isteğime psikolojime enerjime bağlı olarak karar alırım. Yani asıl sebep bana faydalı bir şey olması fakat biraz o anki ruh halimede bağlı :)
Karışık anlattım kusura bakmayın kast ettiğim şey benim biraz çıkarlarım.
Benim istediğim bir şey ise evet ne yapar ne eder yeniden başlarım fakat istemediğim bir şey ise o an ruh halime bağlı bunu anlatmak istedim :D
Gayet güzel anlatım. Zaten insan krndi menfaatini bulamadığı pek çok şeyi yapmak istemez.
hayır başlayamam
Neden?
Başlayabilirim.
Tabiki başlayabilirsiniz, karar vermek yeterli.
Başlayabilirim
Eveti, bunu her isteyen yapabilir. Tebrik ederim
Başlayamam
Denedinizmi?
Denedim, Olmuyo ama😂
Belkide yanlış planladınız, bir defa denedim olmuyor demekle vazgeçilmez. Bisiklet bile sayısız defa dizimizi, kollarımızı yaralamadan bizi gezdirmiyor :)
😊😊😊doğru
Bu durumda yeniden, yeniden ve oluncaya kadar denemeniz gerekiyor.
Her seferinde
Süper bu.
Sizlerde öylesiniz 🙂
Estağfurullah :)
Hemde her sabah
Mükemmel bir tespit.
Başlamak gerek yaşanmıyor böyle...
Evet başladım zaten
Tebrik ederim ve başarılar dilerim.
hayir
Neden peki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?