Özür dilemesini de teşekkür etmesini de bildiğimi düşünüyorum. Bunu bilmeyenlere de üzülüyorum. Yaptığımız yanlışı kabul edememe, özür dileyememe aşırı egodan kaynaklanıyor olmalı. Bence çok büyük bir eksiklik. Bu tür bir insan kendisiyle de barışık değildir bence.
Peki siz gerektiğinde özür dilemesini ve teşekkür etmesini biliyor musunuz?
Gerektiğinde özür dilemeyi ve teşekkür etmeyi biliyor musunuz?
Hatalıysam özür diler, gerekirse de teşekkür ederim. Bunları yapmaktan asla gocunmam. Zira gocunulacak bir tarafı da yok. İki güzel söz söylemeye dahi olsa erinen insanlar var, ben o insanlardan değilim.
Gerektiğinde elbette teşekkür etmeyi de özür dilemeyi de biliyorum. Bu gocunlacak bir durum değil. Eğer bir özür her şeyi düzeltecekse, seve seve hemde. Bence bunları yapamayan insan, kibrinden çok şey kaybeder. Teşekkür etmek de nezakettir. Ne verirsen onu alırsın, ne ekersen onu biçersin. İnsanlara nasıl davranırsan, onlarda sana öyle davranır, o tavırla yaklaşır. Belki sen özrünün bi işe yaramadığını düşünürsün ama öyle durumlar var ki, karşındakine çok güzel örnek olmuş olursun
Evet, herkes de bilmeli bence. İnsanız ve zaman zaman bilinçli ya da bilinçsiz kalp kırabiliyoruz, hata yapabiliyoruz. Özür dilemek , telafi etmek gerek. Teşekkür etmek zaten dünyanın en kolay cümlesi bence. Bir cümle ile karşısındakinin yaptığı şey için mutlu olmasını, iyi hissetmesini sağlayabilir insan.
Elbette. Özür dilemekten asla gocunmam. Dileme özürlü insanlarla çok uğraştım. ama ömrüm boyunca. Yine de ben karakterimi bozmadım. Teşekkür etmeyi de severim. Sana iyilik ve kibarlık yapan insanlara tebessüm oluyor çünkü. Insanları güldürmeyi hep sevmişimdir.
Herşeye de özür dilemem. Suçlu isem suçumu bilirim ve özür dilerim ama benim bir suçum yokken benden özür dilemesini bekleyenler çok beklerler.🖕🏻 Teşekkürü her zaman ediyorum zaten.☺️
Evet bilirim eğer hatalı bensem dilerim bundan hiç gocunmam yeri gelince teşekkür etmeyide bilirim bana yapılan iyiliği asla unutmam teşekkürsüz bırakmam bazı insanlar hatalı olduğu halde bir özrü bile edemiyo o gururundan ama hiç önemli değil eğer hata bendeyse dilerim
Evet, bu çok insani bir durum. Bunu zorlaştıranları anlamıyorum asıl, şu küçücük şeylerle dahi bir çok şey değişebilir fakat insanlar git gide daha da uzaklaşıyorlat nezaket dediğimiz kavramdan...
Elbette. Sokaktaki eğitimsiz başıboş köpek bile yapıyor bunları, dili olmadığı halde. Hayvan sevmem ama bu erdemleri olmayan insanlara köpek kadar değer vermem.
Teşekkür ederim ama özür dilemek pek yaptigim bir sey degil sanirim...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Beni itici bulduklarını bana kabaca ifade ettiklerinde onlara sert çıkmışsam hanımefendilerden özür dilerim. Bana huzur ve güzel hobiler kattığı için yalnızlığıma teşekkür ederim.